Bli kjent med NTNUI Tennis

Lurer du på hva en sprek NTNU-student driver med på fritiden? Mange er med på en eller annen form for idrett gjennom NTNUI, og fremover skal vi bli bedre kjent med noen av dem på bloggen. Denne uka handler det om NTNUI Tennis, kanskje det blir din nye favorittsport?

NTNUI, NTNU-studentens egne idrettslag, tilbyr over 50 forskjellige idretter, dette er det tredje av fire innlegg om ulike grupper i NTNUI. Forrige uke handlet det om NTNUI Basketball, i dag skal vi bli kjent med NTNUI Tennis!

Vi har snakket med Morten Terje Karlsen Nordaas, som studerer Bygg- og Miljøteknikk og er promoteringsansvarlig i NTNUI Tennis.

Hvorfor begynte på NTNUI Tennis, Morten?

– Tennis var alltid noe jeg elsket, men bare spilte på ferie. Da jeg begynte hos NTNUI Tennis oppdaget jeg fort hvor lavterskel det var, hvor gunstig det var prismessig, og hvor ufattelig glad jeg var for at jeg ble med.  

FOTO: NTNUI Tennis

Ja så du sier det er lavterskel å drive med, trenger man å ha spilt tennis før for å kunne begynne?

– På ingen måte! Etter mange år i drift, er NTNUI Tennis ekstremt godt organisert gruppe. Det fins fem nivåer og treninger hver dag, hvorav enkelte er med trenere. Det er lett å finne spillere på sitt eget nivå. Slik jeg ser det, er NTNUI Tennis den beste og rimeligste måten å komme inn i et tennismiljø.

Dette høres kjempebra ut! Men hvordan ser hverdagen ut om jeg blir med på NTNUI Tennis?

– NTNUI Tennis er egentlig som en god sydenferie. Det er kjempelett å stå opp fordi du vet skal noe gøy den dagen, og du kobler av når du er i gang. I år er det 59 treninger i løpet av én uke, så det er sjelden et problem å finne en tid og nivå som passer. Når du har funnet nivået ditt, møter du ofte den sammen gjengen på trening. Det gjør det kjempesosialt, og det gir en ekstra dimensjon til vinn og tap når du kjenner de du spiller med. Gruppen er også veldig flink til å arrangere sosiale sammenkomster og fester. Ikke minst er det årlig treningsleir i Valencia. (Som dessverre utgår pga. Covid-19) 

Så deilig! Tror de fleste hadde likt å være på sydenfølelsen midt i semesteret. Avslutningsvis, har du noen siste gode grunner til at man skal bli med på NTNUI Tennis?

– På dette spørsmålet er det vanskelig å unngå klisjéer, som at jeg glemmer tid og sted, tennis gjør meg lykkelig og jada, jada, men jeg skal gjøre mitt beste.

  • I treningstimen føler jeg meg superfokusert.
  • Jeg opplever masse teknisk fremgang og enorm mestringsfølelse (og frustrasjon, irritasjon, hat, sinne og raseri da). 
  • Jeg har møtt kjempemange gode folk på tvers av studier, landegrenser og tennisnivå.
  • Bonus: Tennis er så gøy at jeg glemmer at jeg trener (La meg si én klisjé) .

Hvorfor bør du begynne?

Fordi jeg unner (nesten) alle og enhver å ha det like gøy som jeg har det med NTNUI Tennis.

Det var det for denne gangen! Vi takker Morten for helt super info, og håper å møte han på neste tennistrening. Mer info om NTNUI Tennis finner du her.

Neste uke er det duket for NTNUI Calisthenics, så følg med da!

Erlend , 3. året, Energi og Miljø

Leave a Reply