Hva gjør en student om sommeren?


Pensum, pugging og eksamensstress. Og så er det endelig sommerferie! Men med 9 uker sommerferie, hva bruker egentlig en student denne tiden på?

Det kan selvfølgelig være så mangt, men her er hvertfall det JEG har brukt sommerferien på!

Sommerjobb

De fleste studenter har en eller annen form for sommerjobb. Noen jobber litt gjennom hele sommeren, mens andre setter av noen uker hvor de jobber fulle dager og har fri andre uker. Jeg liker å ha en mellomting, og har derfor to sommerjobber.

Intensivt jobber jeg som svømmeinstruktør i Tønsberg Svømmeklubb. I år holdt vi kurs i fra 15.-26. juni, så i de ukene var jeg i full jobb.

I tillegg jobber jeg som studentambassadør for rekrutteringsavdelingen for NTNU hvor jeg får muligheten til å lage innhold som dette blogginnlegget! Å poste på sosiale medier i et større team er en mer sporadisk jobb, og fyller fint opp de stille dagene mellom andre sommeraktiviteter.

Organisering av studiet

På slutten av vårsemesteret og starten av høstsemesteret er det ofte småting som må organiseres! I fjor sommer jobbet jeg med å organisere utvekslingsoppholdet mitt. Da måtte jeg søke om bolig, skolepengelån via Lånekassa, NTNU stipend og forhåndsgodkjenning av emner. I år har jeg ordnet med å få emnene mine fra utveksling godkjent av NTNU slik at jeg kunne ferdigstille bacheloren og søke meg videre til master nå i høst.

I tillegg har jeg søkt om studielån via Lånekassa og lastet opp dokumentasjon for mastersøknaden. Her er det viktig å ha oversikt over alle fristene, så jeg pleier å legge dem inn i mobilkalenderen min med påminnelser en ukes tid før fristen sånn at jeg husker det.

Ferie

Innimellom all jobbinga og organiseringa er det alltids tid til litt ferie! I år ble selvfølgelig ferien litt annerledes enn planlagt, men det var fortsatt muligheten til noen eventyr.

Å utforske egen hjemby er det ikke så ofte man får gjort! Så jeg skal ikke klage over lange dager på stranda med en god bok, eller fine turer i skog og mark.

Flytting

Sommeren som student er ofte fylt med flytting til en vis grad. Om det er utveksling, bytting av kollektiv eller overgangen fra bachelor til master som trigger det, så er mange studenter på flyttefot om sommeren. Selv skal jeg begynne på master på NTNU Gjøvik til høsten, og måtte få med meg alle tingene mine fra utvekslingsåret i London til Gjøvik.

En kjapp Ikea-tur og noen timer med møbel-bygging senere var hybelen i Gjøvik satt opp, og jeg er klar for høsten!

Håper du nå har fått et lite innblikk i hvordan det er å være student om sommeren. Sitter du igjen med spørsmål om studentlivet, sommerjobb, eller noe annet som dreier seg om NTNU? Legg igjen en kommentar under innlegget eller send oss en melding på Instagram eller Facebook da vell!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply