Min prioritering: Bioingeniør

Våren 2016 var det min tur til å søke høyere utdanning. Jeg hadde ingen anelse om hva jeg ville studere, men jeg visste at jeg ville bli student i Trondheim. Nå skal jeg fortelle litt om hvordan jeg tok mitt valg, og om mitt bytte fra sosionomstudiet til bioingeniørstudiet.

Okei, du har nå gjort den største jobben – du har søkt studier. Gratulerer! Omprioriteringsfristen (1. juli) nærmer seg virkelig, og du har kanskje ikke bestemt deg helt for hvilket studie du vil ha øverst på lista? Fortvil ikke, veldig mange er i den situasjonen akkurat nå! Her skal du få høre min historie om hvorfor jeg satte opp prioriteringslista som jeg gjorde, og hvordan jeg også endte opp med å bytte studie.

Bakgrunnen for mitt studievalg

På videregående hadde jeg for det meste realfag (R1+R2, kjemi 1+2 og fysikk1), jeg har nemlig alltid vært glad i tall og vitenskapelige fag. I tillegg til realfag, valgte jeg også kultur&kommunikasjon og psykologi (privatist) som valgfag, for å få litt variasjon fra alle realfagene. Jeg har alltid mestret samfunnsfag, selv om det er de vitenskapelige fagene jeg har likt best.

Gjennom mine tre år på videregående, jobbet jeg MASSE med skole. Kanskje litt for mye? Dette gjorde at jeg ved utgangen av VGS var veldig lei av skolearbeid. Jeg fikk rett og slett litt avsmak, spesielt på realfagene som jeg jobbet mest med. Jeg tok meg et langt og fredfullt friår, med 3 måneders backpacking og jobb i hjemmetjenesten.

Så kom våren 2016 og mitt studievalg.

Studievalget

Når jeg skulle velge studie, visste jeg at det var Trondheim jeg skulle til. Jeg hadde hørt sjukt mye bra om studentmiljøet, og ville studere ved NTNU. I tillegg er jeg halvt trønder, noe som kanskje kan ha hatt liiitt å si når jeg valgte Trondheim.

Jeg hadde ingen anelse om hva jeg ville bli. Jeg gikk gjennom hele studiekatalogen til NTNU, for å se hva som appelerte mest til meg. Jeg visste èn ting: jeg ville jobbe med mennesker. Etter hardt arbeid på videregående fristet det lite å starte på et tungt realfagsstudie, så jeg valgte bort alle studier med realfag involvert.

Prioriteringslisten min så til slutt sånn ut:

  1. Sosialt arbeid (sosionom)
  2. Barnevern
  3. Grunnskolelærer 5.-10. klasse

Jeg endte opp på sosionomstudiet.

Feil valg og bytte av studie

Høsten 2016 begynte studentlivet. Jeg flytta til Trondheim og startet på sosionomstudiet på campus Tunga. I starten var alt nytt og gøy. Jeg ble en del av en kjempefin vennegjeng, og hadde det veldig bra. Rundt juletider, når eksamen nærmet seg, skjønte jeg at studiet var helt feil for meg. Det var altfor lite praktisk, og savnet av realfag kom snikende. Jeg ville bytte studie, men bestemte meg for å fullføre 1. året.

Våren 2017 skulle jeg igjen ta et studievalg. Denne gangen ville jeg ha et studie med blanding av praktiske og teoretiske fag. Jeg ønsket fremdeles å jobbe med mennesker, men ville gjerne ha litt realfag. Valget endte på bioingeniør.

Bioingeniørstudiet

Jeg er kjempeglad for at jeg fulgte magefølelsen min, og byttet studie. Jeg har hatt tre supre år på bioingeniørstudiet, og føler virkelig at jeg har valgt rett yrke. I august begynner arbeidslivet for min del, og jeg gleder meg til å teste ut yrket mitt på ordentlig. (Er du nysgjerrig på bioingeniørstudiet? Sjekk ut dette og dette innlegget!).

Jeg skal ikke lyve, det var et lite nederlag at jeg ikke traff på første forsøk. Der og da følte jeg mye på at jeg hadde kastet bort ett helt år, på noe jeg ikke ville få behov for. Når jeg tenker på det nå, angrer jeg ikke på at jeg gikk ett år på sosionomstudiet. Jeg ble kjent med masse fine folk, og lærte mye som kommer til nytte når jeg nå skal jobbe med pasienter i bioingeniøryrket. Ingen kunnskap er bortkasta.

Til slutt vil jeg bare si at det på ingen måte er noen krise om man ikke treffer på første forsøk. Studietiden blir kanskje forlenget med et år eller to, men hva gjør vel det når studentlivet er så artig?

Håper dette innlegget kan være til hjelp når du skal ta ditt studievalg! Masse lykke til, dette går bra. Du kan virkelig glede deg til studentlivet <3

Ingrid, Tora og Peter har tidligere skrevet om sin prioritering. Disse innleggene finner du ved å søke “min prioritering” i søkefeltet! Har du andre spørsmål? Kontakt oss på NTNU Neste Stopp på Facebook, eller send oss en DM på Instagram, @ntnustudent. Du kan også kommentere under i blogginnlegget. Husk at vi også finnes på NTNU Student på Youtube, så sjekk det ut og abonner! 

Ane, 3. år, bioingeniør

Leave a Reply