Min studieuke – Grunnskolelærer 1-7

Lurer du på hvordan det er å være student under koronapandemien? Lurer du på hvordan det er å studere på NTNU i Trondheim for å bli barneskolelærer? Eller er du bare nysgjerrig på hvordan en uke kan se ut for en student i Trondheim? Les videre da vel, for her kommer et innblikk i min studieuke!

For en del av dere lurer kanskje på hvordan det rett og slett er å studere, og kanskje spesielt i denne litt spesielle perioden. I dette blogginnlegget skal dere få lese og se litt av hvordan en uke for meg, Andreas Bugge Sandmo, kan se ut. Jeg er 23 år og kommer fra Namsos. I høst startet jeg på mitt tredje år, av fem, på grunnskolelærerutdanninga her på NTNU Kalvskinnet i Trondheim.

Grunnskolelærerutdanninga er et integrert masterprogram. Det vil si at vi går fem år uten å måtte søke oss inn på en master. Noe som man må gjøre hvis man tar en bachelor først på tre år og vil ha master etterpå. På grunnskolelærer 1-7 så starter man førsteåret med å ha fellesfag som pedagogikk, norsk, matte og kunnskap, læring og danning i lærerprofesjonen. Man har også praksis og valgfag A. På andreåret fortsetter man med disse i tillegg til praksis her og. Jeg har som skrevet akkurat begynt på mitt tredje år på utdanninga og dette semestret har vi bare valgfag B frem til jul. Her var jeg heldig og kom inn på mitt førsteønske, kroppsøving 😀

For mange er det mye digital undervisning nå med tanke på Covid-19, men for oss på kroppsøving så har vi alle øktene på skolen i gymsalen eller ute. Det er lite økter med bare teori, hvor man bare sitter å hører på som i ei forelesning. Her flettes teorien inn i aktiviteter. Timeplanen blir dermed veldig forskjellig fra uke til uke, men en ting er spikret og det er at vi har fri både mandager og torsdager. La oss ta det fra starten av.

MANDAG

FRIDAG!:-) Jeg må si det er ganske godt å starte uka med en fridag. Her har man tid til å gjøre akkurat det man vil. For min del så liker jeg å starte uka med å planlegge resten av uka. Dette innebærer alt fra handling av mat og se på hva den kommende uka bringer. Det er så godt å starte uka rolig med en god kaffekopp og planlegging. Denne mandagen ble det litt mer å gjøre siden jeg nettopp har gjort om leiligheten min fra to-roms til tre-roms. Jeg kjøpte egen leilighet i fjor sommer og nå har det blitt to soverom. Snekkeren ble ferdig søndag kveld, så dermed gikk denne mandagen med til å vaske, rydde og male og ordne. I tillegg ble det en tur til IKEA og byen for å handle inn nye møbler til leiligheten. Jeg må innrømme at jeg var heldig som fikk god hjelp av både mamma og lillesøster med rydding og vasking :-). I løpet av en uke prøver jeg også å få til en treningsøkt hver dag. Her trener jeg alt fra kondisjon, styrke og fotball. Det er masse muligheter for å holde seg i form i Trondheim, både ute og innendørs, eller ved å være med på aktiviteter. Så du finner garantert noe som passer for deg!

Litt handel på IKEA til den nye stua og soverommene.

TIRSDAG

Tirsdag har blitt min nye mandag da vi må på “skole” igjen etter langhelg. Vi har ikke noe faste timer på tirsdager, det varierer fra uke til uke. Denne tirsdagen skulle vi noe litt spesielt. Hele gymklassen måtte møte opp med ullundertøy og treningsklær. Hvorfor? Jo, vi skulle bade ute i Nidelva. Her lærte vi om livredning også videre. Det å ha utesvømming er noe alle barn på barneskolen må gjennom i følge den nye læreplanen. Etter skoledagen ble det en treningsøkt på Øya, hvor jeg kjørte intervalltrening og deretter ble det å fortsette i leiligheten.

