Min studieuke – Energi og miljø

Hvordan ser en uke ut for en student på NTNU? Har man tid til noe annet enn studie? Hvordan er forelesningene satt opp utover uken? Vel, som du vil se, trenger timeplanen ikke å bli så komplisert, og du får mye frihet til å velge hva du ønsker å gjøre ved siden av lesingen!

Mitt navn er Kentaro, og her kan du følge meg gjennom en av mine typiske studieuker. Jeg går master i Energi og miljø, noe som innebærer en del rekning på matte og elektrisitet! Fagene jeg har dette semesteret er Matte 4N, Fysikk, Termodynamikk og Kretsanalyse.

Det er vanlig å ha to forelesninger per fag, og i høst er det bare i et av dem jeg må møte opp fysisk på Campus Gløshaugen, nemlig i Termodynamikk. Resten kan jeg se en live-stream av hjemme på rommet mitt omringet av snacks, te og kaffe. Jeg kjenner dog det er greit å dra til campus ofte allikevel, så jeg får fokusert mer, truffet vennene mine og vi kan hjelpe hverandre med innleveringene.

Mandag

Jeg digger mandagene dette semesteret ettersom vi starter med en Zoom-forelesning klokken 10. Men siden jeg er litt av et A-menneske og har eksplosivt mye energi og fokus om morningene liker jeg å stå opp 6:30 hver dag. Så frem til Matte-forelesningen kikker jeg gjerne på øvingene som enda ikke er i boks og planlegger deretter tiden fremover.

Jeg er med i et par frivillige grupper ved siden av studiet, der jeg får muligheten til å sosialisere meg, gjennomgå en veldig personlig utvikling og få et stort pluss på CVen (arbeidsgivere digger å se slikt har jeg hørt). Blant annet er jeg med i styret til Energi og miljøs linjeforening og er løpsdirektør for Klovneløpet. På mandagene har jeg dermed møte rett etter matteforelesningen, mellom 12:00-14:00.

Tirsdag

Tirsdagen er ofte det tyngste med tre forelesninger. Jeg kunne valgt å se på noen av forelesningene i ettertid, siden alle forelesninger utenom Termodynamikk blir tatt opp på video i tillegg til å bli live-streamet, men det finnes visse fordeler med å få med seg forelesninger live: for det første er jeg selvsagt mer tilstede og fokusert, men så kan jeg også stille spørsmål til foreleser og være med på oppgaveløsningsdeler som noen forelesere liker å inkludere.

Onsdag

Onsdager ser ganske greie ut, helt til du skroller ned på skjermen og ser det er Fysikk fra 16 til 18. Men forelesere er (vanligvis) ikke en maskin eller djevelen, så ofte prøver de å bli ferdig litt fortere om det er senere på dagen.

Selv om det ikke skjer noe på kveldstid er det alltid noe som skjer, om du skjønner hva jeg mener. Dersom du har vært meget effektiv med å studere tidligere på dagen, kan du gjerne merke at du har en deilig klump med fritid mot slutten av dagen. I slike tilfeller inviterer jeg venner/blir jeg invitert av venner til å finne på noe tilfeldig.

En stor fordel med å være med i frivillige grupper, ved siden av den professjonelle glans, er at du får med deg mye gøy, GRATIS: et viktig element i studenttilværelsen. På den måten har jeg vært på mini-golf, hyttetur, middager, escape room, konserter og masse annet sosialt helt gratis.

Torsdag

På torsdager er jeg tydeligvis ferdig med forelesning klokken 10 alt, men det er mange andre slags opplegg det kan være lurt å møte opp på. Det er på forelesning at du får presentert det nye stoffet og gjennom de obligatoriske øvingene som blir tildelt blir du bedre kjent med stoffet. Så ved siden av de vanlige forelesninger har vi for eksempel øvingstimer, der vi kan få hjelp av flinke student assistanter (studasser) til forstå og fullføre øvingene. På en så åpen dag som torsdag tar jeg gjerne de øvingstimene jeg kan få. Dessuten har vi et par praktiske laber i løpet av semesteret, og de er plassert annenhver torsdag.

Fredag

Heldigvis avsluttes studieuken like rolig som det startet. Det er ganske herlig å ha mye valgfri tid mot slutten av uken, for da får jeg gjerne gjort de innleveringene som må leveres ganske snart.


Dermed har du vært med meg på en studieukes tur gjennom min typiske hverdag som student. Som student er det så mye å finne på, så mye å velge mellom, at det er umulig å få ned alt i en tekst. Så om du skulle lure på noe mer om Energi og miljø eller bare livet som student, kan du nå oss på både Facebook og Instagram (@ntnustudent), og selvsagt også i kommentarfeltet under!

Kentaro, energi og miljø, 2.år

Leave a Reply