Ukas student: Byggingeniør

Ukas student er Sigurd som studerer Byggingeniør på NTNU i Gjøvik. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Sigurd på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Han sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hans studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Sigurd, og er 23 år gammel. Jeg studerer byggingeniør og går på tredjeåret på bachelor her på Gjøvik. Jeg har etter første semester valgt å spesialisere meg innenfor retningen «konstruksjonsteknikk». Dette er en retning der det er enda større fokus på beregninger og dimensjoneringer av bygg. 

Før jeg startet på studiene hadde jeg ett år i forsvaret hos Hans Majestet Kongens Garde, og ett friår hvor jeg vekslet på å jobbe og reise rundt i verden. På fritiden er jeg glad i å trene, delta på sosiale arrangementer, spille frisbeegolf, golf, se serie og slappe av med venner/kjæresten.

Hvorfor valgte du å studere byggingeniør?

Når jeg var yngre kunne jeg gjerne se for meg at jeg fikk en jobb hvor jeg både kunne gå i dress med stresskoffert, men samtidig også ha på med arbeidsklær og bruke henda til noe. Det å både kunne gjøre fysisk arbeid samtidig som jeg kunne sitte å regne og bruke hodet, gjorde at jeg falt på ingeniørutdanning som noe for meg. Jeg syntes det virket veldig spennende og fascinerende å være med på prosessen hvor man ser et byggverk reise seg, fra bare tegningene man starter med. Det er også utrolig mye man kan jobbe med og spesialisere seg innenfor med en byggingeniørutdanning. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Studieuken varierer fra semester til semester med nye fag og timeplaner. Ofte har den blitt satt opp slik at jeg har noen lange dager med mye skole, mens det er noen dager med veldig lite/fridag. Har jeg mye å gjøre bruker jeg av og til fridagene til skole. Dette semesteret med Covid-19 har alle fag blitt digitalisert. Da har foreleseren spilt inn forelesningene på video og jeg velger selv når i løpet av uka jeg vil se de. Ofte starter jeg dagen med frokost, forelesninger, dra på trening, lunsj og så jobbe med oppgaver frem til middag.

Hvordan liker du Gjøvik som studentby? Hvordan er studentmiljøet?

Jeg liker Gjøvik veldig godt som studentby! Når jeg flyttet hit kjente jeg ingen, men ble kjent med mange veldig kjapt. Jeg er heldig som bor i et veldig bra kollektiv med 5 andre. Vi har det veldig mye moro sammen og finner på mye gøy. Hvis det ikke er mye å finne på med venner fra klassen er det ofte de i kollektivet jeg er med mest, selv om vi alle studere forskjellige ting. Det som er fint med Gjøvik er at byen ikke er for liten, og heller ikke for stor. Man har alt det man trenger i en by, innenfor en gåavstand til alt. Jeg har også blitt kjent med mange gjennom linjeforeningen INGa, som byggingeniørene på Gjøvik er en del av. Her ble jeg tatt godt inn i varmen når jeg kom som førsteårsstudent, og er nå blitt styreleder. Vi arrangerer faglige arrangementer som karrieredager og bedriftsprensentasjoner, i tillegg til flere sosiale arrangementer som paintball, bowling, julebord, curling og gocart. Dette hjelper til med å skape et godt studentmiljø på tvers av linjene som jeg har vært veldig heldig og få vært en del av!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Foreløpig har jeg ikke bestemt med for om jeg vil ta en master eller bare nøye med bachelor. Det kommer litt av på hvilke jobbmuligheter som dukker opp nå utover høsten/vinteren. Jeg kan gjerne se for med å jobbe med en administrativ stilling og klatre i systemet for å bli prosjektleder eller liknende. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Sigurd her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply