Ukas student: Industriell design

Ukas student er Madeleine som studerer Industriell design. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Madeleine på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Heisann! Jeg heter Madeleine Kiær, er 20 år, og går i 1. klasse på Industriell design på NTNU i Trondheim. Ved siden av studiet er jeg Festsjef og Hussjef i linjeforeningen vår Leonardo. Jeg er også med i Designhjelpen, et studentdrevet konsulentselskap som tar designoppdrag for bedrifter og privatpersoner. Dette synes jeg er veldig gøy og lærerrikt! På fritiden liker jeg å finne på morsomme ting med vennene mine, enten det er å dra på arrangementer i byen, dra på restaurant eller kafé, dra på tur i marka, trene eller ha en hyggelig middag hjemme i kollektivet.

Hvorfor valgte du å studere Industriell design?

Det var egentlig et litt tilfeldig valg. Tidligere var jeg sikker på at jeg IKKE skulle bli ingeniør, men så synes jeg kombinasjonen av realfag og kreative fag var veldig kul, ettersom jeg liker å bli utfordret på begge områder. Jeg hadde også hørt at miljøet var utrolig bra. I ettertid kunne jeg ikke vært mer fornøyd!

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Det er veldig varierende fra semester til semester, og uke til uke. Dette semesteret f.eks. har jeg Matte 2, IT for designfag, Estetikk 2 og Design 2. I de to første har jeg regelmessige forelesninger. Men i estetikk og design har vi mye gruppearbeid og prosjekter. Noen dager er vi på verkstedet og lager modeller, andre dager har vi forelesning. Det gjør skoleukene veldig varierte og morsomme! Bortsett fra det faglige, er det alltid mye morsomt sosialt som skjer.

Hvordan er studentmiljøet?

Studentmiljøet er utrolig bra! Spesielt på industriell design er at vi er relativt små klasser. I tillegg har vi vårt helt eget bygg (IPD), med egne klasserom. Her tilbringer vi mye av tiden vår både faglig og sosialt. Dette gjør at vi blir veldig godt kjent med hverandre, også på tvers av trinnene!

Hvordan er fordelingen mellom gutter og jenter på linjen?

Fordelingen er ca. 60% jenter og 40% gutter alle klassene totalt. I 1. klasse har vi en litt større overvekt av jenter tror jeg. Men det er ikke noe jeg tenker over.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Trondheim er fantastisk! Byen er ikke altfor stor, så man føler seg fort hjemme her. Det er alltid noe morsomt å finne på, både faglig og sosialt. Byen kryr av studenter, og man ser ofte kjente fjes på vei fra A til B. Det er også mange turmuligheter nærme Trondheim, enten man vil gå en liten skitur i Bymarka eller dra på en helgetur i Oppdal.

Hvorfor velger du frivillig verv over deltidsjobb?

Frivillig verv er utrolig sosialt og lærerikt. Det at «arbeidet» ikke er betalt, gjør at det ikke føles som arbeid i det hele tatt. Du blir kjent med medstudenter på en annen måte, samtidig som du får mye relevant arbeidserfaring. Jeg tror frivilligheten i Trondheim har mye av æren til det utrolig gode sosiale miljøet. Studentene her er superengasjerte, og det er utrolig hva man kan få til sammen bare man vil! Et ekstra pluss er at det også ser bra ut på CV’en.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Det er et vanskelig spørsmål! Studiet har uendelig mange muligheter. I 3. klasse velger man å gå videre med enten produktdesign eller interaksjonsdesign. Dette gir jo en liten pekepinn å hvor man vil ende opp, men jeg har ikke bestemt meg hva jeg skal velge enda. Så vi får se!

Hvordan er fordelingen av de som velger produktdesign og interaksjonsdesign?

Det varierer veldig fra klasse til klasse. Noen ganger er det overvekt av interaksjon, andre ganger av produkt.

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Madeleine her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

2 thoughts on “Ukas student: Industriell design

Leave a Reply