Bli kjent med NTNUI Squash

Lurer du på hva NTNU-studenter driver med på fritiden? Mange er med på en eller annen form for idrett gjennom NTNUI, og fremover skal vi bli bedre kjent med noen av dem her på bloggen! Kanskje kan én av dem bli din nye favorittsport?

NTNUI, NTNU-studentens egne idrettslag, tilbyr over 50 forskjellige idretter, og i løpet av de neste ukene skal vi presentere fire av disse NTNUI-idrettene. Først ut er NTNUI-squash!

Hva er squash sier du? Sjekk ut wikipedia-siden her!

Vi har snakket med sosialanvsarlig i squash-gruppen, Kaja Blyverket. Hun forklarer hvorfor de synes nettopp squash er en morsom fritidsaktivitet som NTNU-student.  

– Vi synes squash er gøy fordi det er en idrett alle kan klare, allerede fra første kast! Derfra går det bare en vei, og det er oppover! I tillegg er det også en svært sosial idrett, fordi det er lett å få med seg venner. 

Men hvorfor skal du velge akkurat squash, om du ikke har noe spesielt forhold til sporten fra før? Kaja har selvfølgelig svaret på det også: 

– Man burde bli med på NTNUi squash fordi det er en sosial idrett hvor alle er velkomne. Her arrangeres det både sosiale arrangementer og turneringer stadig vekk. Samhold er generelt noe vi verdsetter høyt innad i squashgruppa. Ikke minst er det treninger man kan dra på hver eneste dag, og disse er tilpasset alle nivåer!

Treningsopplegget i NTNUI Squash passer for folk på alle nivåer. Kaja forteller at de deler inn i tre ulike klasser, basert på hvor mye man har spilt tidligere. — – Treningene består av klasse A, B og C. A er for de flinkeste, og C er for de som ikke har spilt/spilt litt. B er naturlig nok for de som befinner seg mellom de A og C nivåene. 

– I tillegg har vi også åpen trening, hvor absolutt alle kan delta, samt teknikktrening for spillerne i klasse A og B. 

– Hver uke har vi også «ladder» som er en ukentlig miniturnering hvor alle kan delta. Det er imidlertid superpopulært, så det blir veldig fort fullt! 

Det var det for denne gang! Vi takker Kaja for flott info og vurderer sterkt å slenge oss med på en squash-trening i nær fremtid. All info om squash-gruppa finner du her. Neste uke presenterer vi NTNUI basket så heng med da! 

-Peter, 5.år, Industriell økonomi og teknologiledelse

Leave a Reply