5 grunner til å studere ved NTNU i Trondheim!

Trondheim blir gang på gang kåret til Norges beste studentby. Studietiden i Trondheim har for meg bydd på en verdifull utdanning, uforglemmelige minner og venner for livet. Men hvorfor bør DU studere i Trondheim? Og hva er det som gjør Trondheim til en så unik studieby?

I 2014 svarte hele 84% av studentene ved NTNU i Trondheim at de var fornøyd med studenttilværelsen. Jeg hadde store vanskeligheter med å bestemme meg for hva jeg ville studere, men det var en ting jeg var sikker på – jeg ville til Trondheim. Trondheim har mange muligheter både når det gjelder studeprogrammer, frivillige verv, fritidsaktiviteter og botilbud. Her er mine fem argumenter for hvorfor du bør studere ved NTNU i Trondheim:

1.”Studiebyen Trondheim”

Tittelen som Norges beste studentby kommer ikke ufortjent. I Trondheim er det hele 33 000 studenter fordelt ut over flere hundre studieprogrammer. Det jeg mener er helt unikt med Trondheim er at hele byen er nærmest lagt opp for en god studietid. Byen florerer av koselige kaféer hvor man kan sette seg ned å lese eller jobbe med gruppearbeid, barer hvor det arrangeres studentaktiviteter og utallige butikker med studentrabatter. Som Norges tredje største by er det alltid noe som skjer og du finner alltid noe som kan interessere nettopp deg!

2.Frivillige verv

Med over 33 000 studenter, og med flere hundre studentorganisasjoner, blomstrer frivilligheten i Trondheim. I et frivillig verv vil du bli kjent med studenter som har samme interesser som deg og du vil få helt unike og verdifulle erfaringer. Miljøet på studentarrangementer, fellesskapet innad i organisasjonene og minnene du får, er virkelig uerstattelige.

3.Studentersamfundet

Studentersamfundet, eller bare Samfundet, er for mange en god nok grunn alene til å flytte til Trondheim. På Samfundet finner du barer, diskoteker, restaurant og mye mer. Her arrangeres det blant annet konserter, festivaler og debatter. Hele Samfundet er drevet av frivillige studenter, så her er det store muligheter for å kunne ta del i en stor studentorganisasjon med studenter på tvers av alle studier.

4.Du kan studere (nesten) hva du vil!

På NTNU finnes det over 300 studieprogrammer du kan studere. Mange av disse er i Trondheim. Her kan du studere alt fra teknologiske fag til samfunnsvitenskapelige fag, helsefag og mye mer. De aller fleste studier er også lagt opp slik at du kan dra på utveksling i løpet av utdannelsen din.

NTNU har et svært godt samarbeid med næringslivet og det å ha et vitnemål fra NTNU er attraktivt når man skal søke jobb. Hele 90% av nyutdannede ved NTNU kommer seg i jobb innen 6 måneder.

5.NTNUI

På NTNU finner du også Norges største idrettslag, med mer enn 50 forskjellige idretter! Å drive med en idrett er både prima for å holde seg i form, men det er også en god mulighet til å bli kjent med andre mennesker og å utfordre seg selv. Hvis du ikke er typen som liker å drive med arrangert idrett, er det også en rekke turmuligheter i nærheten, samt flere treningssentre hvor du som student kan trene for en billig penge.

Til slutt vil jeg si at det ikke er en fasit på hvilket studie eller hvilken studieby som passer for deg. Du må selv tenke over hva som føles rett for deg, og mitt aller beste tips er å velge et studie du interesserer deg for. Det vil gjøre at du studerer fag du synes er spennende, og at du møter mennesker som interesserer seg for det samme som deg. Og husk – det gjør ingenting om du velger “feil”. Det finnes alltid en løsning, og du har ikke dårlig tid.

Stine, Europastudier med statsvitenskap, 2.året

Leave a Reply