Mitt hektiske studentliv

Lurer du også på om det er mulig å kombinere jobb, frivillige verv og fritidsinteresser som student? Hvor mye får man faktisk tid til å drive med ved siden av studiene? Les videre for å høre hvordan jeg kombinere alt, da vel!

Mitt navn er Herman Lindskog og jeg er mitt andre år på bachelorgraden Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet på NTNU Gjøvik. Jeg er 22 år og kommer fra Oslo, med fortid i militæret og landet på et IT-relatert studie, til tross for at jeg ikke kunne noe om IT fra før av.

Ofte så skulle jeg ønsker at det var flere enn 24 timer i et døgn.

Med to deltidsjobber, flere verv og ulike interesser jeg ønsker å holde vedlike, blir det ofte vanskelig å kombinere alt dette med å ta en bachelorgrad innen Digital Infrastruktur og Cybersikkerhet på fulltid. Det er ikke unaturlig at enkelte ting faller bort i blant og jeg må prioritere hva som skal gjøres.

Livet oppsummert i blant.. #studentlivet

Visste du at det er drøyt 60% av studentene som har en jobb ved siden av studiene?

Jeg har en deltidsjobb som en del av redaksjonen her på NTNUstudent, og en annen deltidsjobb som studentassistent i emnet «Cybersikkerhet og teamarbeid». Det er som du kanskje allerede skjønner ganske krevende med to ulike deltidsjobber ved siden av studiet mitt. Fordelen med begge disse to jobbene er at de er veldig fleksible og kan utføres når jeg selv har tid. På NTNU finnes det mange muligheter for å få seg jobb, og ikke minst fleksible jobber. Noe som passer meg utmerket!

Mine to deltidsjobber er utmerket fordi:

  • De passer studiehverdagen min
  • Jeg klarer faktisk å spare penger som student
  • Jeg bygger opp CV’en min mens jeg studerer

Frivillige verv er det beste med studietiden!

Jeg sitter for tiden som leder i studentorganisasjonen Start Gjøvik, som er et frivillig verv med varighet på et år. Jeg er også prosjektleder på et arrangement som kalles Start Forum Høst 2020, som skal samle ca. 150 personer fra ulike Start lokallag rundt om i Norge til høsten. Disse vervene bruker jeg rundt 8-10 timer på i uken, og her kreves det at vi jobber sammen i team. Det vil si at det ikke er like fleksibelt som mine jobber, men som studenter så blir det ofte arbeidsmøter på kveldene/helgene, noe som gjør at det passer bra med studiet. Dette vervet er for øvrig utrolig morsomt og jeg har møtt så mange fantastiske mennesker gjennom dette vervet!

Har du noen gang sett et gruppebilde av studenter som ikke er tatt med NTNU-bokstavene?

Jeg har også to andre småverv som en del av studentrådet og med-grunnlegger av Link Innlandet som er i oppstartsfasen. Men disse vervene tar veldig lite tid og er mer eller mindre kun noen møter månedlig. Dermed prioriteres disse ganske langt nede på mine timeplaner.

Fysisk helse er noe av det viktigste du som student driver med.

Som en overivrig fotballsupporter er helger og enkelte kvelder hellige for meg. Vålerengakamper og Manchester United-kamper er noe jeg som oftest får med meg. Alle store mesterskap og vinteridrett er også en selvfølge å få med seg, særlig Tour de France har tatt over forelesningene mine i det siste. Som pensjonert skiløper prøver jeg å holde formen litt vedlike i blant også, og det er også utrolig viktig med fysisk aktivitet for å få til alt det andre jeg driver med.

#lowkeyflex?

Hva med skole?

Som du kanskje har skjønt nå så har jeg mye å gjøre, og dermed mange baller i luften samtidig. Det handler om å prioritere hverdagen sin, og finne ut hva du selv klarer å håndtere ved siden av studiene, selv om det blir lange dager i blant så er det alltid overkommelig å kombinere studier med verv, jobb og fritidsinteresser. Min prioritering er alltid skole først, deretter kommer jobb, verv og tilslutt mine fritidsaktiviteter.

Vi studenter er veldig ulike på hvor mye, og hva vi ønsker å drive utenom studiene våre. Jeg anbefaler på det sterkeste at du vurderer hvilke muligheter du har som student og dermed velge hvor mye du klarer å få til utenom studenttilværelsen. Det er absolutt mulig å få til det meste du ønsker, så lenge du planlegger og strukturerer dagene dine. Jeg har personlig aldri brukt kalenderen på mobilen min så mye som nå.. Den store felles faktoren for alt det jeg driver med er at jeg ønsker å gjøre mitt for å skape en bedre verden, og fordi jeg får lov til å møte så mange nye mennesker hver dag.

Lurer du på noe angående livet mitt eller generelt hvordan du kan komibinere studentlivet med andre aktiviteter og jobb? Legg igjen en kommentar eller send oss en dm på @ntnustudent på Instagram da vel 🙂

Leave a Reply