Visste du at du kan jobbe på NTNU mens du studerer?

Skal du studere eller er du allerede student ved NTNU? Usikker på hvor du bør ha en deltidsjobb? Du kan faktisk jobbe for NTNU mens du studerer! I dette innlegget kan du lese litt mer om dette.

Dersom du ønsker arbeidserfaring, eller rett og slett ønsker litt mer cash så kan en deltidsjobb ved siden av studiene være veldig kjekt. Veldig mange er opptatt av å ha relevante deltidsjobber i forhold til sitt studieprogram, og det kan være vanskelig å få i mange tilfeller. Derfor tenker, i hvert fall jeg, at å i det hele tatt ha en jobb er bra. Så kan man søke seg til mer relevante jobber etterhvert.

På NTNU kan du søke på studentjobber. Det er jobber opp til en 20% stilling, og som kan angå mye forskjellig. Her er en liste over noen jobber du kan ha:

  • Læringsassistent
  • Studentassistent for fag, IT-hjelpen og andre avdelinger
  • Studentambassadør i rekrutteringsarbeid
  • Arbeid med tilrettelegging
  • En stilling i studentdemokratiet
  • Assistent for internasjonal sektor

Jobb som læringsassistent

Du kan ofte høre at dine medstudenter vil være studentassistenter i et fag. Dette er vel den mest “normale” av NTNU jobbene. Denne jobben går for det meste ut på å hjelpe andre studenter i et fag som du har hatt før, samt å rette innleveringer og bistå læreren med en hjelpende hånd.

Sondre har vært læringsassistent. Foto: Privat

Sondre har vært læringsassistent, tilnærmet studentassistent, i faget EXFAC for musikkstudenter. Det er et fag hvor førsteårsstudenter lærer seg å skrive musikkanalytiske tekster. Han forteller at jobben var en veldig givende erfaring der han ga tilbakemeldinger på oppgavene som ble levert inn.

“Det jeg likte aller best ved jobben var å kunne hjelpe studenter i et fag jeg hadde hatt selv og det å prøve meg som veileder. Samtidig var det også veldig gøy å se ulike studenters innfallsvinkel på samme oppgave. Som en person som gjerne kunne se for meg å jobbe med undervisning var dette en utrolig fin erfaring som ga meg et innblikk i et potensielt framtidig yrke.”

Min egen erfaring

Selv har jeg hatt flere studentjobber for NTNU mens jeg har studert her. Jeg har vært innom internasjonal sektor som studentassistent, og jeg har vært studentassistent ved et seminar som ble arrangert på campus. Nå det siste året har jeg jobbet som studentambassadør i redaksjonen til NTNU Neste Stopp som driver denne bloggen, samt med litt studentrekuttering via utdanningsmesser.

Studentambassadører på utdanningsmesse!

Jeg synes det er fint å ha jobb på siden av studiene, og når jeg personlig først har begynt å ta opp flere “småjobber” så er det kjempegreit at alt er for samme arbeidsgiver. Ikke minst har jeg fått mye erfaring ut av alt dette, kanskje ikke så karriererelevant, men for en person som liker å engasjere seg så er det knallbra likevel.

Hvor finner jeg studentjobber?

Når du blir student får du tilgang til NTNU sine interne sider: Innsida. Her kommer det kontinuerlige oppdateringer om alle campuser, nyheter og annen nyttig informasjon. Her blir også jobber utlyst. For å orientere seg i hvilke jobber som fins og i hvilken avdeling av NTNU som tilbyr dem, kan du kikke på denne linken her.

Lykke til med studiene og med potensiell deltidsjobb!

-Linn Cathrin, maskiningeniør, 2. året.

Leave a Reply