Interessert i helse og teknologi? Her er 3 forslag til deg!

Har du lyst til å jobbe med mennesker? Er du også interessert i teknologi? På NTNU har vi flere studier som kombinerer disse to områdene, og jeg har et par tips til deg!

Det kan være vanskelig å vite hva du har lyst til å studere, for det finnes så utrolig mange forskjellige studier og jobber du kan få etterpå. Om du har lyst til å jobbe med mennesker, og samtidig er litt nysgjerrig på teknologi og fancy duppeditter synes jeg du bør sjekke ut disse studiene!

Audiologi

  • Trondheim, campus Tunga
  • Bachelor

Når du studerer audiologi blir du det man kaller en audiograf. Som audiograf er du ekspert på hørsel. En audiograf hjelper mennesker som av ulike grunner sliter med hørselstap, og bidrar til at de kan fungere bedre i hverdagen. Du vil lære om hvordan hørsel fungerer, fysikken bak lyd og hvordan tilpasse høreapparat og andre tekniske hjelpemiddel.

Audiografer kan jobbe på sykehus eller hos private øre-nese-halsleger, ved hjelpemiddelsentraler eller som rådgivere hos NAV, og hos leverandører av høreapparater og i ulike helsetjenester generelt. Visste du at i 2020 er det anslått at hver femte nordmann har et problem med hørselen? Det er derfor stort behov for audiografer i fremtiden!

Studiet passer for deg som er glad i å snakke med, og hjelpe andre mennesker 🥰

Du kan lese mer om bachelor i audiologi, studiets oppbygning og jobbmuligheter HER.

Les mer i dette blogginnlegget om hverdagen som audiograf. Du kan også sjekke ut Lina sin instastory om hvordan det er å studere audiologi 🦻

Radiografi

  • Gjøvik og Trondheim, campus Øya
  • Bachelor

Er du interessert i både teknologi og helsefag? Hvis du studerer radiografi blir du radiograf, og kan kombinere nettopp dette! De aller fleste radiografer jobber på sykehus med bildediagnostikk, stråleterapi eller nukleærmedisin. Som radiograf vil du lære om kroppens anatomi, hvordan ta røntgenbilder av skjelettet, strålefysikk og ulike typer bildediagnostikk. Arbeidshverdagen kan for eksempel handle om å ta bilder av kroppens indre eller behandle kreftsykdom ved hjelp av blant annet røntgenstråling, samtidig som man også skal kommunisere med pasienter.

Foto: Ole Ekker / NTNU

Du kan lese mer om bachelor i radiografi, studiets oppbygning og jobbmuligheter HER.

Tidligere har vi intervjuet Ingrid på radiografi, så sjekk ut dette blogginnlegget og hennes hverdag på instastory!

Ergoterapi

  • Gjøvik og Trondheim, campus Tunga
  • Bachelor

Ergoterapi bidrar til bærekraftige tjenester i samfunnet for utsatte og sårbare personer og grupper. Ved å studere ergoterapi blir du en ergoterapeut, og ergoterapeuter jobber for bedre inkludering i utdanning og arbeidsliv og skape aldersvennlige samfunn. Fokuset ditt som ergoterapeut blir mye på hverdagsmestring- og rehabilitering, og du vil lære å bruke teknologi slik at personer kan mestre hverdagen og bo i eget hjem.

Når du er ferdig utdannet ergoterapeut kan du jobbe på sykehus, frisklivssentraler, opptrenings- og rehabiliteringsinstitusjoner, bedriftshelsetjeneste, i kommunehelsetjeneste og NAV for eksempel! Du kan også jobbe utenfor helsetjenesten og heller gå inn i andre bransjer som selger eller formidler hjelpemidler.

Foto: Ole Ekker / NTNU

Du kan lese mer om bachelor i ergoterapi, studiets oppbygning og jobbmuligheter HER.

Vi har intervjuet Hanne om livet på ergoterapi, sjekk det ut HER 🦾Og HER kan du sjekke ut da Hanne viste frem dagen sin på instastory.

…Fortsatt ikke helt sikker?

Kanskje du heller er mer interessert i realfag som biologi og kjemi? Da vil jeg anbefale deg å lese mer om bioingeniørstudiet 🤓Her kombinerer du nemlig realfag og medisin, samtidig som du også har mulighet til å jobbe med mennesker!

Bioingeniør

  • Trondheim, campus Øya
  • Bachelor

Hvis du velger å studere bioingeniør blir du faktisk både helsearbeider OG ingeniør 😎Du vil først lære om kroppens anatomi, celle- og molekylærbiologi og ulike tema innenfor kjemi. Som bioingeniør lærer du å bruke stadig mer avansert teknologi, som bidrar til bedre forebygging, diagnostisering, behandling og oppfølging av sykdom.

Mange bioingeniører jobber i medisinske laboratorier på for eksempel sykehus. Der vil du ha ansvar for det daglige analysearbeidet, hvor du tar prøver av pasienter og utfører analyser av alle typer biologisk materiale, som for eksempel blodprøver og vevsprøver. Du får ansvaret for korrekt håndtering av prøvemateriale og riktige analyseresultater, noe som er ganske kult 🤓

Visste du at NTNU har Norges best teknologisk utstyrte studentlaboratorier for bioingeniørstudenter?

Du kan lese mer om bioingeniør, studiets oppbygning og jobbmuligheter HER.

Sjekk også ut studieuken til Ane, som studerer bioingeniør, i dette blogginnlegget. Hun har også vist frem studiehverdagen sin på instastory, sjekk det ut HER.


For å oppsummere så passer alle disse studiene for deg som er nysgjerrig på kroppen, teknologi, jobbe med mennesker, litt realfag og som vil ha mulighet til å gå rett ut i en trygg og spennende jobb etter ferdig utdanning. Det er også mulig å ta ulike videreutdanninger senere og spesialisere seg enda mer innenfor det du synes er mest spennende 🤩

Her kan du lese mer om alle studiene NTNU tilbyr innen helse!
Interessert i å studere noe mer rettet mot teknologi? Her kan du lese mer om teknologistudier ved NTNU!

Lykke til med ditt studievalg, håper dette var til hjelp! Er det noe du fortsatt lurer på? Kommenter under eller send oss en melding på facebook eller instagram (@ntnustudent). Vi svarer gjerne 🥰

Tora, 5.år, datateknologi

5 thoughts on “Interessert i helse og teknologi? Her er 3 forslag til deg!

Leave a Reply