Ukas student: Kommunikasjonsteknologi

Har du søkt Kommunikasjonsteknologi på NTNU til høsten? Eller kanskje er du bare nysgjerrig på hva studiet går ut på? Da er dette blogginnlegget for deg!

Ukas student er Miriam som studere Kommunikasjonsteknologi på NTNU i Trondheim. La oss ta en nærmere titt på hennes studiehverdag!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Miriam og er 23 år. Kommer fra Evenes i Nordland og gikk på videregående skole i Harstad. Jeg begynte på Kommunikasjonsteknologi høsten 2016. Før jeg startet på NTNU hadde jeg allerede bodd alene i tre år da jeg bodde på hybel på VGS fordi hjemstedet mitt er et stykke unna. Jeg valgte å begynne rett på studier da jeg ikke hadde lyst å verken reise jorden rundt, jobbe, være i militæret eller gå på folkehøyskole. Sånn sett var valget om å droppe friår ganske lett.

Utenom studier liker jeg å holde på med sang og revy. Mye av fritiden min etter jeg begynte på studiet har gått med til det!

Hvorfor valgte du å studere Kommunikasjonsteknologi?

Andre året på videregående hadde jeg Kjemi 1, og fant ut at det absolutt ikke var noe for meg. Jeg likte de andre fagene, som matematikk og fysikk. Jeg tenkte at fordi jeg ikke likte kjemi kunne jeg ikke bli ingeniør for eksempel, fordi de må jo like alle realfagene! Lite visste jeg at det finnes flere studier ved NTNU hvor du kan bli sivilingeniør uten å ha noe som helst kjemi. Det fant jeg ut på Teknologicamp på NTNU i 2015. Her ble vi invitert ned av NTNU for en helg i Trondheim med kule foredrag og workshops. På workshopen møtte jeg ei som gikk 5.klasse KomTek, og hun fortalte om hvordan det hadde vært å gå det.

Etter denne campen sto valget mellom datateknologi, kommunikasjonsteknologi og kybernetikk og robotikk. Det landet på kommunikasjonsteknologi fordi jeg likte tanken på at det var et mindre kull som begynte (50 stk) og jeg tenkte at dette ville skape et veldig bra miljø på studiet (noe jeg hadde rett i!). Noe jeg også så på var spesialiseringene til de ulike studiene og fant ut at informasjonssikkerhet var det jeg synes så mest spennende ut, og det hadde de på kommunikasjonsteknologi.

Trenger man å kunne noe om programmering før man begynner?

Nei! Mange i mitt kull hadde aldri programmert en kodelinje før de begynte på studiet. Første semester har vi Python, og man lærer det helt fra begynnelsen av og faget tar utgangspunkt i at man ikke har programmert før.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

For meg har det vært litt ulikt fra semester til semester. Vi har jo forskjellige fag hvert semester som har ulik oppbygging. Noen semestre har jeg vært mye i forelesning og øvingstimer, mens andre har det vært mye “datalab” hvor vi har måttet gjøre prosjekter i gruppe. Disse prosjektene telles ofte på karakteren i faget, og da bruker vi mye tid iløpet av en uke på de.

Det er ikke alle fag jeg går i forelesninger i, men jeg sjekker ut alle fagene i starten av semesteret for å se om jeg får noe ut av forelesningene eller ikke. Her er det stor variasjon fra fag til fag.

Hva kan man spesialisere seg innenfor?

På kommunikasjonsteknologi har vi tre spesialiseringer: digital økonomi, nett, tjenester og applikasjoner, og informasjonssikkerhet. Jeg går sistnevnte, og til høsten skal jeg skrive prosjektoppgave om blockchain.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg ELSKER Trondheim som studieby. Det er alltid noe som skjer, alt fra konserter til idrettsarrangementer. Det er UKA annet hvert år, noe som er en folkefest i byen, og man går rundt med en god følelse i hele kroppen. Det er også bare en veldig fin by og man kan gå til alt. Og hvis ikke man vil ta beina fatt, kan man også sykle. Det er veldig praktisk!

Når man kommer til byen er også alle studentene som skal begynne på nytt studie i Trondheim, i samme situasjon som en selv, og det er derfor lett å bli kjent med folk fort!

PS! Et ekstra pluss i min bok er jeg mener at Trondheim har landets beste sushi 😉

Kan man ha jobb ved siden av studiet?

Det kan man absolutt, og de fleste jeg kjenner har jobb ved siden av. Det kan være alt fra butikkmedarbeider til studentassistent i fag på NTNU. Selv har jeg jobbet i Jenteprosjektet Ada med å arrangere det som i utgangspunktet fikk meg til å velge kommunikasjonsteknologi, nemlig Teknologicamp. Det synes jeg er veldig stort å få være med på.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er også helt fantastisk. Før jeg flyttet til Trondheim kunne jeg ikke helt sette meg inn i hvordan det var, fordi jeg ikke hadde opplevd noe liknende før. Alle er opptatt av å bli kjent. Det er også så mye man kan engasjere seg i, og kan dermed bli kjent med folk som er interessert i det samme som deg selv. Dette er gull!

For meg var det revyen i linjeforeningen. Her har jeg vært med tre ganger de årene jeg har studert, og det er like gøy hver gang! Jeg har også vært med i PR i Abakus (linjeforeningen) og jobbet i Jenteprosjektet Ada. Her rekrutterer vi jenter til IT-studier.

Med andre ord, det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan bli med på og hvilke folk man kan bli kjent med!

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det er mange muligheter for meg som har studert kommunikasjonsteknologi. Man kan bli utvikler, jobbe med testing av applikasjoner eller jobbe innenfor sikkerhet. Og mulighetene er enda flere enn de nevnte her også.

Fordi det finnes mange muligheter synes jeg at det er vanskelig å bestemme seg for hva man “skal bli”. Jeg kunne tenkt meg å jobbe innenfor sikkerhet, men synes også utvikling er spennende. Jeg skal søke fast jobb til høsten, så da får jeg se hva jeg lander på!

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut linkene under for mer informasjon!

Signe, interaksjonsdesign, 4. år

Leave a Reply