Jeg har kommet til studiebyen min Gjøvik, hva nå?

Det er gitt at du skal vite alt om studiebyen din før du ankommer. Det er mye informasjon om skole, bolig, transport og bymiljø som du bør sette deg inn i. Her kan du lese om hva som er lurt å vite når du har ankommet Gjøvik som ny student!

Velkommen til Gjøvik! Du har flyttet til en koselig mjøsby og skal tilbringe studiehverdagen her. Nå har du kommet over kneika, du har fått studieplass og et sted å bo i byen. Nå er det på tide å bli litt kjent!

Hjelp! Hva må jeg vite om byen jeg nettopp flyttet til?

Det er mye nytt, så nå gjelder det å holde tunga rett i munnen. Og først bør du spørre deg, hva har jeg behov for å vite? Alle har vel i grunn behov for å vite om studiestart og oppmøter, transportmulighetene i byen og hvor de viktigste fasilitetene i byen ligger. Og i tillegg; kanskje du kom litt tidlig, og vil finne ut hva du kan gjøre på fritiden her? Jeg har laget en liste!

  • Studiestart: Nye studenter starter fra 10. august. Sjekk hjemmesiden til ditt studie for nøyaktig informasjon om hvor og når du skal møte opp!
  • Fadderuka: Fadderuka smeller i gang 10. august, i år som i fjor. Bare denne gangen er det tilrettelagt for alle smittevernstiltak. Sjekk ut Fadderuka i Gjøvik sin Facebookside for mer informasjon om eventer. Du kan også få informasjon om faddergrupper hvis du trykker her.
  • Buss: Du kan ta bussen når du skal komme deg frem i Gjøvik. Rutetider og prislister finner du på Innladstrafikk.no. Du kan også laste ned appen “EnTur” for å kjøpe billetter.
  • Tog: Det er en togstasjon i Gjøvik, herfra kan du ta toget til Oslo. Informasjon om reisetid og priser finner du på VY.no.
  • NTNU i Gjøvik: Skolen ligger på en liten topp med utsikt over byen og Mjøsa. Det ligger i gåavstand fra alle studentboliger og sentrum, men det er også muligheter for å ta buss. Mange busser har et stoppested rett utenfor campus!
  • CC Kjøpesenter: CC er byens kjøpesenter. Det ligger nede ved Mjøsa. Her kan du handle mat, klær, dingser osv. Du finner også Burger King her!
  • Fastland: Fastland er et friluftsbad med hoppetorn, volleyballbane og kiosk. Her kan du tilbringe late sommerdager!
  • Gjøvik Gård: En park midt i byen! Her kan du spise på cafe eller bare rusle litt rundt. Og hvis du spiller Pokemon Go, så finner du mange pokemon her!

Det er selvsagt flere ting å se og gjøre i Gjøvik, og du vil få informasjon om eventer gjennom Fadderuken. Husk å følge dem på Facebook for å få informasjon om din faddergruppe! Og lykke til med studiestart!

-Linn Cathrin, 3. året, maskiningeniør

Leave a Reply