Hvor finner jeg informasjon som student ved NTNU?

Når du begynner som ny student ved NTNU kan det være vanskelig å vite hvor du finner timeplan, info om fagene og mye mer.  Derfor skal jeg nå gi deg en liten forklaring på hvor du finner informasjon som student ved NTNU og hva du kan bruke de ulike plattformene til!

Fra du takker ja til studieplass ved NTNU og til du begynner med studiet og fadderuker, kan det virke som at tiden går veldig fort. Plutselig finner du ut av at du må registrere deg ett sted, og vente på en mail et annet sted, og før du vet ordet av det er det oppstartsseremoni og studietiden er i gang. Men frykt ikke, dere er mange som er i akkurat samme situasjon! Og på denne nettsiden for nye studenter finner du en enkel og grei oversikt over hva du må gjøre i hvilken rekkefølge, så sjekk den ut.

Nå som du er godt i gang vil jeg vise deg de ulike plattformene du skal registrere deg på, og jeg kan avsløre at du med tiden vil bli veldig godt kjent med dem😁

Studentweb

Studentweb er stedet hvor alle nye og gamle studenter må semesterregistrere seg. Det vil si at du som ny student må registrere deg, opprette faktura for å betale semesteravgiften og melde deg opp til fag inne på Studentweb. Hvis du er ny student kan du logge deg inn ved å bruke fødselsnummeret ditt som brukernavn og pinkoden du fikk i velkomstbrevet som passord. På Studentweb kan du blant annet:

Blackboard

Etter du har registrert deg i Studentweb og betalt semesteravgiften får du tilgang til Blackboard. På Blackboard opprettes det blant annet egne «rom» for hvert av emnene (fagene) du skal ha dette semesteret. Der kan du trykke deg inn på disse og få mer informasjon om emnet, hvilke rom det er undervisning i, direkte meldinger fra foreleseren og mye mer. Blackboard finnes også som app, noe som gjør det lett å holde seg oppdatert der. Blackboard hjelper deg derfor med å finne:

  • Informasjon om hvert emne du skal ha
  • Beskjeder fra forelesere
  • Frister for innleveringer, semesteroppgaver og mer

Innsida

Innsida er NTNU sitt intranett og er inngangen til viktig informasjon og verktøy du trenger som student ved NTNU. Her blir nyheter, arrangementer og andre spennende ting annonsert, og du kan også sjekke din NTNU studentmail her. Når du har logget deg inn på Innsida vil du også ha mulighet til å se din timeplan. Her finnes også mye informasjon du kan trenge som NTNU-student, alt fra hvordan å bruke skriverne på campus til ledige deltidsjobber på universitetet. Innsida kan derfor bli brukt til å:

  • Finne informasjon, nyheter og arrangementer
  • Sjekke studentmail (dette kan også gjøres gjennom vanlig innlogging på Mail)
  • Se timeplanen din for dette semesteret

Studentmail

Når du begynner på NTNU vil du få din egen studentmail. Denne e-posten vil bli brukt av forelesere, andre ansatte og studenter for å sende ut informasjon og kommunisere med deg. Du kan også selv bruke studentmailen for å ta kontakt med studenter, forelesere og andre. Det er derfor viktig å jevnlig sjekke denne, da det kan komme viktig informasjon og henvendelser der.

I starten så er det mye nytt å sette seg inn i, men jeg kan garantere deg at det blir lettere etter hvert. Dersom du lurer på noe om registrering, betaling av semesteravgift eller studiestart generelt kan du sende oss en melding på @ntnustudent på Instagram, NTNU Neste Stopp på Facebook eller kommentere her på bloggen. Lykke til som student ved NTNU, vi gleder oss til å ta imot deg!

-Stine, 2. året, Europastudier med statsvitenskap

Leave a Reply