Date på studentbudsjett

Valentinsdagen nærmer seg med stormskritt, og du har kanskje en flott person du gjerne vil be ut på en liten date. Men vent, du er blakk. Eller kanskje du er student i en helt ny by, og du vet ikke hvor du skal be med din utkårede. Fortvil ikke! Her kommer en guide til studentdating i Trondheim.

Da jeg var 19 år hadde jeg nettopp flyttet til Trondheim. Litt ut i studieåret oppsto akkurat den situasjonen som jeg har beskrevet over. Her er noen av de tipsene jeg har lært meg gjennom fem år som student i Trondheim.

Du trenger ikke bruke penger på en date!

Første, og kanskje viktigste tips, er noe som flere ofte glemmer: Du trenger ikke tømme lommeboka for en date. Trondheim er full av koselige ting dere kan gjøre som ikke koster en krone. Hva med en romantisk spasertur rundt Theisendammen? Eller en tur til badestranda i Korsvika (kanskje mest aktuelt når februar og valentinsdagen er på god avstand)? En liten slant på butikken til frukt eller kaffe gjør begge disse to til svært akseptable både første og hundrede date.

Trondheims kaféer er for studenter

Kanskje er du i den kategorien som har litt igjen av storstipendet, eller kanskje til og med en deltidsjobb, men ikke er så kjent med koselig date-steder i byen. La meg introdusere deg til en av de beste byene på kaféfronten: Trondheim. Ikke bare blir byen jevnlig titulert som Norges kaffehovedstad, men trønderkaffen kan også nytes i svært koselige omgivelser. Personlig er jeg stor fan av bokkaféen Antikvariatet (alltid greit å kunne ty til litteraturens trøst om daten går skeis), den intime hipsterplassen Jacobsen og Svaart (litt dyr kaffe, men så absolutt verdt det) eller en av Dromedar kaffebar sine mange kaféer

Den store kvelden til liten pris

Er du heller lysten på en koselig kveld etter at de koselige koffein-sentralene har stengt, så har Trondheim flere gode alternativ til romantiske kvelder som ikke tømmer lommeboka. For å starte med mandagen, så kan du hver mandag spise middag hos de aller fleste restaurantene i byen for 150 kroner. Hva er vel bedre enn et fantastisk pastamåltid av Lady og Landstrykkeren-proposjoner til samme pris som en kinobillett. Ikke bare er det like rimelig som en kinodate, men dere kan faktisk bli kjent uten å plage sidemannen.

Om dere derimot tok middagen hjemme, men fortsatt har lyst til å møtes ute i koselig atmosfære, så florerer kafé og utelivet i Trondheim hver kveld. Enten du er på de nyeste coktailbarene i Midtbyen, eller på en intim kafé i gamlebyen på Bakklandet: Én øl eller brus i koselig omgivelser alltid en slager når man skal møte en ekstra spesiell person. Blant mine personlige favoritter finner vi Antikvariatet, Lokal bar og Habitat. (Hot tip: Spør om studentrabatt. De fleste serveringssteder har en eller flere).

Slike dates kan likevel fort bli både dyre og litt uoriginale. Men det finnes en løsning for det også, med den lille endringen i en ekstra aktivitet under daten. Personlig kan jeg anbefale Trondheim camping, byens beste og eneste innendørs minigolfbane. Eller er du av den mer kulturelle typen? Da finnes det konserter av både gratis og rimelig art i alle byens kriker og kroker. Antikvariatet har diverse kulturarrangement hver dag, Ila Brannstasjon har gratis jazzkonserter hver søndag og på Boxer kan studentquizen hver tirsdag skaffe dere ny kunnskap om verden og hverandre. Dette er bare noen av mulighetene, og bare fantasien setter grenser for resten.

Den berømte “Lykkens portal”! Kanskje finner du lykken i studietida?

Håper dette gir deg et lite innblikk i hva du kan gjøre når 14. februar, eller en hvilken som helst annen dag, nærmer seg og du er blakk. Hvis du vil vite litt mer om noen av de idéene jeg har skrevet her, kan du sjekke ut innleggene våre om kaféer og kulturtilbudet i NTNUs studiebyer.

Sondre, musikkvitenskap, 5.år

Leave a Reply