Kræsjkurs i studentliv

Har du søkt studier ved NTNU og synes studentlivet virker fjernt og ukjent? Ja, for hva gjør egentlig studenter når de ikke studerer? Les videre og finn ut av det!

Som student ved NTNU, enten det er i Trondheim, Ålesund eller Gjøvik har du et bredt spekter av ting du kan være med på. Linjeforeninger, idrettslag og andre organisasjoner er bare noe av det du kan bli med i. Gjennom det siste studieåret har vi skrevet mye om verv og idrettsmuligheter. Her har vi samlet alt i et blogginnlegg som viser deg studentlivet.

Studentidrett

Studenter ved NTNU har sitt helt eget idrettslag, nemlig NTNUI! Det finnes NTNUI-lag for det meste, og finnes det ikke for din idrett kan du fint opprette et lag selv. Hvilke idretter som tilbys i de ulike byene varierer, men her kan du se hva de har i Gjøvik, Ålesund og i Trondheim.

Først starter vi med en Q&A om idrettsmuligheter under studietiden, som du finner HER. Visste du at det er flere alpinanlegg i nærheten av campus Gjøvik? HER har Petter skrevet et blogginnlegg om akkurat dette tidligere i vinter!

Hvis du heller vil ta et dypdykk i en spesiell idrett eller bare se en litt morsom video av oss i redaksjonen som tester en ny idrett er de neste blogginnleggene noe for deg 😎 I fjor testet vi blant annet dykking, fekting, rumpeldunk og dans. Videoene fra det er samlet i dette blogginnlegget 🤺

Vil du vite mer om lacrosse? Da bør du lese dette intervjuet med Katrine! Eller er det kanskje i studietiden du skal prøve deg på cheerleading? Vi snakket med Heidi om cheerleading i dette intervjuet. Ps. du trenger ingen forkunnskaper for å bli med 🤩

Det du derimot trenger forkunnskaper for å bli med i er skytegruppa til NTNUI. Har du eget våpen, er medlem av en norsk skytterorgansisasjon og har vært borti skyting fra før vil de gjerne ha deg med på laget! Vi tok en prat med Marte tidligere i vår, det kan du lese HER.

Verv

Det snakkes mye om studentfrivillighet og verv, men du lurer kanskje på hva verv faktisk er? Verv er oppgaver eller stillinger du tar på deg helt frivillig. Det finnes noe for enhver smak og ikke minst er verv en fantastisk måte å bli kjent med nye folk på! HER kan du lese mer om hva verv er og hvilke typer verv du typisk finner i Gjøvik, og HER finner du informasjon om verv i Ålesund.

Noen av de vanligste stedene å ha verv er Studentersamfundet i Trondheim, linjeforeninger, Huset i Gjøvik og Ålesund Studentsamfunn. Mangfoldet av verv er stort også innenfor disse, og i dette blogginnlegget kan du lese om Åsne sitt verv som stønter på Studentersamfundet.

Et verv er ofte noe helt urelatert til studiet ditt, men du finner også verv som matcher din utdanning! Møt for eksempel Bella som tar en master i media, kommunikasjon og informasjonsteknologi. På fritiden har hun vært kommunikasjonsansvarlig i Norsk kommunikasjonsforenings studentlag 🤳 Hva hennes verv går ut på kan du lese mer om HER. Vi har også snakket med Elise som er journalist og redaktør i studentavisa Under Dusken ved siden av å ta en bachelor i medievitenskap, det kan du lese om i dette blogginnlegget.

Du har kanskje hørt om Leger Uten Grenser? Visste du at Ingeniører Uten Grenser også finnes, og at du til og med kan være med som student? Vi har snakket med Helene som studerer produktutvikling og produksjon i Trondheim, på fritiden er hun med i Ingeniører Uten Grenser NTNU. Hva hennes verv går ut på og hva Ingeniører Uten Grenser NTNU gjør, kan du lese mer om HER 🌍 Eller er du kanskje mer interessert i politikk? Da er kanskje FN-studentene noe for deg. HER kan du lese intervjuet med Stine om hennes verv i FN-studentene.

Linjeforening

Linjeforeningen er ofte det første som møter deg som ny student. De fleste studier har en egen linjeforening og det er gjerne de som arrangerer fadderuka. Linjeforeninger er også et ypperlig sted for å få seg venner og verv! Men hva er egentlig en linjeforening? Kort fortalt så er linjeforeninger skapt av og for studenter 😍 De arrangerer store og små arrangementer gjennom hele året og bidrar til et godt miljø på studiet. For å få det hele til å gå rundt trengs det engasjerte studenter som har lyst til å bidra til sin linjeforening. Det finnes derfor mange ulike verv i linjeforeninger, men minst like viktig er de som er med på alt som arrangeres! HER kan du lese mer om Bendik og hans verv i sin linjeforening. Han er med i webkomitéen, et verv som er typisk i linjeforeninger.

Linjeforeninger sørger for mye sosialt gjennom studietiden, vil du lese mer om hva linjeforeninger gjør kan du lese dette blogginnlegget om Ragna sin linjeforening Nabla og dette innlegget om min linjeforening, Høiskolens Chemikerforening.

Håper dette gjorde det litt mer forberedt på studentlivet som venter deg som student ved NTNU! Hvis du lurer på noe om studier, studentliv eller noe annet kan du alltid sende oss en melding på Instagram(@ntnustudent), Facebook eller legge igjen en kommentar her på bloggen. Vi svarer gjerne på spørsmål 🌟

-Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 3.år

Leave a Reply