NTNU Idrett: Cheerleading

Idrett og trening er noe mange av oss er veldig opptatt av. Mange spiller fotball som barn eller begynner på treningssenter som voksne. Men hva med de litt mindre vanlige idrettene? Denne uken prøvde jeg meg på cheerleading og tok en prat med Heidi, som er kaptein på NTNUI sitt eget lag.

Navn: Heidi Maiken Bøgseth Krog
Studie: Lektor
Hvilken idrett driver du med: Cheerleading
Hvor ofte trener dere: To dager obligatorisk trening i uken, tre dager med frivillig trening.

Hvordan er det sosiale med idretten?

Cheerleading er ekstremt sosialt og man blir veldig fort kjent med folk. På konkurranselaget er vi 24 utøvere, inndelt i seks stuntegrupper, som trener sammen ca. fem timer i uka. Her har man altså god tid til å bli kjent. Vi har en egen sosialkomite som blant annet arrangerer kvelder med teambuilding, og morsomme tematiske treninger der vi kler oss ut og tar bilder. I tillegg arrangerer de mye sosialt utenom trening, som spillkvelder, vors, hyttetur, nyttårsbord og sommeravslutning!

Hva er det morsomste med å drive med Cheerleading?

Cheerleading gir god fysisk trening, samtidig som man er sosial og del av et lag. Du får trent hele kroppen uten at du merker at du er sliten, fordi det du holder på med bare er gøy og spennende. I cheerleading er man avhengig av at alle på laget jobber sammen for at ting skal fungere, og det morsomste med idretten er når dette klaffer og man treffer på rutinen!

NTNUI Titans deltar også på to konkurranser i året, en i november og en i mars. Her reiser vi til Oslo og Stokke, bor sammen med lagkamerater og konkurrerer mot lag fra hele landet. Vi får ofte med oss en medalje hjem – dette er definitiv et av høydepunktene ved å være en del av konkurranselaget!

Hvordan kan man bli med?

NTNUI Cheerleading arrangerer åpne treninger på starten av hvert semester, da kan du bli med og prøve ut en vanlig trening med oss. Følg oss på Facebook eller Instagram for å få med deg de åpne treningene som arrangeres høsten 2020!

Trenger man forkunnskaper for å bli med?

Man trenger ingen forkunnskaper for å bli med på cheerleading, men man må være villig til å gå ut litt av komfortsonen og prøve nye ting! Dette er en idrett som passer for alle. Man kan fort bli veldig flink dersom man er motivert og jobber hardt.

Vil du vite mer om NTNUI Cheerleading? Følg dem her på Instagram og Facebook.

Sjekk også ut vår egen Instagram (@ntnustudent) for å se video fra når vi dro for å prøve ut en trening med NTNUI Cheerleading!

Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply