Min prioritering: Sivilingeniør

Har du søkt studier, men er fremdeles usikker på hvilket studie du skal ha som førsteprioritet? Sjekk ut dette innlegget og hør hvordan jeg kom frem til at jeg ville sette Ingeniørvitenskap & IKT øverst på lista!

Okei, du har nå gjort den største jobben – du har søkt studier. Gratulerer! Men omprioriteringsfristen er ikke før 1. juli, og du har kanskje ikke bestemt deg helt for hvilket studie du vil ha øverst på lista? Fortvil ikke, veldig mange er i den situasjonen akkurat nå! Her skal du få høre min historie om hvorfor jeg satte opp prioriteringslista som jeg gjorde, og hvordan jeg også endte opp med å bytte studie.

Historien om min prioritering

I 2015 gikk jeg siste året på videregående skole, og som de fleste andre var jeg veldig usikker på hva jeg skulle gjøre videre. Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville gå rett på studier, men problemet var å finne ut hvilket studie som passet for meg.

På videregående gikk jeg studiespesialisering med realfagene Fysikk 1&2, Kjemi 1&2, Matematikk R1&R2 og IT 1&2, og jeg synes egentlig alt var veldig spennende! Likevel følte jeg nok at fysikk og matte var fagene jeg var flinkest i, og tenkte det var lurt å bygge videre på. Jeg visste også at jeg ville studere i 5 år, og at Trondheim var kjent som en fantastisk studieby.

Jeg hadde hørt mye bra om NTNU, og etter besøk på utdanningsmesse og prat med venner og familie ble jeg nysgjerrig på sivilingeniørlinjene. Eneste problemet er jo at det finnes så utrolig mange av dem! Jeg begynte lese meg opp på nettsidene til NTNU om selve studieprogrammet, hvilke retninger jeg kunne velge, hvilke fag jeg skulle ta og de ulike jobbmulighetene. Likevel følte jeg ikke at jeg helt fant ut av det, for alt virket jo så likt? Og det var ganske vanskelig å skjønne hva man faktisk kunne jobbe med, når alle linjene kan føre til en konsulentjobb. Du kan lese mer i DETTE blogginnlegget om hva en konsulent er.

Da fristen gikk ut 15.april hadde jeg søkt disse studiene:

  1. Ingeniørvitenskap & IKT
  2. Fysikk og matematikk
  3. Industriell økonomi og teknologiledelse
  4. Datateknologi
  5. Bygg- og miljøteknikk
  6. Tekniske geofag
  7. Kybernetikk og robotikk
  8. Nanoteknologi
  9. Marin teknikk
  10. Medisin
Linjeforeningen Hybrida arrangerer mye gøy for studentene på I&IKT

Det viste seg ganske fort at det var I&IKT og FysMat jeg var mest interessert i, og som jeg byttet prioritering på cirka en gang i uka. Dagen før fristen endte jeg likevel opp med å sette I&IKT øverst. Jeg hadde jo hatt IT på videregående og synes det var veldig gøy, men jeg var også litt usikker på om jeg egentlig kunne nok om dette til å studere f.eks Datateknologi. Derfor valgte jeg en linje med litt av begge deler, nemlig tradisjonelle ingeniørfag og litt datafag.

Feil valg?

Høsten 2015 startet jeg på I&IKT og jeg trivdes veldig! Den nye studiehverdagen var utrolig gøy, og det var noe som skjedde hele tiden. Etterhvert som jeg lærte nye ting og tok nye fag fant jeg ut at jeg ikke synes den veldig teoretiske matematikken eller fag som Mekanikk 1 og 2 var så spennende lenger. Fag som Algoritmer og datastrukturer, Informasjonsteknologi Grunnkurs, Objektorientert Programmering og Databaser var mye mer spennende.

Høsten 2017 byttet jeg derfor over til Datateknologi via det som kalles intern overgang, som du kan lese mer om HER. Jeg likte datafagene best, og ville ha en mer solid og dypere faglig kunnskap innen dette feltet enn jeg følte var mulig på I&IKT. I tillegg hadde jeg funnet mer ut av hva jeg ønsket å jobbe med etter studiet, og følte derfor at å bytte var det riktige valget for meg.

Som student på datateknologi har jeg hatt mange spennende sommerjobber

Håper dette innlegget ga deg litt innsikt i hva jeg tenkte da jeg skulle prioritere, og hvordan det går an å ombestemme seg senere også. Ingrid har tidligere skrevet et innlegg om hvordan hun tenkte da hun skulle prioritere sine studier, og har i tillegg masse gode tips til hva du burde tenke på! Dette innlegget kan du lese HER.

Kontakt oss på NTNU Neste Stopp på Facebook, eller send oss en DM på Instagram, @ntnustudent. Du kan også kommentere under i blogginnlegget, om du vil det. Husk at vi også finnes på NTNU Student på Youtube, så sjekk det ut og abonner! 

-Tora, Datateknologi, 5. året

One thought on “Min prioritering: Sivilingeniør

Leave a Reply