Min studieuke – Europastudier med Statsvitenskap

Covid 19 har virkelig vendt om på studentlivet for oss alle, ting er uvant både for forelesere og studenter, men hva kan man vel gjøre enn å bare gjøre det beste ut av det? Er du nysgjerrig på hvordan min studieuke ser ut i disse tider? Les videre da vel!

Den er alt annet enn uinteressant, vel sannheten er vel at den fremdeles er veldig variert, tro det eller ei, men på en mer begrenset måte kan man vel si. Med et fysisk oppmøte i uka får man ta til de kreative metodene for å live opp hverdagen. Hei 🙂 Jeg heter Elise, er 22 år gammel og studerer 3.året på Europastudier med statsvitenskap med hovedbase på Dragvoll i Trondheim. Og dette er min studieuke!

Dette semesteret er det europeisk integrasjonsteori, geopolitisk risiko og amerika i verden som står på timeplanen. Fagene taler kanskje litt for seg selv, men i frykt for å røpe all moroa kan jeg hvert fall si at alt er veldig spennende og for dere der ute som tenker på å studere noe lignende er det virkelig verdt å ta en titt på 🙂 Meen en studieuke er jo sååå mye mer enn bare forelesninger. Det er lesing, lesing, lesing og litt mer lesing + at man må faktisk kompensere med litt gøy innimellom for å holde disse hjernecellene intakt.. jeg både håper og tror at jeg ikke er alene om det.. hihi! Såå la oss begynne på mandag da……

MANDAG = FRIIII!

Ingenting er bedre enn en fri mandag! Og ja jeg har fri, fri. Jeg åpner ikke en bok av den enkle grunn av at jeg ikke er et mandags-menneske og når jeg da først har muligheten til å ha fri så tar jeg den, dermed flyttes en lesedag fra mandag til søndag, for på søndager skjer det ikke stort uansett. Kanskje en vaffel-søndag en gang i blant, men ellers, ikke så veldig mye.

TIRSDAG

Dette blir vel det man kan kalle min mandag. Uken starter dermed rett på med det eneste fysiske oppmøtet jeg har dette semesteret med øvingstime klokken 08:15. De neste timene fylles da med å møte studiekamerater i øvingen, en mengde kaffe, og ut-printing av ukens pensum. Resten av dagen går til lesing og forberedelser til forelesning på onsdagen samt en ekstra god middag, for det er alltid godt. Men særlig på en mandags-tirsdag!

ONSDAG

På onsdager har jeg online forelesning og lesedag frem til sånn 16-17 tiden. Som regel er jeg og vennene mine flinke til å møtes og lese sammen, altså møtes som kollokvium for å diskutere pensum. Dette er desidert de morsomste dagene siden alle har sine standpunkt på forskjellige saker, eller har forstått pensum annerledes enn andre. Dette fører til mange morsomme diskusjoner, til tider litt små krangling (men det må være lov), og en freds-lunsj/middag når skolearbeidet er ferdig, for fredens og kosens skyld.

TORSDAG

Dette er semesterests lengste dag i uka (hvis vi ser bort fra eksamen) med forelesninger og øvinger fra 10-17. Når dette er ferdig er det ST med gode venner, også kjent som sosial torsdag .. haha. Dette er gull i disse tider når man ikke får sett hverandre like mye i skolesammenheng, og vi er selvfølgelig flinke til å følge de retningslinjer som er satt 🙂

FREDAG

Fredagene går til å gjøre ferdig skolearbeid som jeg ikke har rukket tidligere i uken, og senere på dagen eller helgen går til spillkvelder, møte folk på middag eller ta en langtur i marka.

Dette er vel sånn cirka hvordan en studieuke utfolder seg på min kant. Alt er veldig variert og nye ting skjer hver uke, men det er jo også det som er morsomt med å være student. Du får oppleve så mye morsomme ting og møte masse nye folk! I disse tider må man begrense seg, men det er allikevel masse gøy man kan finne på selv om hverdagen ser litt annerledes ut 🙂

Hvordan ser deres studieuke ut? Legg gjerne igjen en kommentar!! Ellers kan vi alltids kontaktes på DM til @ntnustudent på Instagram eller NTNU Neste Stopp på Facebook.

Elise, Europastudier med statsvitenskap, 3.år

Leave a Reply