Det kuleste med min studietid!

Vurderer du å studere i Trondheim til høsten? Eller kanskje du lurer på hvordan studentlivet er? I dette innlegget får du et innblikk i hvordan min studietid i Trondheim har vært 😎

Etter to år på masterstudiet nærmer min studietid seg slutten. Et nytt kapittel starter, mens dette avsluttes. Mine to snaue år som student i Trondheim har bydd på mye moro, og jeg vil dele noen av de flotte minnene mine med deg.

Frivillig verv

Da jeg flyttet til Trondheim kjente jeg ingen og det var første gang jeg flyttet til en by helt mutters alene. Jeg bestemte meg derfor for at jeg ville være med i noe frivillig for å bli kjent med andre studenter. Jeg søkte som frivillig i vervet til Kommunikasjonsforeningen sitt studentlag og ble med som styremedlem 👩‍🏫

Sammen arrangerte vi fagkvelder hvor ulike representanter fra kommunikasjonsbransjen kom og holdt foredrag for studentene, stod på stands på ulike universiteter i Trondheim og hadde møter. Vi i styret hadde også sosiale kvelder sammen hvor vi lagde middag, feiret nyttsårsbord og mye annet gøy! Når jeg i dag ser tilbake, er jeg så glad for at jeg søkte vervet fordi jeg både fikk innblikk i næringslivet og fikk fine venner som både inspirerte hverandre og gjorde mye sosialt 🥳

Sosialt studentliv 👯‍♀️

I Trondheim er det alltid noe gøy som skjer, spesielt for studenter. Trondheim er en sosial studentby hvor de fleste er tilflyttere, noe som gjør det enklere å bli kjent med andre. Vi i klassen er en sosial gjeng som har vært på Festningen Festivalen, UKA, vært på ball med linjeforeningen, årlige turer til Åre i Sverige, gått på ski og turer i Bymarka. Jeg tror helt ærlig at jeg aldri har vært så mye ute og farta som jeg har de to årene i Trondheim! Det er nettopp det som gjør at Trondheim har en helt spesiell plass i hjertet mitt, nemlig aktive minner hvor vi stadig har vært ute og funnet på noe.

Jeg kommer til å savne byen og alt her oppe. Hvis du vurderer å søke et studie i Trondheim til høsten er jeg overbevist om at det finnes noe for deg her oppe. Her er det museum, skiløyper, koselige cafeer, loppemarkeder, skogsområder, parker og så mye mer!

Studiet mitt!

Jeg visste ikke helt hva jeg hadde i vente da jeg søkte meg inn på mastergraden i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi. At studiet kom til å bli utfordrende var jeg klar over, men ikke at det kom til å være så gøy! Fagene jeg har hatt viste seg å være mer givende enn det jeg så for meg. Det er alltids noen fag som er mindre gøy enn andre, men totalt sett har dette studiet vært midt i blinken for meg!

Vi har besøkt VR-laben på Dragvoll, jeg har lært meg grunnleggende koding, løst et forskningsoppdrag for Trondheim Kommune og virkelig fått prøvd meg på ting jeg aldri har gjort før 👩‍🎓🤳🧠

Jobben min 😍

Ved siden av studiene har jeg det siste året jobbet som studentambassadør for NTNUs avdeling Neste Stopp, som blant annet drifter denne bloggen. Grunnene til at denne jobben har gjort mye av oppholdet i Trondheim ekstra fin er mange. For det første, har jeg blitt godt kjent med kollegaene mine som også er studenter ved NTNU. Alle er flinke, sosiale og snille folk som motiverer og hjelper hverandre. Redaksjonsmøter, teammøter og sosiale sammenkomster har vært noen av tingene jeg har sett frem til i hverdagen, og har gitt et boost på humør og stå-på-vilja!

I tillegg har jeg lært mye om NTNU gjennom jobben. Mye av det vi arbeider med; som sosiale medier og bloggen, er også relevant for mitt studie. Det har derfor vært ekstra gøy å få prøve seg i praksis med ting jeg lærer om på studiet. Generelt vil jeg tipse deg som vurderer å flytte til en ny by og studere, at det å skaffe seg en deltidsjobb kan være positivt i form av at du blir kjent med andre i byen du flytter til 😄

– Sara, master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi, 2. året

Leave a Reply