Tre flotte turer i Trondheim

Etter en lang dag eller uke med forelesninger er det deilig å få seg en tur ut i frisk luft! Her er tre flotte turer du kan gå i Trondheim!

Storheia
I Bymarka finner du Trondheims høyeste punkt, Storheia, som byr på fantastisk utsikt. Man kan begynne turen fra skistua og da er det skiltet flere steder. Det er noen høydemeter opp, men det er en veldig overkommelig tur. Dette er en skogstur hvor du kan komme over myrer og ulendt terreng så husk å ha litt godt skotøy og kanskje et ekstra skift med sokker. Ta med noen pølser på termos og en liten sjokoladebit og nyt utsikten en stund på toppen. Området rundt skistua er også nydelig for en tur i seg selv hvor du blant annet også finner du Studenterhytta til NTNUI. Sjekk også ut videoen vår om en tur til Storheia HER!

Ladestien
Litt nærmere sentrum enn Bymarka er finner du Ladestien. Ladestien er en sti som går langs vannet fra Ladehammeren til Rotvoll. Den er ganske enkel og du kan selv velge hvor langt du vil gå. Stien er ideell både for en deilig joggetur eller en rolig spasertur med studievenner. Langs veien er det mye pen utsikt i tillegg til flere historiske minner fra 2.verdenskrig. Her kan du altså både oppleve fin natur og få frisk luft, samtidig som du kan lære om kultur og historie. Det er også en tunnel/grotte langs veien det er mulig å gå inn i! Men husk lommelykt 😀 Anbefaler også en stopp på Sponhuset som kanskje har Trondheims beste vafler. Vil du se mer så har vi også laget en flott video fra Ladestien HER!

Foto: Maria Isabel Abrante

Burmaklippen
Like ved Campus Dragvoll finner du Estenstadmarka og Burmaklippen som er Trondheims egne Trolltunga! Her kan du starte turen rett fra parkeringsplassen på skolen, kanskje en hyggelig måte å avslutte skoledagen på? Turen opp går på en god skogssti i lett terreng, så her er det mulighet også å jogge opp hvis du har lyst til det. Burmaklippen kan gi flotte bilder til å imponere studievennene med! Burmaklippen og Estenstadmarka kan også være utgangspunkt for en lengre tur opp til Estenstadhytta.

For flere flotte turer sjekk også ut dette blogginnlegget til Åsne: FEM TURER I TRONDHEIM DU BØR PRØVE!

-Lina, 3.året, allmenn litteraturvitenskap/sosiologi

Leave a Reply