3 ting jeg har klart meg uten som student

Du liker egentlig ikke å stikke deg ut. Slik hadde i hvert fall jeg det da jeg begynte å studere. Etter hvert har jeg allikevel funnet ut at hverdagen min blir bedre ved å droppe ting de fleste andre studenter er borti. Heng på – forklaring kommer!

1: Dropp Busskort

I “disse koronatider” har Erna, Bent og Raymond sagt at vi burde sykle og gå så mye som mulig. Jeg hiver meg på oppfordringen, og håper at du vil vurdere å fortsette å sykle også når samfunnet vender tilbake til normalen. Dersom du bruker beina som fremdriftsmiddel slipper du å tenke på når neste buss går, og du slipper å bekymre deg for forsinkelser. Du slipper å måtte stå som sild i tønne med 40 andre på vei til undervisning 08:15. Og ikke minst slipper du å betale 500 kroner i måneden for slike opplevelser.

Som syklist eller gående kan du planlegge reisen din på minuttet, slik at du ankommer skolen i samme øyeblikk som timen begynner. Har du lang reisevei og må ta i litt på veien, er det dessuten garderober med dusjmuligheter på mange av NTNU sine universitetsområder. Disse er selvsagt åpne også for studenter!

Da jeg flyttet til Trondheim var jeg helt klar på at jeg skulle bo i “sykkelavstand” fra skolen. Jeg har valgt å bo under tre km fra henholdsvis Dragvoll og Gløshaugen, en oppskrift som har ført til at jeg nå er på mitt sjette år uten busskort. Trondheim er dessuten godt tilrettelagt for syklister med over 50 km med sykkelveier, egen bysykkelordning og til og med en egen sykkelheis.

Sykkelheisen Trampe – kul løsning for kjip motbakke😍 (Foto: Sven-Erik Knoff/FotoKnoff)

2: Dropp Paraply

For all del, paraply kan funke i noen situasjoner, men når høststormene kommer inn over fjorden tar det ikke lang tid før den vrenger seg. Videre er det fort gjort å glemme paraplyen ute på byen eller på besøk hos venner, så du må nok regne med at det går et par stykker gjennom en hel studietid. Og hvor irriterende er det ikke å måtte bære med seg en paraply hele dagen hvis du tar den med ut og det ikke blir regn allikevel?

Min beste investering i løpet av studietiden er uten tvil en solid regnjakke. Det er virkelig verdt å bruke storstipendet på en goretex-jakke som holder deg tørr uansett vær og vind. Enten du går, busser eller sykler for å komme deg rundt, er det ingenting som slår en super regnjakke og begge hendene frie til å gjøre andre ting.

3: Dropp Alkohol

Oktoberfest – moro uansett promillenivå (Foto: Janus Linjeforening)

Støtt og stadig melder norske aviser og tv-kanaler om alkohol og drikkepress blant studenter. Det de derimot ikke omtaler, er alle de fantastiske studentene som ikke drikker. Jeg, og kanskje 5-10% av klassen min, tilhører undertallet som er helt avholds. Allikevel er vi med på det meste som skjer av sosiale ting på studiet, både med og uten alkohol involvert. Å være med på oktoberfest eller en sosial kveld hos medstudenter er like aktuelt enten du har drukket, tar en fridag fra alkoholen eller aldri drikker. Alkohol er overhodet ingen forutsetning for å få seg venner og lykkes som student, man kan komme like langt uten.

Noen spørsmål om studentlivet uten alkohol, paraply og busskort? Send DM til @ntnustudent på insta eller NTNU Neste stopp på Facebook, så er jeg og resten av redaksjonen klare til å svare på hva som helst!

Gaute, industriell økonomi og teknologiledelse, 3. år

Leave a Reply