Ukas student: Bygg- og miljøteknikk

Har du søkt Bygg-og miljøteknikk på NTNU til høsten? Eller kanskje er du bare nysgjerrig på hva studiet går ut på? Da er dette blogginnlegget for deg!

Ukas student er Grete som tar en Bygg- og miljøteknikk på NTNU i Trondheim. La oss ta en nærmere titt på hennes studiehverdag!

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heisann! Jeg heter Sarah, og er 25 år. I 2014 flyttet jeg til Trondheim for å bli grunnskolelærer i realfag, men studerer i dag på mitt tredje år på Bygg- og Miljøteknikk. Siden jeg flyttet til Trondheim for 6 år siden har jeg storkost meg masse! Jeg har hatt en rekke ulike verv, og har hatt gleden av å bli kjent med utrolig mange kule mennesker!

Hvorfor valgte du å studere Bygg- og Miljøteknikk?

Det kom til et punkt i lærerutdanningen min at jeg skjønte at jeg hadde valgt rett i å gå realfagsretning, men ikke nødvendigvis i å bli lærer. Dette skjønte jeg i løpet av andre året mitt på lærerutdanningen, og jeg brukte store deler av tredje året på å finne ut av hva jeg egentlig ville gjøre med livet mitt. Etter en tur til en av NTNUs dyktige rådgivere fikk jeg så øynene opp for Bygg- og Miljøteknikk, og tok et studievalg jeg er 100% fornøyd med den dag i dag!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

I løpet av uken har jeg ca 20 timer med forelesning, og studieuken min vil typisk forme seg etter når på dagen jeg har forelesing. Jeg møter som regel i de fleste forelesningene, med unntak av noen jeg foretrekker å se digitalt. Før eller etter forelesning (alt ettersom hvor tidlig/sent på dagen jeg har forelesning) setter jeg som regel av et par timer til å gjøre øvinger (les:lekser).

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er byen som bare gir og gir! Et av de beste valgene jeg har tatt i livet er garantert å ha flyttet til verdens beste studieby! Jeg sitter igjen med så utrolig mange gode minner og opplevelser som jeg har med meg resten av livet! Hver dag er det noe gøy å finne på og nye mennesker å bli kjent med. Hvis dette høres ut som noe for deg anbefaler jeg Trondheim på det aller sterkeste!

Hvordan er studentmiljøet i Trondheim?

Helt fantastisk! Trondheim kryr av herlige mennesker som alle er i samme livssituasjon som deg! Med både linjeforeninger, idrettsforeninger, Studentersamfundet og mye, mye mer, er det mange sosiale arenaer å møte nye mennesker på!

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply