Studere i Ålesund? Da bør du pakke dette!

Skal du flytte til Ålesund denne høsten for å begynne på NTNU? Da er det kanskje på tide å lage en pakkeliste for oppholdet. Det er ofte ikke så lett å vite hva man skal ta med seg, spesielt hvis man kommer til en helt ny by man ikke kjenner.  Jeg har derfor satt sammen en spesiell pakkeliste for dere som kommer til Ålesund. 

Det viktigste å tenke på før man begynner på pakkelisten er hva du ønsker å ta med og hva du tenker å kjøpe når du kommer. Det kan også være greit å få en oversikt over hva hybelen eller kollektivet du skal flytte til har av møbler og andre ting. Det neste du må tenke på er plass. Kommer du med fly har man ofte bare 1-2 kofferter å fordele tingene utover, noe som gjør at det er begrenset hva du kan ta med seg. Kommer du derimot kjørende, har du litt mer plass tilgjengelig og har dermed muligheten til å ta med deg mer ting. 

En ting jeg også vil nevne er at man kan få kjøpt nesten alt man trenger brukt, både på Finn.no eller i Facebook grupper som «kjøp-/salg-/bytteside for Ålesund og omegn» og «kjøp og salg – ntnu i ålesund». Sunnmøringer er kjent for å være litt gjerrige, og dermed mer åpen for litt pruting enn det de er i resten av Norge. Det å handle brukt er både godt for lommeboken og miljøet. 

Som student trenger du selvfølgelig det mest essensielle som håndkle, toalettmappe og lignende. Her finner du en generell pakkeliste fra oss. Nedenfor kommer jeg med ekstra tips til hva man må pakke med til akkurat Ålesund. 

Pakkeliste for Ålesund:

  • Møbler: Finner man ut at stedet man flytter til ikke er møblert er dette noe man burde vurdere å kjøpe med seg. Ålesund har ikke IKEA, så det er mange studenter som velger å kjøpe dette før man kommer. Alt kommer i flatpakke og er derfor lett å få med seg i bilen. 
  • Kjøkkenredskap: Er det en ting jeg har lært etter å ha fulgt med på «Fattigstudent» sin instagram, er at skal man være kreativ med matlagingen sin og spare penger er det en del kjøkkenredskap man burde ha, spesielt en stavmikser er gull verdt. Kanskje kan du til og med finne noen kjøkkenredskaper foreldrene dine ikke bruker lenger, og ta med deg det? 
  • Verktøy: Når man flytter til Ålesund, blir man automatisk litt sunnmøring og litt «gjerrig» med pengene, eller som vi ville kalt det, sparsommelig. Dette gjelder da også å bruke unødvendige penger på å få ting fikset. Når jeg flyttet opp fikk jeg det essensielle verktøyet jeg trengte av pappa. Dette inkluderte en tømmerstokk, skrutrekker, hammer, spikre, vater og en kniv. 
  • Turklær: Ålesund er en by omringet av flott omgivelser, og nydelige områder du kan gå på tur. I umiddelbar nærhet har du Aksla og Sukkertoppen, som er lette turer alle kan gå. Ønsker du å gå litt lengre kan du ta hurtigbåten i 10 minutter og komme til Sulafjellet eller kjøre til Godøyfjellet. Er du enda mer eventyrlysten er Ålesund omringet av Sunnmørsalpene!
  • Topptur- og ski utsyr: Er du en av de som er litt mer eventyrlysten, så krever Sunnmørsalpene toppturutstyr i vinterhalvåret. Så har du randonee ski, truger eller lignende, er det bare til å pakke det med. Når du har flotte omgivelser og fjell, blir det også mulighet for å stå i skianlegg når den sesongen kommer.
  • Aktivitetsutsyr: Er det andre aktiviteter du driver med så kan du pakke med deg dette utstyret også. Du kan for eksempel surfe utenfor Ålesund, på en øy som heter Giske. Her er det flott strender og gode bølger, som både blir tatt i bruk av surfere og folk som driver med andre vannsporter. Et lite tips er at hvis du ikke får plass til surfebrettet har NTNU en surfegruppe, som er en undergruppe til Ålesund Studentsamfunn, som låner ut brett og våtdrakter. Ålesund Studentsamfunn (ÅSS) har også en del andre undergrupper som leier ut utstyr, for eksempel friluft-, øl-brygging-, dykke-gruppe og mye mer. Sjekk ut astudent.no for mer informasjon om aktivitetsgruppene, man kan spare litt plass ved å se hva man kan leie 😀 
  • Sykkel: Ålesund er en liten by, og du kan dermed spare litt penger på busskort hvis du heller vil sykle. Fra sentrum til campus er det ca. 5 km og tar 20 minutter å sykle, og i rushtiden går det faktiske raskere med sykkel enn med buss. Et lite tips for dere kommende studenter, er at kommunen gir ut gratis busskort for ett år for de som melder flytting til Ålesund, man kan lese mer om dette på Ålesund Kommune sin hjemmeside. 
  • Antrekk til fadderuken: Under fadderuken kommer det nok til å dukke opp et par tema arrangement, hvor det blir utdelt ekstra poeng til faddergruppene med best kostyme. Det kan derfor være greit å pakke med deg litt ting du kan bruke til utkleding. Følg med på programmet inne på fadderweb.com og se hvilket tema som kommer i år. For eksempel hvis Toga skulle bli et tema, så kan det være lurt å «stjele» med seg et gammelt falleferdig laken hjemmefra istedenfor å måtte kjøpe nytt 😀 
  • Regntøy: Ålesund er en kystby som medfører at det til tider kan bli en del regn. Det å eie en regnjakke er et must hvis du vil holde deg tørr gjennom høsten. I en by med en del regn og mye vind, funker ikke paraplyer like bra. Gode og varme klær til vinteren er også anbefalt. 

Håper denne listen kommer til nytte for dere nye studenter som kommer til Ålesund til høsten. Ikke bli alt for skremt av at jeg bare har skrevet regntøy, for vi får også sol! Så pakk med dere sommerklær og solkrem også 😀 

Vilde, markedsføring, innovasjon og ledelse, 3. år

Leave a Reply