Ukas student: Engelsk

Ukas student er Camilla som studerer Engelsk. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Camilla på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Camila og jeg er 20 år. Jeg går 1. året på Engelsk bachelor i Trondheim, men jeg bor i Orkanger. Jeg gikk studiespesialisering med samfunn og ledelse på VGS og startet med bacheloren min rett etter jeg var ferdig. Jeg jobber ved siden av studiet og i tillegg jeg er i styre av linjeforeningen min.

Hvorfor valgte du å studere Engelsk?

Jeg er glad i språk, spesielt engelsk og tenkte at det kunne vært interessant å ta en bachelor i et fag som jeg likte fra før. Jeg leste ganske mye om studentmiljøet i Trondheim fra før og hørte med noen venner om opplevelsene de hadde med å studere ved NTNU.  Jeg valgte en bachelor fordi jeg vil kombinere bacheloren min med noe annet senere.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Akkurat nå jeg jobber jeg med hjemmeeksamen i to forskjellige fag, Historie og Nasjon og Språkvitenskap. I Historie og Nasjon fikk vi 3 forskjellige spørsmål og fra de måtte vi velge et og skrive en essay rundt spørsmålet. I språkvitenskap har vi masse forskjellige oppgaver som handler om forskjellige deler av hele pensum vi har hatt hele semesteret.  Alle må jobbe individuelt og må jobbe hjemmefra.  Alle har mulighet til å sende spørsmål til foreleseren våres hvis de har spørsmål om eksamen eller om de ønsker å få en bedre forståelse av oppgaven.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg har bodd i Orkanger siden jeg starta på VGS og pendla hver dag til Trondheim. Trondheim er en by som tilbyr masse for studenter, du kan alltid finne noe gøy å gjøre med venner. Samfundet er en plass for å møte nye studenter fra forskjellige studieretninger og oppleve virkelig hvordan studentlivet er. De har masse arrangement som er artig, så Samfundet kan virkelig anbefales  For oss som studere Engelsk er det på Dragvoll vi vanligvis har undervisning men vi kan alltid bruk bibliotekene ved andre campus også. 

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljø er utrolig bra, jeg har hatt muligheten til å møte og tilbringe masse tid med flere av de jeg studerer med. Linjeforeningen har alltid noe aktiviteter for studenter for å bli bedre kjent med hverandre.  I løpet av året har vi studieturer, fadderuke og noen ekstraaktiviteter her og der.  

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Jeg vil fortsette med bacheloren min, og kombinere det med økonomi og administrasjon senere. Jeg ønsker å jobbe i en internasjonal bedrift eller i en ambassade, da jeg vil gjerne bruk mine språkkunnskaper og alt jeg har lært i min tid hos NTNU.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Camilla her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply