Ukas student: Petroleumsfag

Ukas student er Andrea som studerer Petroleumsfag. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Andrea på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Jeg heter Andrea. Jeg er 21 år og kommer fra Trondheim. Jeg går i 2.klasse på petroleumsfag ved NTNU. Petroleumsfag er et integrert masterprogram noe som betyr at jeg har tre år igjen av studieforløpet mitt.

Før jeg begynte å studere var jeg et år i førstegangstjenesten. På fritiden spiller jeg på fotballag med flere av studievenninnene mine, løper og går turer langs Nidelven og er med på ulike aktiviteter arrangert av linjeforeningen jeg tilhører. Jeg er spesielt gla i å dra på TP (Torsdags-pils) på samfunnet med de andre i klassen.

Hvorfor valgte du å studere petroleumsfag?

Første og fremst synes jeg petroleum er veldig spennende.  Petroleum står for mye av verdiskapningen vi har og har hatt i lang tid her i Norge. I tillegg står olje og gass for store deler av verdens energiforbruk den dag i dag.

For at verden skal kunne få fylt det energibehovet som etterspørres, samtidig som vi må ta hensyn til global oppvarming må vi videreutvikle den teknologien vi har slik at bransjen kan bli mer bærekraftig. Dette er et mål jeg vil være med å oppnå.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Som regel har jeg forelesninger hver dag i ukedagene. I tillegg har jeg øvinger og øvingstimer på ettermiddagene som skal inn i løpet av uken. Hvis vi jobber med et prosjekt eller gjør forsøk på labben kan det være jeg bruker mesteparten av tiden min til å jobbe med det.

De første to årene har vi for det meste fellesfag med de andre masterprogrammene på Gløshaugen, da er det mest matte og programmering vi lærer om. I tredje og fjerde året har vi flest fag som er relevante for retningen vi har valgt i tillegg til noen valgfag.

Etter skolen drar jeg hjem og spiser middag med kollektivet. På kveldene kan jeg dra å trene eller være med venner for å koble litt av.

Hvordan liker du Trondheim og studentmiljøet?

Jeg har bodd i Trondheim hele livet og trives kjempegodt, men det var ikke før jeg begynte å studere her at jeg fikk øynene oppe for hvor bra studentby Trondheim er. Det er veldig bra opplegg med ulike linjeforeninger der man blir kjent med folk på tvers av trinnene. Det er også masse ulike arrangementer hvor man kan møte mange nye mennesker, som for eksempel UKA eller konserter på samfunnet.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Det jeg har mest lyst til er å jobbe utenlands og reise litt de første årene, men jeg får se hvilke muligheter som åpner seg😊

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Andrea her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply