4 unike plasser i Ålesund du må sjekke ut!

Ålesund er som alle andre byer en plass med mange skjulte skatter. Jeg skal vise dere noen av de flotte destinasjonene dere kan oppleve i Ålesund, alt i bussavstand. Som student har man ofte ikke tilgang på bil og derfor settes det stor pris på om plassene er bussvennlige.

Valderøya

Dette er en av naboøyene til Ålesund og som tilbyr flotte klatre, sykkel og turmuligheter. Et fint alternativ når du vil litt ut av byen uten å måtte dra langt. Om du er glad i uteklatring tilbyr fjellene over 100 ulike klatreløyper i gåavstand fra busstoppet og en flott utsikt til åpent hav.

Godøya

Dette er en oppgradert versjon av valderøya hvor du ofrer klatremuligheter for en unik kombinasjon av byutsikt/sjøutsikt, buldremuligheter og et litt høyere fjell. Plassert i havgapet tilbyr fjellet 3 topper og er en veldig fin dagstur. Den ligger ca 30min unna med buss.

Alnes

Lokalisert på godøya finner du en lang sydenhvit strand med surfebølger og vakker havutsikt. Om høsten når stormene kommer inn er det en populær destinasjon for å føle på naturkreftene. Hvis man følger stranden til enden av øyen er det også en rekke skjulte grotter langs med kysten som over tiden har blitt gravd ut av vær og vind.

Aksla

Den mest omtalte og lokale Instagram vennlige destinasjonen i Ålesund. Fra byparken går det en trapp opp på fjellet til et utkikkspunkt der du får se sentrum i all sin prakt. Derfra går det tur stier over hele fjellet med utkikkspunkt til de vakre sunnmørsalpene eller ut mot åpent hav. Også en fin plass å se solnedgangen over Ålesund by.

Hvis du vil se enda flere skjulte skatter i Ålesund eller bare få litt inblikk i hvordan studentene her har det, sjekk ut noen av disse linkene:

-Ole-Martin, sykepleierstudent

Leave a Reply