Et par tips til høstens kommende studenter

Selv om vi er inne i en litt annerledes tid, er det fortsatt duket for studiestart til høsten! Her kommer det noen tips som er greie å huske på.

Det er mye usikkerhet rundt hva som skal skje fremover, men at NTNU har planlagt at studiestarten skal gå så normalt som mulig, er det ingen tvil om. Det er derfor bare å gjøre seg klar til en spennende studietid om et par måneder!

Det blir studiestart, så få med deg den!

Alle jobber på spreng for å få til en så normal som mulig start på semesteret, så studiestart på campus blir det. Det kan være den ser litt annerledes ut i år, men jeg er helt sikker på at den blir bra uansett. I de første ukene blir det arrangert mye ulike aktiviteter for alle. Dette er en super måte å bli kjent med medstudentene dine, så jeg anbefaler deg å være med på så mye som mulig. Det er jo også slik at studietiden ikke kun er gøy de aller første ukene. Uavhengig av hvordan starten blir, kan jeg love deg at du kommer til å oppleve utrolig mye morsomt og spennende den kommende tiden!

Bli kjent med byen og skolen din

Det kan være lurt å sette av litt tid før studiestart, til å bli kjent med områdene der du bor og der du skal studere. Når du flytter til et nytt sted, kan mye være litt forvirrende og kanskje litt stressende. Da kan det være lurt å for eksempel ha tatt en liten tur rundt i området der du skal studere, og sjekke ut hvordan du kommer deg til campus. I tillegg kan det være fint å bli kjent med området du skal bo i, og hvordan byen ser ut. Når du føler deg trygg på dette, vil alt det andre du skal oppleve, ikke virke like skummelt. Det var i alle fall slik jeg følte det!

Kjøp så mye som mulig av nye ting på studiestedet

Mer enn du tror skal fraktes når du flytter til en ny by. Det kan derfor være lurt å kjøpe mest mulig av møbler og utstyr når du kommer frem dit du flytter. Jeg anbefaler deg å sjekke Finn.no eller andre bruktbutikker etter møbler, for der kan du finne mange godsaker til en billig penge! Ofte er det masse som til og med gis bort.

I tillegg vil jeg tippse deg om “Nabohjelp”-appen. Dette er en app som hjelper deg å kontakte naboene dine! Så dersom du trenger litt hjelp til å få inn den nye sofaen i leiligheten din, eller andre småting ved en senere anledning, er dette en super måte å få tak i litt hjelp.

Da gjenstår det bare å ønske masse lykke til med studiestart!

-Åsne, pedagogikk, 4. året

One thought on “Et par tips til høstens kommende studenter

Leave a Reply