Studere i Gjøvik? Les her!

Snart er fristen for å omprioritere studievalgene dine her, og du har kanskje en god del valg å veie opp mot hverandre. Her kan du få lese om hva du kan forvente deg hvis du velger å studere på NTNU i Gjøvik!

Sommeren i år har så langt vært varm og deilig for mange. Feriemoduset begynner å slå inn og studier er kanskje ikke det som opptar tankene dine mest akkurat nå. Likevel håper jeg at du allerede har sett på prioriteringslista på Samordna Opptak og er sikker på din prioritering av studieprogram, fordi snart er fristen ute! Hvis du har satt NTNU i Gjøvik øverst, eller kanskje vurderer det, så bør du lese videre her!

Det kan være overveldende med hvor mange nye inntrykk og informasjon som kommer fortløpende når man begynner å studere for første gang, eller på et nytt sted. Så det kan være lurt å lese om studieprogrammet og studiebyen før du ankommer, slik at du er godt forberedt! Her har jeg lagt en liten liste over hva som er kjekt å vite om NTNU i Gjøvik, sånn i starten.

Hvor er Gjøvik, og hvordan er campus Gjøvik?

Gjøvik ligger ved Mjøsa, i Innlandet. Det er både en by og en kommune, med rett over 30 000 innbyggere, i følge kommunens egen hjemmeside. I og ved Gjøvik finner du by, industripark, friluftsbad, innsjø, utsiktspunkter, turmuligheter og et imøtekommende bymiljø. Normalt arrangeres det flere konserter og små festivaler i Gjøvik!

Campus NTNU i Gjøvik ligger på en liten topp bare 10 minutters gange fra Gjøvik sentrum. Kort fortalt består campuset av seks bygg og et studenthus, slik at det er lett å orientere seg. Du finner lesesaler, auditoriumer, kontorer, informasjonsskranke, bokhandel, kantine, bibliotek og Sit-kontoret her, samt mye mer. Hvis du vil lese mer om selve campuset i Gjøvik, kan du klikke her, og hvis du vil vite mer om de forskjellige lab-ene du kan finne på campus klikker du her!

Hva er unikt med NTNU i Gjøvik i forhold til NTNU sine andre campuser?

Mange studieprogrammer NTNU tilbyr, blir tilbudt i alle tre byer. Gjøvik har likevel noen unike studietilbud, disse kan du lese om her!

Hvor skal jeg bo i Gjøvik?

Sit tilbyr studentboliger i Gjøvik, spredt på fire “studentbyer”. Du finner en sør i Gjøvik, en i sentrum, en nord og en som grenser til campus. Du kan velge mellom flere type hybler og leiligheter. Noen må du dele med andre studenter, andre ikke. Det er lurt å søke tidlig, hvis du skal ha bolig med Sit. – Men det er ikke det eneste alternativet! Det finnes en annen stor bolig-aktør, Studenten, som leier ut hybler og leiligheter, samt en god del privat utleie som du finner på Finn.no eller Hybel.no. Jeg anbefaler deg å lese dette innlegget her, hvis du har spørsmål om boligleie.

Bør jeg ha en jobb på siden av studiene?

Det er både gode og dårlige sider ved å ha en deltidsjobb ved siden av studiene. Flest gode, vel og merke. Og for å liste opp noen av de førstnevnte:

  • Du får ekstra inntekt, slik at du har mer å rutte med eller kanskje kan la være å ta opp studielån.
  • Du får arbeidserfaring.
  • Du kan skrive det på CVen, og vise en fremtidig arbeidsgiver at du er en hardtarbeidende person.
  • Du kan få relevant erfaring i forhold til ditt studium, men det er helt avhengig av hvilke jobber du kaprer.

Og de dårlige sidene:

  • Du får mindre tid til fritidsaktiviteter.
  • Du må kanskje prioritere å jobbe en helg eller ferie, istedenfor å besøke familien.

Hvis du lurer på flere aspekter med det å ha en jobb som student i Gjøvik, så kan du klikke her!

Hva kan jeg gjøre på fritiden?

Det er så mye! Du kan drive med dine egne hobbier, du kan bli med i en studentsport med NTNUI, du kan bli med i andre studentgrupper og gå på tur eller ski, du kan ta et verv og gjøre studietiden knallbra for deg selv og andre eller opprette din egen studentgruppe og finne på mye morro. Grensene setter du selv!

Det er mange som har lurt på om vintersporten er noe som studentene holder på med, gitt at Hafjell ligger så nært. Og svaret er JA. Du kan lese mer om snøbrett og nedoverski her!

Ta initiativ!

Studietiden blir hva du gjør den til, så vær flink til å ta initiativ. Bli kjent med campus og dine medstudenter både i og utenfor klassen din. Vær på ballen hvis du ønsker å skaffe deg jobb og møt opp på din linjeforenings karrieredag, slik at du kan møte ditt relevante næringsliv. Og hvis du vil vite mer om studiebyen Gjøvik, kan du klikke deg inn på noen flere av våre tidligere blogginnlegg:

-Linn Cathrin, maskiningeniør 2. året.

Leave a Reply