Ukas student: Fornybar energi

Ukas student er Hanna som studerer Fornybar energi. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Hanna på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Hanna, og er 21 år. Jeg kommer fra en liten by på Sørlandet. Jeg studerer Fornybar energi, og er et par eksamener unna å være ferdig med mitt første år på studiet.

Jeg gikk studiespesialiserende med realfag på videregående. Etter videregående hadde jeg et friår, før jeg endte opp her i Ålesund.

Hvorfor valgte du å studere bachelor i fornybar energi?

Jeg har vært ganske innstilt på at jeg ville søke noe innen fornybar energi siden ungdomskolen. Jeg har alltid vært glad i realfag, kanskje spesielt fysikk og matte. Jeg liker godt å gå bachelor på grunn valgmulighetene man har etter tre år.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Typisk studieuke har bestått av stort sett to forelesninger hver dag, lab annenhver uke og diverse øvingstimer. Innimellom har vi også større og mindre prosjekter i ulike emner, ekskursjoner og bedriftsbesøk.

Er det mye matte på fornybar energi?

Vi har to obligatoriske mattematikkemner + statistikk, og et matteemne som er valgfag (men obligatorisk for å søke master). Første halvår har vi felles matte for alle ingeniørlinjene. I starten er det en del repetisjon fra videregående, noe som er veldig greit for de av oss som har hatt friår. Andre halvår har vi felles matte med elektroingeniør.

Ellers er det mye beregninger i andre emner også, så en del matte er det. Men har du interesse for realfag og følger med fra starten, er det overkommelig.

Hvilken retning vurderer du å velge?

De første tre semestrene har vi samme emner som Gjøvik og Trondheim. I fjerde semester velger vi mellom fem retninger, energilagring, vann- og vinnenergi, bio- og solenergi, maritim energi og effektiv energibruk. I Ålesund har vi retningene energilagring og maritim energi, men vi har også mulighet til å velge de retningene som ikke tilbys her. Jeg vipper litt foreløpig mellom maritim energi og vann- og vindenergi, så får se til høsten hva jeg ender opp med.

Er det noe praksis i studiet?

Vi har ikke noen praksis i studiet. Det er derimot vanlig å skrive bacheloroppgave i samarbeid med en bedrift. Ellers får vi innblikk i ulike bedrifter gjennom bedriftsbesøk og ekskursjoner. Det er også mulighet for relevant sommerjobb i en del bedrifter.

Første året og spesielt første halvår er veldig likt for alle ingeniørlinjene, så vi har hatt en del fellesfag med andre linjer.

Hvordan liker du Ålesund som studieby? Og hvordan er studentmiljøet?

Jeg hadde aldri vært i Ålesund før jeg flyttet opp hit i fjor høst, nå har jeg blitt veldig glad i byen. Ikke bare er naturen i Møre og Romsdal nesten grunn nok i seg selv å flytte hit, men jeg ble overrasket over hvor mye som skjer, og hvor mye det er å bli med på her.

Fadderuka er gull verdt for å bli kjent med de andre på studiet og byen, og ikke minst veldig gøy. Vi er et lite studieprogram så man blir godt kjent. Ettersom vi er litt færre blir vi også godt kjent med studiekoordinator, og får veldig tett og god oppfølging. Det er veldig åpent for å komme med innspill til turer vi vil dra på, og andre ting vi vil ha inn i studiet. Jeg opplever også at det er veldig lavterskel å ta kontakt med foreleserne i Ålesund.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Foreløpig er planen å fortsette å studere etter endt bachelor, så jobb føles veldig langt frem i tid ennå. Men det er veldig mye kult man kan jobbe med innen fornybar energi, og det blir jo stadig mer relevant.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Hanna her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Fornybar energi

Leave a Reply