Ukas student: Materialteknologi

Ukas student er Karoline som studerer Materialteknologi. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Karoline på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei, mitt navn er Karoline og jeg studerer Materialteknologi. For øyeblikket går jeg i fjerde klasse på integrert master, og jeg har valgt å spesialisere meg innen materialutvikling og -bruk. 

Før jeg begynte å studere på NTNU var jeg i militæret, reiste og jobbet, og tok ett år forkurs. På videregående var jeg usikker på hva jeg ønsket å studere, og fant senere ut at realfag egentlig var veldig spennende. Da passet det veldig bra at NTNU tilbyr forkurs for å få realfagskompetansen som trengs for å søke seg inn på ingeniørstudier. Etter året på forkurs begynte jeg på en bachelor i fornybar energi,  men fant ut at jeg ønsket å gå integrert master med mer spisskompetanse. Det var da jeg fant ut at materialteknologi var midt i blinken for meg. 

På fritiden har jeg hatt ulike verv, jobbet som studentambassadør, dratt på turer og generelt vært mye med venner. Noe av det beste med å være student er det å kunne styre hverdagen litt selv, og å engasjere seg i ulike verv og organisasjoner. 

Hvorfor valgte du å studere materialteknologi?

Jeg valgte å studere materialteknologi fordi det er et tverrfaglig studie med blanding av både fysikk og kjemi. Først og fremst var jeg på utkikk etter et studie med fokus på grønn energi, og materialteknologi har flere fag om både solceller og batterier. Dette appellerte veldig til meg. Likevel lærer man fort som student at mye annet også virker veldig spennende, og nå har jeg planer om å spesialisere meg innen testing av materialer. Det er altså et hav av muligheter både under studiet og etter endt studie, noe jeg verdsetter med studiet mitt. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Det varierer veldig fra uke til uke ettersom arbeidsmengden varierer også. Noen uker har vi kun øvinger og andre uker har vi både lab-rapport og øvinger. Hovedsakelig er ukene mine fylt med å dra i forelesninger, enten digitale eller fysiske, og øvingstimene. Utenom forelesninger pleier jeg å bruke litt tid på å lese pensum i fagene på egenhånd. Etter skolearbeid pleier jeg å trene, være sosial med venner eller bare slenge beina på bordet og se en film. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby? Hvordan er studentmiljøet?

Trondheim er en helt fantastisk studieby! Noe jeg fort la merke til da jeg flyttet til Trondheim er at som ny student er det er veldig mange andre i samme situasjon, og alle er interessert i å skape nye vennskap. Det gir en slags åpenhet ovenfor hverandre, og man lærer hverandre å kjenne utrolig fort. Selv om jeg flyttet til Trondheim med venner fra videregående har jeg fått flere og nye vennskap for livet i «bartebyen». Samtidig er klassen min på studiet ikke så veldig stor, noe som gjør at vi har fått et utrolig godt klassemiljø. På materialteknologi har vi også vårt eget pauserom hvor studenter fra ulike klassetrinn på studiet kan ta en kopp kaffe og slå av en prat. Hos oss så kjenner de fleste hverandre, og man trenger ikke bekymre seg for å skape nye vennskap.  En annen fin måte å komme i kontakt med andre studenter enn de på studiet er gjennom verv. I Trondheim er det mange ulike organisasjoner man kan verve seg inn i og ikke minst har vi Studentersamfundet, hjertet av Trondheim for studentene. 

Har du hatt noen verv?

Jeg har vært i styret til linjeforeningen vår, Bergstuderendes Forening, en helt uforglemmelig opplevelse! Der fikk jeg være med på tradisjonelle arrangementer både innad i vår og andre studier sin linjeforening. Er man engasjert i slike organisasjoner vil man definitivt skape et sosialt nettverk for livet. Jeg har også vært leder for karrieredagen på materialteknologi, som var en utrolig lærerik og kul opplevelse. Jeg fikk erfare hvordan det er å være leder og ikke minst gode samarbeid med både studenter og bedrifter. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Det finnes mange jobbmuligheter som ferdigutdannet materialteknolog både innenlands og utenlands. Jeg har et ønske om at min fremtidige jobb skal være relevant for graden min, og av den grunn vil jeg jobbe med testing og overflatebehandling av materialer. Det er flere multinasjonale industriselskaper som trenger slik kompetanse, men ofte har disse stillingene geografisk spredning og man kan derfor ikke være altfor kresen for hvor man ender opp etter endt studie. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Karoline her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

2 thoughts on “Ukas student: Materialteknologi

Leave a Reply