Det kuleste fra min studietid!

Tiden går fort når man har det gøy er en klisjé som gjerne stemmer ganske bra. Fem år som student i Trondheim gikk i alle fall veldig fort for meg. Her får du lese hvorfor.

Da jeg begynte på en bachelor i musikkvitenskap i 2015 visste jeg ingenting om hva som ventet meg de neste årene. Jeg husker fortsatt da jeg satt litt smånervøs og alene i kollektivet den første kvelden min. Men så fort studieåret begynte innså jeg at dette kom til å bli noe helt spesielt.

Å studere min aller største interesse

Ja, jeg vet jeg høres litt nerd ut. Noen flytter kanskje til Trondheim for studentlivet og tvinger seg gjennom et studie foreldrene deres vil at de skal gå. Det var derimot ikke det jeg opplevde. Fra første stund innså jeg at jeg hadde valgt noe jeg virkelig brant for. I løpet av en studiedag kunne jeg lære om tyrkisk folkemusikk, øve med band til eksamenskonsert og diskutere låtskriving med det som etterhvert ble noen av mine nærmeste venner. For hvert år som gikk lærte jeg mer og mer, og interessen for musikk ble tatt til et helt nytt nivå.

Masteroppgaven og jeg – En kjærlighetshistorie på ca. 100 sider

Det som hadde begynt som et mislykket sjekketriks da jeg først plukket opp gitaren som 12-åring har latt meg lære ting jeg aldri hadde forestilt meg. Jeg lærte om hvordan musikk kan brukes i medisinsk behandling, hvilken betydning musikk har hatt for utvikling av kjønnsidentitet og jeg fikk musikken min framført av strykeorkester og storband. I dag fullfører jeg masteroppgaven min om musikeres bruk av Instagram og lærer stadig nye ting om musikkens betydning for verden. Jeg har også gjennom studiene fått være med på konferanser hvor det blir diskutert hvordan musikk kan løse verdensproblemer, som er ganske kult!

Å jobbe (og henge) på samfundet

Da jeg var yngre og tenkte på frivillig arbeid, syntes jeg det hørtes litt kjedelig ut. Jobbe uten å få betalt i bytte mot en kopp kaffe? Tjaaaa… Men så fort jeg satte foten innenfor Studentersamfundets utallige vegger skjønte jeg hvor feil jeg hadde tatt. Jeg begynte opprinnelig å jobbe frivillig i bar for å få arbeidserfaring, sånn at jeg kunne få meg en deltidsjobb så fort som mulig. Jeg endte forsåvidt aldri opp som bartender, men jeg fikk betraktelig mer enn det jeg hadde forventet.

Det røde omslaget til alle mine beste minner som student

Det jeg fikk var venner, opplevelser og et sted jeg alltid kunne møte noen jeg kjente. Etterhvert fikk jeg jobbe med konsertarrangering i studentfestivaler og jeg jobbet som journalist i studentavisa Under Dusken. Jeg fikk kanskje aldri jobb i bar, men jeg fikk både ledererfaring og prøvd nye ting jeg aldri hadde tenkt på å jobbe med. Og jeg syntes det var sykt gøy. Så godt at jeg nå nå skriver til deg i en jobb jeg fikk på grunn av erfaring med frivillige verv. Det lønner seg altså å jobbe ulønnet, spesielt i Trondheim.

Det sosiale livet i en studentby

Du har sikkert gått lei av å høre om hvor bra studiemiljøet i Trondheim er, men det er virkelig så bra! «Hva er det som er så bra?» spør du kanskje. Først og fremst er Trondheim en unik kulturby. Enten du liker sene netter på dansegulvet eller tidlige morgener på koselig kafé, så finner du det meste her. Vi har oppsummert noe av det beste i dette blogginnlegget.

Det som gjør kulturlivet ekstra bra er det å oppleve det med gode venner. Og som student i Trondheim har du en unik mulighet til å møte nye folk. Da jeg begynte for fem år siden visste jeg om kanskje ti mennesker i byen, og kjente fire eller fem av disse godt. Men gjennom fadderuka med studiet, verv på Samfundet og X antall sosiale eller kulturelle arrangementer vokste det tallet seg større og større. I dag er det vanskelig å gå ut døra uten å møte kjente.

Vi snakker ofte om at verden blir mindre på grunn av globalisering. Det samme kan sies om Trondheim på grunn av den fantastiske tilretteleggingen for studenter. Det å kunne bli kjent med nye mennesker flere dager i uka, enten på konsert, campus eller bursdagsfest, er kanskje den tingen jeg vil savne mest ved Trondheim når jeg drar herfra. Derfor håper jeg at du utnytter den muligheten når du begynner her.

Dette er bare noen av de kuleste tingene jeg har opplevd i studietiden. En fullstendig liste hadde nok overbelastet de fleste bloggplattformer, men jeg håper dette kan gi deg en smakebit på hva som venter deg i T-town. Hva gleder du deg mest til ved å studere på NTNU?

– Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply