Studere i Trondheim? Da bør du pakke dette!

Studiestarten nærmer seg og snart skal du flytte til ny studieby for første gang. Skal du flytte til Trondheim og er litt usikker på hva du skal ta med deg? Her kommer jeg med noen tips!

Forhåpentligvis har du allerede tenkt på å ta med deg dine klær og toalettsaker og det du trenger av sengetøy, håndklær og andre husholdningsartikler. Her kommer en liste over ting du kanskje ikke har tenkt over:

 • Ski
  Trondheim og Trøndelag har skapt mange skikjendiser og det er ikke uten grunn! Vi har mange flotte skiløyper flere steder i byen, som Estenstadmarka, Granåsen og selvfølgelig bymarka. I bymarka er det flotte løyper og det er ikke umulig å få øye på en trøndersk skikjendis eller to. Så ta med skiene! Mange linjeforeninger arrangerer også tur til Åre i Sverige og alpinbakken der, så har du slalåmski eller snowboard kan det også være lurt å ta med.
 • “Trønderfest”-outfit
  Som student i Trondheim er det stor sannsynlighet for at man en gang blir invitert på “trønderfest”. Da er det å ta på seg bart, flanellsskjorte og skinnvest. Om du ikke skal på trønderfest er det uansett fint å ha med seg skinnvesten for å skli rett inn blant trønderne.
 • Badetøy
  Du tenker kanskje at sommeren er over når ferien er over og skolen starter, men langt der i fra. Det kan være flotte badetemperaturer i Trondheim også i august og masse flotte badesteder (bare ikke bad i Nidelva!). Trondheim har også Norges største innendørs badeanlegg, Pirbadet, så det er ingen grunn til å la badetøyet ligge hjemme hos mor og far 😀
 • Allværsjakke og paraply
  Beklageligvis har ikke Norge og Trondheim verdens beste vær. Hvert fall hvis du er en person som liker sydentemperaturer. Men det finnes jo ikke dårlig vær, bare dårlig klær! Ta med deg en allværsjakke og gjerne en paraply. Paraplyen bør også tåle litt vind. Været i Trondheim kan skifte fort så det er lurt å ha med seg paraplyen i skolesekken.
 • Termokopp/flaske
  Som student kan det bli lange dager på campus og da er det godt å ha med seg litt vann og kanskje kaffe. For å ikke få den litt kjipe kalde kaffen eller det lunkne vannet etter et par timer i forelesning er det lurt å ta med seg/skaffe seg en termokopp og termoflaske. Det finnes mange ulike varianter i mange ulike farger. NTNU har også sine egne som du kan få kjøpt på campus! 😀
 • Matbokser
  Det å ha med seg lunsj på skolen kan være smart for en student på budsjett. Det er også lurt å ha flere matbokser til å oppbevare rester i. Ofte lager man middag alene og får alt for mye mat. Da er det fint å ha et par ekstra bokser til å oppbevare maten i over natten og for eksempel bruke middagsrestene til lunsj dagen etter! #spisoppmaten
 • Sykkel – sykkelheisen
  Trondheim er perfekt for syklisten. Det er korte avstander inne i sentrum og ganske flatt mange steder. Hvis du vil opp til flotte festningen er det en ganske bratt bakke, men da har Trondheim sykkelheisen Trampe som må prøves! Det er verdens første sykkelheis og er en attraksjon i seg selv. Så ta gjerne med deg sykkelen hjemmefra! Eventuelt finnes det bysykler til utleie!

Håper du fikk noen tips til pakkingen! Trenger du noen pakketips til de første ukene og fadderuken anbefaler jeg deg også å lese dette innlegget! Skal du kanskje studere i Gjøvik og ikke Trondheim? Da har vi en pakkeliste til deg HER!

– Lina, 3.året, allmenn litteraturvitenskap/sosiologi

Leave a Reply