Min studieuke – Biologi

Nysgjerrig på hvordan studiehverdagen med både digital og fysisk undervisning ser ut? Lurer du på hvordan det er å ta en bachelor i biologi? Eller usikker på om labøvelser er noe for deg? Les videre da vel!

Hei! Jeg heter Anusha Marie Mosbye, er 19 år fra Halden, og har nylig starta andreåret av en bachelor i biologi. Til vanlig loffer jeg rundt på Gløshaugen i Trondheim, der jeg leser pensum og prøver å finne ut av hvordan være en flittig student. (Prøver fortsatt å knekke koden.) Det er også på Gløshaugen jeg har labøvelser med jevne mellomrom. Denne uka skal jeg ha rottelab!!

Dette “corona-semesteret” ser timeplanen min slik ut:

Jeg har 4 fag dette halvåret; plantefysiologi, dyrefysiologi, matte A og Exphil.

Det er kun et fåtall av forelesningene våre som har fysisk oppmøte. Heldigvis filmes de og legges ut, slik at vi får muligheten til å se på de ved flere anledninger. Det kan være en annen tid enn forelesningen er satt opp, eller for å gjennomgå hva som ble sagt for en fjerde gang. En stor fordel med digitale forelesninger spør du meg!

Tidligere semestre, semester 1 og 2, har vi kun hatt to større fag per semester der alle har vært obligatoriske. Fagene jeg tar dette semesteret er også obligatoriske, men fra neste semester (semester 4) begynner vi selv å velge fag og retning!:D

Innenfor bacheloren i biologi kan man velge mellom følgende studieretninger:

  • Celle- og molekylærbiologi
  • Fysiologi
  • Marin biologi og akvakultur
  • Økologi, adferd og evolusjonsbiologi

Sjukt mye kult å velge mellom, så må si at jeg fortsatt er litt usikker…

Mandag

Jeg og noen venninner fra “squaden” på studiet prøver å trene 3 ganger i uka. Første økta i uka står for tur på mandagsmorgen! Ingen av forelesningene våre starter før 14, så det gir oss muligheten til å komme oss ut av senga og starte dagen med noe annet enn skole.

Personlig hadde jeg aldri satt foten i et treningsstudio før jeg begynte å studere, men nå har vi virkelig kommet i en god rytme sammen. Det morsomste med å trene sammen er at ingen av oss er en Usain Bolt med livets kondisjon, eller årets boler. Det gir oss masse rom til å le og tulle gjennom økta, som gjør treningen mye mer sosial og gøy!

Etter mandagsøkta gikk turen til Gløs der vi satt oss sammen på “sopprommet”. Dette er et rom med stoler, bord, og modeller av ulike sopparter. Her kan vi kan jobbe oss gjennom pensum sammen – uansett om det skulle være sopparter eller utviklingen hos dyr som står på planen.

Denne dagen skrev vi på en rapport i forbindelse med et forsøk om fotosyntese.

Her er en av venninnene mine, Sanna, etter en god mandagsøkt!:)

Tirsdag

Tirsdagen er kommet for tur og det er “hviledag”. Aka vi trener ikke. Til gjengjeld klager vi en god del over hvor støle vi er og på hvor mye vi gruer oss til morgendagens økt:)

Oppmøte på lesesalen var 10, selv om vi hadde store ambisjoner om å møte opp klokken 9. Som student er man veldig fleksibel til å legge opp dagene som man selv ønsker – noe alle B-mennesker kjenner på som en velsignelse og forbannelse. Selvdisiplin er en kunst.

Onsdag

Onsdagen starta med onsdagsøkta. Nok en gang en nydelig balanse mellom trening og sosialisering.

Etter økta var det tilbake til Gløs for en ny runde lesing. Vi hadde også en digital forelesning i dyrefysiologi, og vi begynte å forberede oss til morgendagens lab-økt.

Når jeg var ferdig med lese- og forberedelsesrunden var det tid for onsdagsvin! Jeg jobber som bartender på Samfundet, og med den go’gjengen møtes vi som kan, hver onsdag. På onsdagsvin setter vi oss på Samf for å drikke vin, vann, milkshake, Solo, eller bare for å prate.

Deler av Samfundet er åpent hver eneste dag. Her er det gode muligheter for å møte venner til en billig penge. Ikke alle studenter har plass eller mulighet til å møtes i kollektivstua, så dette mener jeg virkelig er et godt tilbud som kan passe alle! I tillegg arrangeres det ulike morsomme arrangementer der gjennom hele uka. Jeg anbefaler med hele hjertet mitt å ta en tur innom nettsida til Samfundet for å se om du finner noe gøy å be noen med på!

Torsdag

Torsdag og det er på tide med ukens lab-økt!

Denne dagen hadde vi rottelab. Jeg og labpartneren min, Aase, fikk tildelt en rotte vi skulle dissekere. Her undersøkte vi de ulike organsystemene i pattedyr, blant annet fordøyelsessystemet.

Favorittdelen min med lab, uansett faget, er å se teorien i praksis. Vi som studenter får en helt annen forståelse for teorien etter å ha fått sett og utført det på egenhånd! I tillegg er det sosialt og gøy når vi får jobbe sammen i par. Her er det både mulighet for å bli kjent med flere, men også å gå sammen med noen man kjenner fra før.

Fredag

FREDAG!! Siste treningsøkta og siste ukedagen!

Denne dagen pleier å bli litt kortere enn de andre. Jeg hadde digitale forelesninger, men utenom disse pleier jeg ikke gjøre spesielt mye skole. Grunnen er at jeg tar en del av skolearbeidet på søndagene istedenfor!

Vanligvis jobber jeg på Samfundet en fredag eller lørdag i uka. Hvis jeg ikke er på jobb, pleier jeg og venninnegjengen fra studiet å møtes for å virkelig kose oss på en eller en annen måte!

Her koooooste vi oss med middag på takterrassen tidligere dette semesteret!

Så thank you for coming to my TED-talk! Slik ser altså en typisk studieuke ut for meg. Hverdagene er varierende, og som student har jeg muligheten til å styre hverdagen selv på en helt annen måte. Corona har endra en del for oss, men det er likevel gode muligheter til å være med på mye forskjellig og møte menneskene rundt seg:)

Håper dere lærte litt, uansett om det var om Samfundet, biologi-studiet, eller hverdagen til en student.

Ikke vær redde for å stille spørsmål til oss – enten om det er en DM på Insta (@ntnustudent) eller en melding på Facebooksiden vår (NTNU neste stopp).

Hvordan har uken din vært? Legg igjen en kommentar!:D

Anusha, Biologi, 2.året

4 thoughts on “Min studieuke – Biologi

Leave a Reply