Interessert i medier og kommunikasjon? Her er 4 studier for deg!

Har du lyst til å jobbe med noe innen media? Kanskje du går medier og kommunikasjon nå og er usikker på hva du kan studere etter videregående? På NTNU finnes det flere studier innen media, og her får du en oversikt over noen av dem!

Det er ikke lett å velge hva du skal studere, spesielt ikke når det finnes uendelig mange valgmuligheter. Men hvis du liker media, kommunikasjon og kanskje kommunikasjonsteknologi, så finnes det flere studier på NTNU som kan passe for deg.

Interaksjonsdesign

  • Gjøvik 
  • Bachelor

Er du interessert i mennesker, teknologi eller design? Hva med alle tre? Da kan interaksjonsdesign være studiet for deg! De som studerer dette får den fancy tittelen “interaksjonsdesigner”. På studiet lærer du å designe applikasjoner og webløsninger. Ikke bare skal du lære hvordan man lager disse, men også hvordan de kan bli brukervennlige, nyttige, inspirerende og etisk og sosialt ansvarlige. Undervisningen er både teoretisk og praktisk, og du vil komme til å måtte kombinere både ulike fag, teorier og ferdigheter underveis i studiet. 

Som interaksjonsdesigner blir du veldig attraktiv på jobbmarkedet. Stadig utvikling av digitale medier og digitaliserte tjenester, lager arbeidsplasser hvor din kompetanse er nødvendig. Du kan for eksempel få deg jobb i designbyrå, forlag, aviser, museer, kringkasting og mye mer!

Høres dette ut som noe for deg? Da kan du lese mer om studiet her

Webutvikling

  • Gjøvik 
  • Bachelor

Vil du jobbe med å utvikle løsninger for web? Da burde du sjekke ut studiet webutvikling! På dette studiet skal du lære mye om hvordan du lager brukervennlige og innovative løsninger, og bachelorgraden gir deg spesialkompetanse innen webteknologier og interaksjonsdesign. Det vil si at du skal få kunnskap om de grunnleggende teknologiene for kommunikasjon via internett og web – og samtidig lære hvordan du kan utforme et design som møter kundens og brukernes behov. I løpet av studiet skal du gjennom tre praktiske prosjekter, hvor du skal bruke det du har lært til å løse oppgaver. Det gir en veldig god øving i hvordan det blir når du kommer deg ut i arbeidslivet som webutvikler!

Når du har fullført bachelorgraden kan du studere videre eller gå ut i jobb. Da kan du for eksempel jobbe innen IT-bransjen eller mediebransjen med design eller du kan arbeide med webløsninger. Markedsføring og kommunikasjon er også en mulighet – altså mye forskjellig!

Vil du vite mer om webutvikling? Sjekk det ut på studiets nettside her, eller dette blogginnlegget Gjøvik Exclusive hvor Kristian forteller om hvordan det er å studere webutvikling.

Medievitenskap

  • Trondheim, campus Dragvoll
  • Bachelor

Har du hørt at media kalles den fjerde statsmakt? Lurer du på hvordan mediene egentlig former verden og vår opplevelse av den? Da kan det hende at du burde studere medievitenskap! Medier er en stor del av vår hverdag og på medievitenskap lærer du både om hvordan mediene griper inn i livene våre og hvordan dette henger sammen med det som skjer ellers i samfunnet og kulturen. Aktuelle nyhetssaker, TV-serier, filmer, kunst og annet blir hele veien brukt som eksempler i undervisningen, så det du lærer får en tydelig kobling til hva som foregår i mediene. I denne bachelorgraden skal du også ha et breddeår, og det kan du lese mer om her. Kort fortalt innebærer det at du bruker et av tre år på å ta andre fag, for eksempel et årsstudium i statsvitenskap, likestilling og mangfold eller psykologi. 

På medievitenskap bruker du siste halvår på å skrive en bacheloroppgave.

Etter at du har fullført bachelorgraden kan du for eksempel jobbe innen kulturarbeid eller informasjonsformidling, for å nevne noe. I tillegg kvalifiserer du deg til mange forskjellige 2-årige masterprogram.

Signe som jobber i denne redaksjonen studerer faktisk medievitenskap, og er for øyeblikket på utveksling i London. Du kan lese om hennes studiehverdag her, eller sjekk ut Insta story fra da medievitenskap studenten Monika hadde take over! Sjekk også ut studiets nettside her hvis du vil vite mer om medievitenskap!

Film- og videoproduksjon

  • Trondheim, campus Dragvoll
  • Bachelor
Foto: Lena Knutli

Vil du lære å lage engasjerende og bra film? Da burde du sjekke ut film- og videoproduksjon! På dette studiet lærer du å bruke teknisk utstyr for å produsere video. Ikke nok med det – gode filmer krever mer enn bare godt teknisk utstyr, derfor handler mye av undervisningen også om å lage gode ideer og hvordan ideene kan realiseres. Studiet er en god blanding av teori og praksis. Det praktiske inkluderer alt fra manusskriving og regi, til filming og klipping av materialet. Som film- og videoproduksjonsstudent har du derfor tilgang til fjernsynsstudio, lydstudio og redigeringsrom. Hvis du vil rett ut i jobb etter at du er ferdig med denne bacheloren, kan du for eksempel jobbe i større og mindre produksjonsselskap innen TV, film eller reklame. Du kvalifiserer også til forskjellige masterprogram hvis du ønsker å studere mer. 

Lurer du på hvordan studiehverdagen for en film- og videoproduksjonsstudent er? Da burde du sjekke ut dette innlegget om førsteårsstudenten Bjørn Vegar! Les også mer om studiet på studiets nettside her

På nettsiden for NTNUs studieprogram kan du søke etter det DU er interessert i.

Alle disse studiene handler om medier og kommunikasjon, på ulike måter. I dette blogginnlegget har du fått et innblikk i noen av mediestudiene som finnes ved NTNU, men jeg har nok ikke klart å nevne alle. På denne nettsiden finner du en oversikt over alle studieprogrammene som NTNU tilbyr, så sjekk den ut for å finne DITT drømmestudie.

-Ingrid, likestilling og mangfold, 4. året

2 thoughts on “Interessert i medier og kommunikasjon? Her er 4 studier for deg!

Leave a Reply