Min studieuke: Industriell kjemi og bioteknologi

Hva gjør egentlig en student? Har man mye fritid? Blir det sene kvelder på skolen? Og hva er forskjell på øvingstimer og forelesninger? Studentlivet er ikke alltid så lett å forstå, men her får du et lite innblikk i min uke som student ved NTNU!

Heihei! Jeg heter Martha, og her skal dere få lese litt om min studieuke. Jeg er 21 år og studerer tredjeåret på industriell kjemi og bioteknologi, med hovedretning materialteknologi. Vi holder til på Campus Gløshaugen i Trondheim. Vanligvis har vi 4 fag i semesteret, nå i vår har jeg fagene

  • Elektrokjemi
  • Materialkarakterisering
  • Funksjonelle materialer
  • Teknologiledelse

Sånn her ser timeplanen min ut i vår. Siden jeg lærer best når jeg både hører og leser fagstoffet prøver jeg å gå i de fleste forelesningene. De er ikke obligatoriske så det hender at en forelesning droppes til fordel for noe annet :)) Øvingstimene er heller ikke obligatoriske, men de er veldig god hjelp! Det er satt av et par timer i uka til at vi kan få hjelp til øvinger, altså oppgaver, som ofte må leveres for å få ta eksamen. Det eneste obligatoriske i timeplanen min i år er faktisk lab. Jeg har lab en gang i uka, i 6 uker, i faget materialkarakterisering.

Mandag

Uka starter for fullt med en lang dag på mandager. Det er den lengste og mest forelesningstunge dagen i uka, men jeg starter heldigvis ikke før kl. 9. Den ekstra timen om morgenen er gull verdt 🤩 Denne uka har linjeforeningen min, Høiskolens Chemikerforening, 105-års jubileum og som alle år feires dette med en uke med arrangementer! Du kan lese mer om linjeforeningen min i dette blogginnlegget. Denne mandagen var det derfor offisiell åpning av feiringen, og en forelesning ble derfor droppet.

Etter de to første forelesningene har jeg en to-timers pause. Enten sitter jeg med noen venner og jobber med skolearbeid, eller så tar vi oss rett og slett en lang lunsjpause 🍲

Tirsdag

På tirsdager er ikke første forelesning før 12, men de ukene her har jeg to store gruppeprosjekter i tillegg til ukentlig øving i 2 fag så da er jeg gjerne på skolen rundt 8 uansett. Da jobber jeg enten med en av gruppene, eller så jobber jeg med andre fag eller verv- og jobbrelaterte ting.

Onsdag

Vi er halvveis i uka og de fleste forelesningene er gjennomført 🎉 Onsdager har jeg bare øvingstimer i teknologiledelse, elektrokjemi og materialkarakterisering (noen små endringer i timeplanen der), så starten av dagen går stort sett med til selvstudier og gruppearbeid. De ukentlige øvingene er innleveringer som må godkjennes for å få ta eksamen, og øvingstimene er satt opp slik at vi kan få hjelp av foreleser eller eldre studenter som har hatt faget. Jeg går derfor stort sett i øvingstimene så jeg kan få hjelp, og ikke minst sånn at øvingen blir gjort i god tid.

Torsdag

Torsdagen starter med forelesning klokka 8 og fortsetter med gruppearbeid. Linjeforeningen min er veldig aktiv og det er alltid noe som skjer! I april/mai arrangerer vi vår egen form for Melodi Grand Prix, Chemie Grand Prix, noe som er kjempegøy. Alle trinnene har hvert sitt innslag, det krever selvfølgelig at vi møtes, skriver sang og lager et show 🕺 På torsdager har vi derfor et CGP-møte.

Fredag

Uka avsluttes med morgen-lab på fredagen, hvor vi stort sett bruker mikroskop til å se på ulike materialprøver og tar fine bilder. Etter lab har jeg ukas siste forelesning, og før vi tar helt helg samles lab-gruppa og begynner på rapporten som må leveres inn. Laben jeg har i år har vært mest ulike mikroskoper. Her er bilde av et mikroskop vi har brukt og bilder av to av prøvene vi har sett på 🤓🔬

Det skjer ofte noe sosialt i helgene; alt fra tur til sentrum og spillkveld, til en liten fest og en tur ut på Samfundet 💃

Sånn ser altså en typisk studieuke ut for meg! Det hender det dukker opp møter eller andre ting, som student er det alltid noe som skjer. Hvis du lurer på noe om industriell kjemi og bioteknologi, å studere ved NTNU eller studentlivet generelt kan du alltid sende oss en melding på Instagram (@ntnustudent), Facebook eller legge igjen en kommentar her på bloggen!

Martha, industriell kjemi og bioteknologi, 3.år

4 thoughts on “Min studieuke: Industriell kjemi og bioteknologi

Leave a Reply