Studere i Gjøvik? Da bør du pakke dette!

Tiden er snart inne til å takke “ja” til studieplass, pakke eskene og flytte til studiebyen sin! Som student ved NTNU i Gjøvik behøver du ikke pakke noe mer utover det som er “vanlig”, men her får du noen tips dersom du lurer!

Som ny student har du sikkert ikke alle ting du trenger for å klare deg på egenhånd. Mange får mye fra foreldrene sine, slik at man kan lage mat og sove i rent sengetøy. Utover det kan det være at du må handle litt. Trykk her for å lese et innlegg om hvordan man kan organisere hybelen!

Videre er det greit å poengtere at Gjøvik er en innlandsby, og her kjenner du alle fire årsstider godt på kroppen. Så hvis du er i tvil om du skal ta med deg ulltøyet og skiene dine, så kan jeg betrygge deg med en gang at det bør du pakke med! Det er også en fordel å ta med seg godt fottøy, da mange studenter her går til skolen. Har du brodder, så kan det komme godt med til vinteren det også. 

Er du en person som heller liker å sykle til skolen, så er det gode muligheter for det. Universitetet ligger på en topp, så den siste biten vil bli litt tung, men ellers er det flott! Eller så kan du ta med deg sparken, så vil du lett kunne komme deg rundt på vinterstid!

Har du en hobby, og lurer på om du har tid til slikt når du er student, så ta det med! Det er alltids perioder i studiehverdagen der du får litt mer fritid, og da er det godt å ha hobbyen sin tilgjengelig. I Gjøvik er det muligheter for klatring, fotball, frisbeegolf, volleyball med mer. Klikk her for å lese et blogginnlegg om frivillige verv du kan ha på NTNU i Gjøvik. Og hvis du lurer på vinterhalvåret kan du klikke her for å lese om skisporten som er tilgjengelig!

Her har jeg laget en liten liste over ting som er greit å ta med seg: 

  • Ski, enten langrenn eller alpin 
  • Frisbeegolf
  • Gummibåt? – Hvis du liker å flyte på vannet om sommeren. 
  • Godt vintertøy! 
  • Brodder
  • Ull! Ull! Ull! (Hvis du er en sånn fryspinn som meg, da) 
  • God skolesekk, fottøy og allværsjakke 
  •  Skrivesaker
  • Vanlige husholdningsartikler, litt avhengig av hva som er tilgjengelig der du skal bo 
  • Dine fritidsaktiviteter

-Linn Cathrin, maskiningeniør, 2. året

One thought on “Studere i Gjøvik? Da bør du pakke dette!

Leave a Reply