5 tips for tiden frem mot studiestart

Skal du begynne å studere til høsten, og er litt bekymret for fremtiden? Kanskje kan disse fem punktene hjelpe deg å sortere tankene litt!

1. Bolig

Om du allerede vet hvor du skal begynne å studere er det bare å komme i gang med boligjakten først som sist! Særlig om du har lyst på en bolig fra SiT er den ingenting å vente på, de opererer nemlig med et slags køsystem hvor de som melder interesse først også er de første som får tilbud om bolig. Om du er usikker på om du kommer inn på et studie eller ikke kan det være smart å alliere seg med en venn eller to, som også har planer om å studere i samme by. Da kan dere prøve å finne noe sammen når dere får (forhåpentligvis positivt) svar på søknadene deres den 20. Juli.

Lerkendal er en av SITs mange studentbyer!

Du kan lese mer om bolig i Ålesund her, Gjøvik her, og Trondheim her. Snart kommer vi også med ”Det store boliginnlegget” her på bloggen, så stay tuned for det!

2. Tenk smart når du pakker!

Om man flytter hjemmefra i starten av august kan det fort bli til at man pakker mye sommertøy og lite varme klær. I Trondheim hadde vi en uke med snø i midten av mai, og selv om det som regel er bra vær i august er det greit å være forberedt på det aller meste! Nå har jeg ikke prøvd å bo i Gjøvik eller Ålesund, men jeg kan i alle fall si at både regnjakke og paraply er tilnærmet et must hvis du skal flytte til Trondheim.

Et godt tips for månedene før du flytter hjemmefra kan også være å lage en liste over alle de små tingene du bruker i hverdagen, som man ikke nødvendigvis tenker på å ta med seg til en ny by. Så kan du enten pakke det med deg hjemmefra, eller kjøpe det inn når du ankommer studiebyen. Dette kan for eksempel være plaster, solkrem gaffa-tape, sikkerhetsnåler osv.

3. Husk omprioriteringsfristen 1. juli!

Selv om søknadsfristen har gått ut vet vi at mange av dere ennå ikke har bestemt dere for hva dere vil studere til høsten. Mange har fylt opp søknadskvoten på 10 studier og sitter nå og funderer på hvordan de skal prioritere disse studiene. Nettopp derfor har vi laget en egen kampanje her på bloggen som heter ”Min Prioritering”. Det nyeste innlegget i serien finner du her, og flere slike innlegg vil komme de neste ukene.

Dessuten er det nok mange kommende studenter som følger nøye med på korona-situasjonen. Hvordan det blir på andre universiteter vet vi lite om, men det vi i alle fall kan si med sikkerhet er at nye NTNU-studenter kommer til å få en god mottagelse til høsten, enten det er i Ålesund, Gjøvik eller Trondheim. Mer om dette kan du lese her.

4. Følg med her på bloggen!

De neste ukene kommer vi til å fortsette å hjelpe deg med å ta et godt valg før 1 juli, samtidig som vi også gir deg info om hva du kan forvente deg fra livet som student.

Vi i redaksjonen er her for å svare på DINE spørsmål hver eneste dag!

Etter omprioriteringsfristen 1. juli kommer vi til å ha et sterkt fokus på deg som skal begynne å studere til høsten, og gir deg svar på alt du måtte lure på gjennom forskjellige blogginnlegg. Husk også å følge oss på Instagram @NTNUstudent, og at du alltid kan send inn spørsmål til oss både her på bloggen og på Instagram.

5. Det går bra!

Vi som jobber her husker godt hvor stressende det var da vi selv ble studenter. Plutselig skal man flytte hjemmefra, få nye venner og begynne å lære på en helt annerledes måte, og alt dette skjer samtidig. Den gode nyheter er at selv om det kan være tøft i starten, så går det som regel bra likevel. Selv hadde jeg et ganske vanskelig første år på NTNU, men når jeg straks leverer masteroppgaven min er det med sekken full av gode venner og minner!

PS: flere tips til kommende studenter finner du her!

-Peter, Industriell økonomi og teknologiledelse, 5. År

Leave a Reply