Tre ting du bør investere i som student i Trondheim

Det å komme til en ny by kan være både spennende og uvant. Hva trenger man egentlig? Hvordan ser byen ut? Regner det ofte? I dette blogginnlegget finner du tre ting jeg anbefaler alle nye Trondheimsstudenter å skaffe seg.

Det er mange ting du kan ende opp å trenge som student ved NTNU, og dette er absolutt ikke en endelig liste. Videre i teksten finner du derimot noen av de tingene jeg har satt utrolig stor pris på å ha som student i Trondheim. Om du vil lese mer om hva du burde skaffe deg som student ved NTNU, kan du lese om dette her.

Sykkel

Da jeg skulle flytte til Trondheim vurderte jeg egentlig å la sykkelen min stå igjen hos foreldrene min. Men fem år senere er jeg utrolig glad for at jeg tok den med opp. Trondheim er en av de byene hvor en god sykkel er det raskeste framkomstmiddelet du kan ha. Byen er full av snirklete gater og enveiskjørte veier. Det gjør det ganske håpløst å kjøre bil (tro meg, jeg har prøvd). Det er også en ganske befolket by, som gjør at bil- og busstrafikken gjerne går litt tregt i perioder.

Byen bugner derimot av sykkelstier og snarveier til de fleste steder du kunne tenke deg å komme. I tillegg er det, på tross av innbyggertallet, en ganske liten og kompakt by. Det betyr at du sjelden er mer enn 15 minutter unna dit du skal som student. Det eneste unntaket er kanskje om du bor i sentrum og studerer på Dragvoll. Men om du overlever en bakke eller to, er det fortsatt under 30 minutter med sykkel.

Om du ikke har en sykkel allerede, kan jeg anbefale å sjekke finn.no når du kommer til byen. Der ligger det både billige og gratis sykler. Alternativt har Trondheim også et ganske velfungerende bysykkel-system når det ikke er vinter.

Godt kjøkkenutstyr

Frossenpizza og havregrøt er for mange studenter en kjent meny, men det behøver ikke være slik. Jeg hadde aldri gjettet at jeg ville få så mye glede ut av en gryte eller kjøkkenkniv av god kvalitet. Men dette er kanskje mitt beste tips til å spare penger: Lær deg å lage mat. Ikke bare er det betraktelig billigere å lage mat selv enn å spise i campuskantinene, det er også en fin hobby å eksperimentere med matlaging på studentbudsjett. Og godt kjøkkenutstyr gjør jobben mye enklere og morsommere.

Om jeg skal komme med noen anbefalinger vil jeg anbefale å skaffe:

  • En stor skjærefjøl
  • En god kniv
  • To kjeler (en stor og en mellomstor)
  • En stekepanne

Dette er veldig fine ting å ønske seg i julegave, og gir gode muligheter for å lage mye forskjellig mat. Det tar heller ikke så mye plass, som kommer godt med på et trangt kollektivkjøkken.

Klær tilpasset været

Trondheim er en mangfoldig by, og spesielt når det kommer til været. I fadderuka mitt første studieår hørte jeg en del vitser om fire årstider på en dag. Men når høsten kom innså jeg fort at det på ingen måte var ment som en vits. På en og samme dag kan du oppleve både snø, regn og jakkefri temperatur. Derfor er det lurt å være tilpasningsdyktig i bekledningen. Personlig anbefaler jeg å få tak i paraply eller regnjakke, og en god vinterjakke. I tillegg er det veldig lurt å tenke som en turgåer og kle seg lagvis. Jeg har flere ganger gått ut døra iført jakke og ullgenser, for så å komme hjem i t-skjorte.

Av og til passer byen på deg, men det kan være lurt med en egen paraply også.

Jeg håper dette gir deg litt inspirasjon til hvordan du kan pakke best mulig før studiestart. Har du noen flere tips til essensielle eiendeler for Trondheimsstudenter? Legg igjen en kommentar da vel!

– Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply