Ukas student: Marin teknikk

Ukas student er Sofie som studerer Marin teknikk. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Sofie på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter da Sofie, og er 22 år. Født og oppvokst i Oslo, og er nå på mitt tredje år på Marin Teknikk.

Hvorfor valgte du å studere Marin Teknikk?

Tror egentlig jeg ikke har et sånn helt klart svar på det. Jeg har alltid vært fascinert av havet, og syntes det virket interessant å jobbe som ingeniør. Så da jeg leste om Marin Teknikk på NTNU sine sider, var det det jeg syntes hørtes mest spennende ut. Og så sikrer det meg en jobb med havet (mest sannsynlig)

Hvilken bakgrunn hadde du fra videregående?

For å komme inn på Marin Teknikk må man ha generell studiekompetanse, og ha valgt fagene R1+ R2, samt Fysikk 1. Det kreves også at man har karakteren 4 eller bedre i R2. Les mer om krav her

Jeg hadde i tillegg fagene Kjemi 1 og 2, samt Internasjonal engelsk. Ingen av disse fagene er et krav, og jeg valgte de ut ifra hva jeg likte på videregående. Ettersom man beveger seg oppover i studieløpet blir flere av fagene på engelsk, samt at rapporter og innleveringer og skal skrives på engelsk. Jeg er derfor glad jeg valgte mer engelsk, men det er heller ingen nødvendighet. Man klarer seg uten det og 😊

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

  • 08.15: kommet meg til skolen og enten i forelesning eller på sal (sted for å lese selv).

Dette semesteret har jeg hatt forelesning frem til 11.00 mandager, tirsdager og fredager. De andre dagene er det rett på jobbing med de ulike fagene

  • 11.00: Treningsøkt på vårt eget treningsrom Kraftgangen, eller en løpetur ute

Dette gjerne de dagene med forelesning, for det er deilig å koble av litt etter det

  • 12.00: Lunsj, enten i kantinen eller i «Ruffen», sammen med venner

«Ruffen» er et rom vi har med sofa-grupper og biljardbord, vi bruker en del tid her

  • 13.00 ish: Sette seg på sal, og begynne å jobbe igjen.

Noen dager har vi også øvingstimer vi kan gå i for å få hjelp med øvingene våre (Øvinger er da våre «lekser», og er et sett med oppgaver vi må gjøre)

  • 16.00-17.30 en gang: Da er det på tide å komme seg hjem for å lage middag

Dette varierer etter dagsformen, for det er ikke noe poeng å sitte lenger enn man orker 😊 

  • Resten av dagen: Går til det man har lyst til

Slappe av, trene med venner om jeg ikke har gjort det tidligere, eller bare henge med venner, kanskje lage middag sammen med noen o.l.

For å ha mest mulig fri i helgen har jeg prøvd å få gjort det jeg trenger i løpet av hverdagene, så man kan være med på alt det morsomme som skjer da!

Hvordan er vanskelighetsgraden på studiet?

Det var flere som lurte på om Marin Teknikk er hardt og vanskelig, og for min del kan jeg ærlig innrømme at jeg ofte synes det er det. Dette vil selvfølgelig variere fra person til person, men jeg tror og jeg kan si at det finnes mange lettere studier man kan velge. Noen av fagene man har er og vanskeligere enn andre, men etter hvert som man velger spesialisering (i 3. klasse), kan man selv velge flere av fagene sine. Dermed får man også en mulighet til å velge både lettere, eller vanskeligere fag. 

Selv om jeg synes det er vanskelig til tider, er jeg fortsatt veldig glad jeg går Marin. Dette er nok mest fordi jeg trives så godt på studiet, og har fått være med på så mye gøy her, samt fått meg mange gode venner. I tillegg synes jeg flere av jobbene man kan få etter studiet virker spennende, så da hjelper det og på motivasjonen.

Det er jo også litt kult at Marin Teknikk på NTNU er anerkjent som et av de beste på dette område i verden!

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er en super studentby! Det er så mye forskjellig man kan være med på, så det virker som om alle finner seg godt til rette. I tillegg er den liten nok til at man kan gå overalt, men ikke for liten.

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg mener selvfølgelig at vi har det beste studentmiljøet, men jeg er jo litt inhabil og 😊 Noe av det jeg liker best med Marin er det at vi har vårt eget sted. Det gjør at man kan bli kjent med folk fra alle klassetrinn, og har litt større frihet når det kommer til å arrangere ting på huset. På skolen har vi nemlig og vår egen kjeller (en bar) Skipslogen, i tillegg til eget treningsrom, sofarommet «ruffen», biljard- og bordtennisbord, egen kantine, og gode leseplasser.

På kjelleren har vi masse forskjellige arrangementer, og de årene de ikke er UKA i Trondheim arrangerer vi vår egen festival Ruka på Tyholt. Det er da en uke med kule arrangementer, og vi får da lov til å gjøre om hele bygget til barer og konsertområder over helgen.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene?

Når jeg er ferdig, kan jeg tenke meg å jobbe med marine operasjoner. Det går ut på å planlegge en type operasjon, som for eksempel å taue ut offshore vindmøller til stedet de skal monteres. Det finnes flere selskaper i Norge som driver med dette, og de hører til både i Oslo, men også mange andre steder i landet. Altså er det gode jobbmuligheter i Oslo, eller andre steder på Østlandet, selv om mange av de marine strukturene er plassert på Vestlandet.

Årsaken til at jeg synes marine operasjoner virker spennende er at her kan man få muligheten til å være med på hele løpet; altså fra strukturen analyseres på datamaskiner, til å faktisk være med på skipet som frakter og montere fast strukturen ute på sjøen.

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Sofie her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

One thought on “Ukas student: Marin teknikk

Leave a Reply