Ukas student: Bygg og miljøteknikk

Ukas student er Mathilde som studerer Bygg og miljøteknikk. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Mathilde på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei, jeg heter Mathilde, er 24 år og kommer fra Ålesund. Jeg studerer sivilingeniør på NTNU Gløshaugen innen Bygg og Miljøteknikk. Her går jeg nå i 4. klasse og stortrives! Jeg er studentambassadør for NTNU og har reist rundt og holdt foredrag på videregående skoler i hele Norge om NTNU. Jeg er også KTV (Klassetillitsvalgt) og studentmentor for mitt fakultet, og veileder en gruppe studenter i Trondheim. Ellers liker jeg å trene og gå fjellturer, reise og henge med venner. 

Hvorfor valgte du å studere Bygg og miljøteknikk? 

Da jeg begynte i 1. klasse på NTNU, startet jeg på den integrerte masteren i Produktutvikling og produksjon. Etter ett år fant jeg ut at det ikke var helt som jeg så for meg, så jeg byttet linje til Bygg og Miljøteknikk. Jeg byttet fordi jeg ønsker å jobbe med prosjekter og byutvikling. Jeg er også interessert i arkitektur, og Bygg har noen arkitektfag.

Hvordan var det å bytte linje innad i sivilingeniør? Var det mange fag å ta opp igjen?

1. klasse er veldig likt, så det var null stress å bytte linje! Man har fire fag hvert semester. tre av de er fellesfag som alle på sivilingeniør har, mens ett er spesifikt innen den linjen man går. Siden jeg byttet linje etter ett år, måtte jeg ta opp igjen to fag. 

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Nå som situasjonen er som den er, har NTNU bestemt seg for å ta mange av emnene som digital undervisning. Ca. halvparten av emnene jeg tar dette semesteret er digitale, resten er fysisk oppmøte. Jeg tar fire fag, og hver av de er ca. 2-4 timer undervisning i uken hver. Jeg har mye fritid som jeg bruker på egenstudie og prosjektoppgaver. Dette tar litt tid. Jeg trener ca. fire ganger i uken, og henger mye med og lager middag med venner på kvelden. Så der har du min studieuke 🙂

Hva er snittet for å komme inn på de ulike sivilingeniørlinjene? Og på Bygg og Miljøteknikk?

Snittet for å komme inn på den integrerte sivilingeniørgraden i Bygg og Miljøteknikk er 55,3 og 53,2. Ellers ligger sivilingeniør på rundt 53-59 i snitt. 

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er Norges største og beste studentby! Det er alltid noe som skjer og byen er stappfull av ungdommer. Studentersamfundet bidrar godt til det gode studentmiljøet. De har ofte konserter, arrangement, fester og andre sammenkomster. Rett utenfor sentrum har man fjell og skog om man liker å gå turer. For meg er Trondheim helt fantastisk (men Ålesund er best!!!)

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg syns studentmiljøet er kjempebra. Det er mange arrangement i linjeforeningen, og mange er veldig aktive med både deltagelse og planlegging av arrangementer innad i linjen. Det finnes også mange undergrupper i linjeforeningen, så man finner alltids noe som passer for seg om man ønsker å ha et frivillig verv på siden.

Hva er det av fjellturer og turmuligheter i Trondheim?

Geitfjellet, Våttakammen, Estenstadmarka, Ladestien, osv. Myyye er i Bymarka, bakom Byåsen. 

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Jeg kunne tenke meg å jobbe for NTNU i fremtiden faktisk. Jeg liker å snakke for store forsamlinger, holde foredrag, reise rundt, og møte nye folk. Jeg kunne også tenke meg å jobbe i prosjekter som planlegger bydeler eller byutvikling eller være et bindeledd mellom sivilingeniører og arkitekter. 

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Mathilde her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

One thought on “Ukas student: Bygg og miljøteknikk

Leave a Reply