Det kuleste med min studietid!

Mine tre år som student i Trondheim er snart over. Her er en oppsummering av det beste fra min studietid!

Studere det man faktisk er interessert i

Noe av det beste med å gå fra videregående til universitetet er at du kan velge helt selv hva man vil studere. Hvis man ikke liker matte trenger man ikke studere noe som inneholder matte! Og de som synes matte er supergøy kan velge studier med bare mattefag 😀

Når jeg skulle begynne å studere fant jeg ut at jeg kunne studere min største hobby, nemlig litteratur. Det at jeg kunne lese skjønnlitteratur og at det faktisk var skole var en veldig deilig følelse og det ga masse motivasjon til å jobbe med skole. Det var jo faktisk gøy! Når man synes det man studerer er interessant og har lyst til å lære mer om det, er det også mye lettere å motivere seg til skolearbeid.

Breddeår og valgfrihet

I min bachelor er det lagt inn et fag 2, eller breddeår som det ofte blir kalt. (Les om breddeår HER). Det er enkelt sagt et år av bacheloren hvor du kan dra på utveksling eller velge selv hvilke fag du vil ta. Jeg valgte da å ta et årsstudium i sosiologi. Det å kunne kombinere litteraturbacheloren med andre fag gjør at man får enda mer og bredere kunnskap. Det er mange muligheter til å sette sammen en bachelor som passer akkurat deg og dine interesser!

I tillegg er det flere valgfrie emner i løpet av studiet. Da valgte jeg blant annet et par psykologifag fordi jeg synes det er interessant. Noen ganger kan du også velge mellom for eksempel to ulike fag, som gjør at du kan velge akkurat det du selv synes er interessant. Jeg kunne for eksempel velge mellom fordypning i litteratur før eller etter 1800-tallet, og valgte da etter fordi jeg synes nyere litteratur er det mest spennende. For meg har det vært mye valgfrihet, som gjør at jeg har kunnet sette sammen en bachelor med masse fag som jeg synes er spennende!

Trondheim som by

Det at jeg endte opp med å studere i Trondheim er jeg veldig glad for! Trondheim er en super studentby og en super by i seg selv. Det skjer alltid noe spennende man kan bli med på og det er vanskelig å kjede seg. Trondheim har alt en by kan trenge, i tillegg til fantastiske Bymarka.

Jeg har opplevd fotballkamper med Rosenborg på Lerkendal og Ranheim på Extra Arena. Jeg har vært på konserter på Samfundet og i Olavshallen. Jeg har fått oppleve fantastiske Festningen festivalen to ganger. Jeg har spist masse god mat på Solsiden og spist is på Bakklandet. Har vært på håndball-EM i Trondheim Spektrum(!!) og opplevd John Mayer samme sted. Jeg har vært på boksnakk med Knut Nærum på biblioteket og sett teater på Trøndelag teater. Jeg har gått tur i Bymarka og rundt Nidelven. Jeg har vært inne i Nidarosdomen og oppe på Festningen. Trondheim har så mye å by på og dette er bare en liten del av alt det man kan oppleve i det jeg etter studietiden vil kalle Norges beste by.

Friheten som student

Noe av det beste med mine tre år er faktisk det å være student. Man får masse studentrabatt og det er masse som skjer for studenter. Men den friheten man får til å leve sitt eget liv var en ny og fantastisk følelse. Hvis jeg ville sitte hele natten og jobbe med skole kunne jeg gjøre det uten at mor maste om jeg måtte komme meg i seng. Hvis du vil dra ut med venner på en tirsdag og gjøre skolearbeid på en lørdag kan du gjøre det. Det er ingen som sjekker om du har lest fra forelesning til forelesning (både fordel og ulempe det der) og det er du som har ansvar selv for alt du gjør.

Du kan kjøpe akkurat den maten du selv vil og lage middag akkurat når det passer deg. Vil du bruke opp alle pengene på brus og godteri og spise knekkebrød til middag kan du gjøre det! (selv om jeg ikke anbefaler akkurat det) Som student kan man endelig bestemme over seg selv og legge opp sin egen hverdag akkurat som man vil. Man lærer så mye om seg selv og hvordan det er å ta ansvar for seg selv. Friheten som student er rett og slett ganske digg.

Lurer du på noe om studier ved NTNU eller bare det å være student?? Ta gjerne kontakt med oss på FacebookInstagram eller legg igjen en kommentar her på bloggen!

-Lina, 3.året, allmenn litteraturvitenskap/sosiologi

Leave a Reply