Reise alene til ny by som student

Det å flytte alene til ny by kan være utfordrende. Men skal du studere er det heldigvis mange muligheter til å skaffe seg nye bekjentskaper, kanskje treffer du en ny bestevenn? Jeg reiste til Trondheim som den eneste fra vennegjengen, men heldigvis flyttet jeg med samboeren min. Men han skulle gå på en annen skole, så jeg var nødt til å gjøre ting alene. Selv om det var litt skummelt i starten ble jeg heldigvis fort kjent med andre 😀

Første skoledag

Første skoledag er for mange den skumleste. Jeg var også veldig nervøs før første skoledag og immatrikuleringen, da jeg ikke hadde noen å gå med eller spørre om hjelp. Heldigvis gikk det veldig bra! På immatrikuleringen er alle studentene samlet og alt som skjer foregår oppe på scenen, så det var helt greit å stå alene. Det var heldigvis også godt informert om veien videre og hvor bussene sto, da jeg skulle opp til Dragvoll.

Foto: Anders Mildestveit/NTNU

Oppe på Dragvoll ble jeg også tatt i mot av fadderne fra linjeforeninga mi, og tatt med på omvisning. Der var vi i litt mindre grupper og jeg kom i snakk med ei veldig søt og hyggelig jente som jeg fikk tatt bussen med hjem igjen!

Fadderuka!

Fadderuken var veldig bra for å få seg venner. Første dagen handlet om å bli venn med gruppen sin, og vi var ikke så mange så det var lett å komme i snakk med andre. Vi hadde også en fadder som var flink til å holde samtalen i gang rundt bordet. Siden jeg har et breddeår, hadde jeg også en ny fadderuke nå i høst. Da begynte jeg på sosiologi som hadde flere studenter og dermed en større faddergruppe. Første samlingen ble jeg sittende litt alene i starten. Heldigvis så jeg ei annen jente som også satt litt alene, så jeg tenkte at jeg skulle gjøre oss begge en tjeneste og gikk bort. Litt skummelt, men hun var jo selvfølgelig utrolig hyggelig! Vi to ble deretter med en annen liten gjeng i løpet av fadderuken, og den gjengen har holdt sammen siden.

Det jeg ikke hadde tenkt på før jeg begynte å studere var det å være fadder selv. Det gjorde at jeg ble enda bedre kjent med mine medfaddere i klassen, men også muligheten til å få gode venner blant fadderbarna.

Jobbe ved siden av studiene

For meg var det å skaffe seg en jobb ved siden av studiene også en god mulighet for å skaffe seg venner og bli med på sosiale ting. Jeg fikk jobb for NTNU med andre studenter og det gjorde at jeg traff nye mennesker på tvers av studieretningene, men som jeg likevel hadde mye til felles med da vi alle studerte. Det å jobbe som frivillig i studentorganisasjoner eller andre steder er også en veldig god måte å få seg nye venner på, i tillegg til at man får vært med på mye sosialt gjennom organisasjonen og jobben også.

Linjeforeninger

Linjeforeningene til de ulike studieretningene er også en super måte å få vært sosial på. På mine tre år har jeg da hatt to linjeforeninger og har vært med på quiz, generalforsamlinger (med gratis pizza), julegrøt, spillkveld og mye mer! Linjeforeningene er flinke til å finne på sosiale ting og man kan også være med på å arrangere de ulike tingene.

Det å flytte til en ny by uten å kjenne noen kan være veldig skummelt, men det er veldig lett å få seg nye venner og være sosial likevel! Spesielt som student. Du må tørre å være litt åpen og oppsøke muligheter til å være sosial, men de er heldigvis overalt. Det trenger heller ikke være i forbindelse med andre studenter. Byen din er også full av muligheter, du må rett og slett prøve deg litt fram. Husk at det er veldig mange som er i samme situasjon som deg, som begynner helt uten å kjenne noen og som også vil bli kjent med nye mennesker! Lykke til med vennejakten <3

Lina, 3.året, allmenn litteraturvitenskap/sosiologi

Leave a Reply