Ukas student: Informatikk

Ukas student er Emma som studerer Informatikk. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Emma på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Emma, og er 22 år gammel. Jeg er fra Trondheim og går for tiden 1. året på bachelor i informatikk på NTNU.

Før jeg startet på studiet gikk jeg medier og kommunikasjon på VGS. Etter VGS hadde jeg faktisk tre friår, hvor jeg gikk på folkehøgskole og jobbet. Grunnen til at jeg hadde såpass mange friår, var rette og slett fordi jeg ikke hadde peiling på hva jeg ville studere. Så er ikke nødvendig å stresse om man ikke vet med en gang. Du har gooood tid! 🙂 

På fritiden like jeg å trene, og selvølgelig henge med studievennene mine; enten det er tacokveld, fest eller noe helt annet.

Hvorfor valgte du å studere informatikk? 

Det var ganske tilfeldig hvorfor jeg valgte akkurat informatikk. Jeg husker rett etter at jeg var ferdig på folkehøgskolen, snakket jeg med ei venninne som også studerer informatikk. Hun snakket veldig positivt om det, og jeg syntes det hørtes spennende ut! Etter litt mer research, endte jeg opp med å søke det samme selv. Angrer ikke et sekund!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg? 

Vi har forelesninger fire dager i uken, og tillegg øvinger og øvingstimer. Jeg prøver å gå i de forelesningene jeg selv føler jeg får noe utbytte av. Ellers pleier jeg å lese på stoffet selv. Men mesteparten av tiden min går til øvinger, ettersom det er mange og relativt store.

Når skoledagen er ferdig, drar jeg som regel hjem og spiser middag. På kvelden prøver jeg så ofte jeg kan å dra på trening. 

Hadde du forkunnskaper før du startet? (kunne du kode og lignende?)

Jeg kunne ikke kode før jeg startet, og de aller fleste av mine vennene mine på studiet hadde heller ikke det. Så det er ingenting å bekymre seg for!

Er det flest jenter eller gutter på studiet?

Det er flest gutter. I vår klasse tror jeg det er rundt 30% jenter hvis jeg ikke tar helt feil.

Må man ha bra pc for å studere informatikk?

De aller fleste pc-er funker, for vi jobber ikke med supertunge program. Det spiller forresten heller ingen rolle om du velger å bruke Mac eller Windows! Selv kjøpte jeg meg en Lenovo Yoga da jeg startet, og den har fungert kjempebra.

Hvordan liker du Trondheim som studieby? 

Jeg har bodd i Trondheim hele livet og har alltid stortrivdes! Men det var ikke før jeg selv begynte å studere, at jeg innså hvor bra studentby dette er. Det er nok ikke uten grunn at Trondheim kalles Norges beste studentby. Vi har blant annet Samfundet som arrangerer mange kule arrangementer, og hvor du kan møte nye studenter på tvers av linjene. I tillegg har vi linjeforeninger som bidrar til trivsel innad i studiet ditt.

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg ble veldig overrasket over hvor bra studiemiljø det er på informatikk! Jeg føler alle på studiet er veldig åpne og greie. Det er generelt lett å komme inn i miljøet, ettersom de aller fleste er interessert i å bli kjent med hverandre.

Jeg må også gi en stor shoutout til linjeforeningen vår, Online, som er såpass aktiv, og hele tiden arrangerer faglige og sosiale arrangement.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Det er jeg veldig usikker på enda, siden det fortsatt er en stund til. Men jeg ser for meg at jeg kommer til å starte i et eller annet konsulentfirma.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Emma her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply