Jeg har søkt høyere utdanning – Hva nå?

Søknadsfristen har kommet og gått og vi kan alle puste et lettelsens sukk! Men, hva nå lurer du kanskje på? I dette blogginnlegget får du vite hva du bør gjøre mellom søknadsfrist og når du får svar på søknaden i juli!

Tiden før søknadsfrist kan være stressende! Så mange studier å vurdere, og så mye informasjon å prosessere. Nå kan du puste ut, du har tatt et valg og kan begynne å se fremover mot studiestart. Mens du venter på svar er det et par ting du bør få gjort.

Søk studentbolig

Du må jo ha et sted å bo når høsten kommer! Skal du søke studentbolig via sit er det er lurt å legge inn søknad så tidlig som mulig for å sikre seg en plass i køen. Hvis du planlegger å skaffe deg leilighet via Finn.no eller Hybel.no kan du allerede nå begynne å se rundt for å bli kjent med markedet, prisene og områdene du kan bo i.

Trenger du hjelp til å finne bolig? Les mer om våre boligtips her!

Join en NTNU Facebookgruppe!

Hvert år oppretter mange av instituttene ved NTNU Facebookgrupper for sine søkere. Her kan alle som har søkt et studie melde seg inn og stille spørsmål. Du vil få praktisk informasjon om studiebyen, oppstart og fadderuka, i tillegg til at mange institutt gir en kickstart på det faglige innholdet ved å dele spennende og relevante artikler!

Facebookgruppene er et supplement til ntnu.no og andre offisielle kanaler, og du behøver ikke følge gruppene for å få viktig informasjon.

Her finner du en oversikt over noen av årets grupper:

Finner du ikke ditt studieprogram her? Sjekk nettsiden til det studiet du har søkt på ntnu.no. Dersom de har opprettet en gruppe ligger det lenke der.

Du kan også sjekke ut disse temasidene – Under menyen “grupper” kan du se om de har opprettet en gruppe for sine søkere!

Sjekk ut de digitale kontoene til din kommende linjeforening

En linjeforening er en studentforening knyttet til en bestemt studieretning som arrangerer sosiale arrangementer gjennom studietiden. Du kan lese mer om hva en linjeforening er her.

De fleste studier på NTNU har linjeforeninger. Sjekk ut nettsiden til studiet på ntnu.no for å finne informasjon om deres linjeforening. De fleste har instagram, facebook eller en nettside man kan sjekke ut. Dette er en super mulighet til å få et innblikk i den sosiale siden av studentlivet!

Den enkleste måten å finne frem til linjeforeningene på sosiale medier er ofte å bare google navnet og se hva som dukker opp!

Bli kjent med studiebyene

Studiebyen du har søkt deg til kommer til å være hjemmet ditt i flere år fremover, og du kommer til å godt kjent med byen i løpet av studietiden. Men, det er aldri for tidlig å begynne!

Her kan du lese om Viktor sitt førsteinntrykk av NTNU Ålesund

Her kan du lese om hvordan det er ved NTNU Gjøvik

Her kan du lese om hva som venter deg som student ved NTNU Trondheim

Husk omprioriteringsfristen

Hvis du har søkt mer enn ett studie kan du endre ønsket rekkefølge på disse helt frem til 1. juli! Sett datoen i kalenderen din og pass på at du har drømmestudiet på første plass før dagen kommer.

Still spørsmål!

Husk at du kan nå oss 24/7 på @ntnustudent på Instagram om du skulle lure på noe! Finner du ikke linjeforeningen din? Er du usikker på om du er meldt inn i riktig NTNU gruppe? Var det forvirrende å søke studentbolig? Send oss en melding, så skal vi hjelpe deg!

Er du mer nysgjerrig på din nye hverdag, finner du alle våre blogginnlegg til deg som er ny student her.

Og du? Ikke stress! Innkjøp av pensumsbøker, nytt penal og den kalkulatoren du trenger kan vente til studiestart. Nå er det bare å puste med magen, vi krysser fingre, tær og armer for at du kommer inn på drømmestudiet!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply