Ukas student: Fornybar energi

Ukas student er Simran som studerer Fornybar energi. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Simran på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Mitt navn er Simran og jeg går 3.året på ingeniørstudiet fornybar energi her i Trondheim.  Jeg gikk studiespesialisering på VGS og startet rett på studiet. Ved siden av studiet har jeg sittet i prosjektgrupper og vært med å arrangere ulike rekrutteringsarrangement på NTNU. I tillegg har jeg i to år jobbet som studentambassadør på utdanningsmesser og vært studentassistent for trinnet under.

Hvorfor valgte du å studere Fornybar energi?

Jeg var glad i realfag men usikker på hva jeg skulle studere etter VGS. Jeg søkte litt rundt og fant fornybar energi studiet. Det virket veldig interessant og spennende. I tillegg er det et fremtidsrettet studium med veldig gode jobbmuligheter. Det var også få plasser sammenlignet med andre ingeniør- og sivilingeniørstudier som gjør det enklere å bli kjent med hele klassen.

Grunnen til at jeg valgte en bachelor ovenfor master var fordi jeg startet rett etter videregående, og ikke ønsket å binde meg til 5 år. Jeg fant ut at jeg kan bygge på bacheloren min med en 2-årig master eller ”hoppe inn” på fjerde året til et sivilingeniørstudiet senere.  I tillegg ønsket jeg å både ha praktiske og teoretiske fag, slik studiet tilbyr.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Jeg er nå på mitt siste år og skriver dermed bacheloroppgave. Bacheloroppgavene skrives på grupper mellom 2-4 personer. Vi får velge oppgave og gruppe selv, og skriver alltid i samarbeid med ulike bedrifter.

Alle gruppene jobber individuelt og vi har egne bachelorrom på campus Gløshaugen. Vi sitter mye og mailer med store bedrifter for å få tak i ulik informasjon knyttet til oppgaven vår. Vi har også mange Skype- og Teamsmøter med bedriftene. Det var litt skummelt i starten, men det er veldig lærerikt med tanke på jobblivet. I tillegg sitter vi og programmerer mye. Når vi sitter fast, får vi god hjelp av veilederen hver gruppe har fått utdelt.

Er det viktig å være god i og interessert i matte, kjemi og fysikk for å studere fornybar energi?

Kjemi er en veldig liten del av studiet. Vi lærer oss veldig grunnleggende kjemi i et fag i første klasse. Om du ønsker å jobbe mer kjemirettet, kan du velge å skrive om det i en litteraturoppgave vi skriver i første klasse, bacheloren i tredje klasse eller velge mer kjemirettede fag når du velger linje i andre klasse.

Vi har to obligatoriske og et valgbart matteemne. Matte 1 og matte 2 er obligatorisk og matte 3 er et valgfag du må ta hvis du ønsker å fortsette på master. Mattefagene er relativt like for mange av bachelorlinjene. Vi starter veldig rolig og vi lærer oss mye nyttig i løpet av årene.

Fysikk er helt grunnleggende på nesten alle ingeniør-  og sivilingeniørlinjer. Du har fysikk og regning i nesten alle fag. Heldigvis lærer vi alt veldig grundig og godt, og er dermed alltid godt rustet til eksamen. Jeg personlig var aldri glad i verken fysikk eller programmering på VGS, men vi har mange gode forelesere som har lært oss utrolig mye. Nå har jeg hovedansvaret for programmeringen på bachelorgruppa mi, og trives godt med det.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg er veldig glad i Trondheim som studieby.  Det er utrolig gøy å bli kjent med helt nye folk fra alle steder i landet. Jeg opplever studentene som veldig engasjerte, om det så er skole eller sosiale arrangement.

Ettersom Trondheim er kåret til Norges beste studentby, tror jeg det taler for seg selv.  Trondheim er en passe stor by med godt kollektivtilbud og hvor nesten alt er i gåavstand.

Det er alltid noe gøy som skjer på Studentersamfundet, både i helgen og hverdager.  I tillegg er det mye bra opplegg på campus Gløshaugen gjennom hele året. Det er alltids masse stands og gratis kaffe og få i flere av byggene.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet på studiet er utrolig bra. Ettersom vi er en mindre linje enn flere andre ingeniør- og sivilingeniørstudier, har vi en unik mulighet til å bli  godt kjent med studentene i klassen og på tvers av trinnene.

Vi har i tillegg en veldig aktiv linjeforening som arrangerer mye sosialt for linjen i løpet av året.  Ulike arrangementer inkluderer: fadderuke, Åre tur, ball, quiz, spillkvelder, temafest, linjeopptak, bedriftspresentasjoner og eksamenskos.

I tillegg har vi en ekstremt engasjert studieprogramleder som gjør alt for at studentene skal ha det bra. Han hjelper oss i alle fag og er alltid lett tilgjengelig.

Vi har også flere forskjellige idrettslag. Vi har egne fotballag, håndballag, volleyballag, basketballag og også boblefotballag! Vi er med på flere turneringer og har blant annet vært i Sogndal, Oslo, Bergen og Molde. De som ikke ønsker å delta i en aktivitet blir fortsatt med for det sosiale. Slik blir du enkelt kjent med resten av studentene på linjen. Vi har til og med våre egne treningsdresser med fornybar på ryggen!

Hvor vil du anbefale folk å bo hvis de skal studere på campus Gløshaugen?

Det er mange steder å bo i Trondheim. Vi har folk i klassen som bor på Solsiden, Møllenberg, Midtbyen, Ila, Øya, Lerkendal, Berg studentby og Moholt studentby.

Jeg bor selv på Møllenberg, et koselig, gammelt område i Trondheim, hvor det bor mange studenter. Det er enkelt å finne en plass å bo, enten på SiT sine nettsider, finn.no eller hybel.no.

Hvilke muligheter har du for å søke videre studier etter at du er ferdig med bacheloren?

Det er veldig mange ulike linjer du kan søke etter bachelor. Det er både mulig å ta en master og en sivilingeniør master. Du kan lese mer om dette her.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Jeg ønsker å fortsette å studere etter bacheloren min, da jeg føler at jeg ikke er helt klar for å gi opp på stuelivet enda. Jeg ønsker videre å jobbe for en større norsk eller internasjonal bedrift. Det hadde også vært veldig kult å kunne jobbe for regjeringen, kanskje klima- og miljødepartementet.

Jeg kunne tenkt meg å jobbe som prosjektingeniør hos Statkraft. De har noen utrolig kule prosjekter på gang i samarbeid med blant annet India. Det hadde vært gøy å kunne bruke mine språkkunnskaper i arbeidslivet, blitt kjent med medarbeidere fra verden over, og kanskje selv få reise litt. Senere ville jeg likt å reise rundt på seminarer og snakket om nye innovative løsninger og høre på hva andre bedrifter og personer har kommet opp med.  Jobbmuligheter etter studiet og intervjuer med tidligere studenter ligger på hjemmesiden.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Simran her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Fornybar energi

Leave a Reply