Ukas student: Markedsføring, Innovasjon og Ledelse

Ukas student er Alv som studerer Markedsføring, innovasjon og ledelse. Lurer du på hvordan studiehverdagen hans ser ut? Da bør du ta en titt på dette blogginnlegget! 🤗

Denne uka kunne du følge Alv på vår Instastory hvor han viste frem sin studiehverdag. Rakk du ikke å se det? Fortvil ikke! Han har nemlig svart på et par spørsmål om studiehverdagen sin 🙌🏻

Kan du fortelle litt om deg selv?

Jeg heter Alv, er 25 år gammel og går 2. klasse på markedsføring, innovasjon og ledelse her i Ålesund. Ved siden av studiet er jeg medlem av studentorganisasjonen START Ålesund, driver en egen turngruppe under NTNUI-Ålesund og jobber med å sette opp en utendørs treningspark på campus (parken er snart ferdig). Som dere ser er jeg en veldig rastløs person og elsker å holde meg i aktivitet. Derfor startet jeg opp turngruppen når jeg flyttet til Ålesund, for å bidra til studentsamfunnet, samt ha en plass å riste løs. Utenom skolen jobber jeg som lærervikar på en barneskole, buldrer aktivt med en gjeng venner, og unner meg selv som regel fest og morro når helga kommer.

Hvorfor valgte du å studere markedsføring?

Jeg kan ikke gi en veldig spesiell grunn til at jeg endte opp på akkurat dette studiet, annet enn at jeg har testet ut ulike typer utdanning, og har etterhvert landet på Markedsføring. Utdanningen gir en god bakgrunn innen økonomi, ledelse og forretningsdrift, og er derfor en god byggestein videre. Jeg ser på en bachelor i markedsføring og ledelse som en mulighet til å lære om faget, samt stille med akademisk bakgrunn når jeg skal ut i nærings-/arbeidslivet.

Trenger man realfag for å søke studiet?

Nei. Markedsføring krever kun generell studiekompetanse som betyr ingen realfag.

Hvordan er en typisk studieuke for deg?

Siden studiet har begrenset med obligatorisk oppmøte, og har ulik timeplan hvert semester, er det ikke så lett å si hva som er en typisk studieuke for meg. Men jeg estimerer at jeg bruker ca. 4-8 timer på skole hver uke i gjennomsnitt. Personlig går jeg ikke for A i alle fag, og har derfor funnet ut at litt jobbing hver uke er tilstrekkelig for min del (dette er selvfølgelig veldig individuelt). Når det er eksamensperiode vil studieuka endre seg betydelig, og som regel bestå av 4-8 timer hver dag.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er kjempebra i Ålesund, både på klassenivå, og generelt sett. Det er en kjempeengasjert studentfrivillighet i byen, som kommer tydelig frem gjennom flertallige arrangementer, konserter og sosiale sammenkomster. Jeg har testet ut litt forskjellige typer studentmiljø, og vil tørre å påstå at Ålesund leverer svært godt på denne fronten.

Tar det mye tid å være en del av studentfrivilligheten?

Det er nok helt avhengig av hvilket verv man tar på seg. Jeg synes ikke det tar for mye tid, og vil anbefale alle å stikke hodet innom studentfrivilligheten. Et par timer i uka må man regne med, samt litt ekstra når det er arrangementer o.l.

Hva slags jobber kan man få etter endt studiet?

Siden graden er veldig allsidig betyr det at du får kompetanse til å bevege deg innenfor mange jobber. Det er egentlig bare deg som person som definerer hvor du ender opp. Eksempler på yrker er prosjektleder, salgskjef, salg, regionsjef osv.

Hva er drømmejobben din etter studiet?

De siste årene har jeg utviklet en stor interesse for motorsport, og ser derfor for meg å prøve å bli daglig leder for et motorsportsenter, drive eventplanlegging, eller jobbe med film/foto for en større bil/motorsykkelprodusent.

Lurer du på noe mer angående markedsføring eller Alv? Sjekk ut Instastoryen til Alv her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply