NTNU Idrett: Lacrosse

Etter skoletid er det mange muligheter til å finne på sosiale ting! Kanskje vil du kombinere det sosiale med trening? NTNUI har mange ulike idrettslag, hva med å prøve en helt ny idrett? Lacrosse er en av mulighetene og her kan du lese om Katrine som driver med Lacrosse!

Navn: Katrine Meinseth
Studie: Produktutvikling og produksjon
Hvilken idrett driver du med: Lacrosse
Hvor ofte er det treninger: 2-3 ganger i uken

Hvordan er det sosiale med idretten? 

Lacrosse er en supersosial idrett! Innad i klubben har vi flere faste arrangementer med herre- og damelaget, som julebord, hyttetur, opptaksfest og mye mer. I tillegg har lagene flere mindre sosiale ting som kveldsmat, vors eller grilling på festningen spontant gjennom året. For å spille kamper må vi ofte reise til andre byer, dette er veldig bra for det sosiale og alltid noe vi ser frem til. Noe av det jeg syns er så gøy med lacrosse er at siden sporten er så liten i Norge blir du kjent med folk i miljøet i hele landet, noe som gjør det enda kulere å reise på turneringer rundt omkring.

Hva er det morsomste med å drive med lacrosse?

Det morsomste med å drive med lacrosse, sett bort i fra det sosiale, må være at læringskurven er så bratt. Du kan begynne helt fra bunn og bli rågod etter bare noen år om du trener for det. Så er det jo det med å reise rundt på turneringer for å spille kamper. Du reiser med hele laget, bor på skoler eller hotell, spiller kamper og henger sammen hele turen. Det bygger en unik lagfølelse og man har det alltid supergøy! Siden lacrosse-Norge ikke er så stort hender det man drar på utenlandsturneringer, enten kun eget lag eller som en mix av forskjellige lag. Jeg har vært å spilt turninger i Gent, Kiel, Berlin og Tel Aviv, og det er jo helt sykt kult! Sånn utenom alt dette er jo sporten i seg selv nok til å bli frelst og det er utrolig gøy å spille.

Hvordan kan man bli med/søke opptak?

Vi kjører opptak hver høst, så finn oss på stand i oppstarten av skoleåret eller søk oss opp på facebook. Det pleier å bli et uttak, så møt opp, gi alt og håp på at du er en av de heldige som får bli en del av livets lag og får lære deg tidenes kuleste sport. Bli med og få venner for livet!

Trenger man forkunnskaper/å ha drevet med dette før?

Nei! Det er noe av det som er så bra med lacrosse. Nesten alle som starter i Norge har aldri prøvd det før eller vet ikke hva det er engang. Uansett om du ikke vet hva som er opp eller ned på en stick, så kommer du til å kjenne på gedigen mestringsfølelse det første året (og resten av lacrossekarrieren din)!

Hvis du vil vite mer om NTNUI Lacrosse kan du finne hjemmesiden deres HER eller følg dem på instagram HER!

Følg oss også på instagram @ntnustudent for å få med deg videoen når jeg, Lina, fikk muligheten til å teste lacrosse!

– Lina, 3.året, allmenn litteraturvitenskap/sosiologi

Leave a Reply