Maling av tak, vegger osv. tar litt tid, men blir bra til slutt 🙂

ONSDAG

På onsdager har vi også undervisning. Denne dagen var det faktisk bare teori i gymsalen som sto på timeplanen. Her fikk vi informasjon om ulike arbeidskrav vi har i løpet av høsten, samt gruppeeksamen som vi skal ha nærmere jul. I kroppsøving skal vi ha en gruppeeksamen hvor vi skal planlegge en aktivitet, filme den og deretter analysere det vi har filmet. Aktiviteten og analysen skal være av en basisøvelse, som for eksempel hopp. I tillegg til dette skal vi ha en “vanlig” muntlig eksamen til slutt. Det var ingen aktivitet i dag, men det er vel den eneste økta vi har i løpet av hele semesteret med bare teori. På kvelden ble det ei god styrkeøkt sammen med en kompis ute på Finalebanen. Det er et flott sted på Elgeseter med fotballbane, sandvolleyball-bane også videre. Det er også en del apparater der hvor man kan drive med styrketrening 🙂 Kan anbefales!

TORSDAG

Torsdag betyr FRI igjen! Denne dagen var det strålende sol og dermed bestemte jeg og min søster oss for å ta oss en tur langs Ladestien. Ingen av oss hadde gått den før og dermed var det på tide etter å ha bodd her i snart tre år. Turen startet på Lade og deretter fulgte vi stien helt til Ranheim. Det ble en lang, men veldig fin tur i godværet. Etter dette ble det middag på balkongen. På kvelden møtte jeg en barndomskompis fra Namsos som studerer til å bli sivilingeniør. Vi gikk en tur i godværet gjennom byen før vi satte oss ned på Bakklandet. Der ble det litt god mat og drikke.

En liten samling av bilder fra gåturen i godværet.
Ut på tur, aldri sur 🙂

FREDAG

Fredag og snart helg, men først en dagstur i Bymarka med gymklassen. Klokken halv ni møtte vi opp ved Theisendammen og deretter startet turen til første topp, Geitfjellet. Etter Geitfjellet gikk vi videre til Våttakammen før vi endte opp ved Theisendammen igjen. I løpet av turen var vi delt inn i ulike grupper hvor vi hadde hvert vårt stopp, hvor vi måtte snakke om hvert vårt tema. Temaene de ulike gruppene hadde var blant annet førstehjelp, matlaging i naturen og allemannsretten osv. Da jeg kom hjem ble det middag, før jeg og fire kompiser dro på sportspub for å se på landskamp; Norge-Østerrike. Det endte dessverre med tap, men morsomt med en kveld ute med gode kompiser uansett.

God utsikt over byen på toppen av Geitfjellet.
Dagsturen gikk til Geitfjellet og Våttakammen fra Theisendammen 🙂

Ja, dette er hvordan ei uke som lærerstudent i Trondheim kan se ut. Innholdsrikt, eller hva? Det jeg kan si er at jeg er veldig glad for at jeg fikk ha kroppsøving som valgfag i år, dette er også faget jeg skal skrive master i. Dagene dette semestret er som skrevet veldig varierende og ikke en dag er lik. Livet som student i Trondheim er veldig bra og kan gjerne anbefales.

Jeg håper at du gjennom dette innlegget fikk litt mer oversikt over hvordan en uke som student kan se ut. Studietida er veldig bra og man må passe på å nyte den så lenge den varer! 🙂

Da takker jeg for meg! Har du noen spørsmål eller er det noe du lurer på om studentlivet, studenttilbud eller noe annet, så er det bare å legge igjen en kommentar, kontakte oss på DM på @ntnustudent på Instagram eller NTNU Neste Stopp på Facebook. Vi snakkes!! 🙂

-Andreas, grunnskolelærer 1-7, 3.året

Leave a Reply