Ukas student: Barnevernspedagogikk

Ukas student er Christine som studerer Barnevernspedagogikk. Lurer du på hvordan studiehverdagen hennes er? Da er dette blogginnlegget for deg!

Denne uka kunne du følge Christine på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! Hun sa nemlig ja til å være ukas student, så la oss ta en dypere titt på hennes studiehverdag.

Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei! Mitt navn er Christine Berg, og jeg tar en bachelor i barnevernspedagogikk på NTNU i Trondheim. Før jeg begynte på studiet gikk jeg medier og kommunikasjons linjen vgs og sang i et kor i over 5 år. Jeg er veldig glad i å gjøre kreative ting og å opptre på scenen. På fritiden liker jeg å trene, være leder i barnekor og være sosial med venner.

Hvorfor valgte du å studere barnevernspedagogikk?

Jeg ble tante da jeg var 15 år gammel og har siden det vært veldig glad i å være med barn og passe på at de har det bra. Lærerstudiet kjente jeg at ikke var noe for meg, men jeg hadde fremdeles lyst til å jobbe med noe som kunne gjøre en stor forskjell i barn og unges liv. Barnevernspedagogutdanningen åpner for mange jobbmuligheter i tillegg til selveste barnevernstjenesten. Da jeg i tillegg så at studiet hadde fag som jus og psykologi, som er noe jeg var veldig interessert i å lære om, var det ikke tvil om at dette var studiet for meg.

Hvordan ser en typisk studieuke ut for deg?

Studie varer veldig fra uke til uke. Noen uker har vi forelesninger hver eneste dag, men andre uker er det bare et par ganger i uken. Det samme gjelder hvor vidt de er obligatoriske også. Undervisningsformene varierer mellom forelesning, seminarer, praktiske ferdighetstreninger og ekskursjoner.

Jeg er veldig glad i å dra i forelesning, selv når de ikke er obligatoriske, siden jeg opplever at jeg lærer ganske mye av at noen forklarer ting til meg. I pausene befinner jeg meg ofte i kantina med andre i klassen og kjøper litt for ofte mat der. I tillegg så benytter jeg meg av lesesalene på de forskjellige campusene i byen.

Dette bilde er fra noe vi kaller kunst, kultur og aktiviteter hvor man lærer aktiviteter man kan gjøre med barn. Jeg valgte å være på drama gruppa og fikk rollen som en løve.

Hvordan er fagene?

Jeg er veldig fornøyd med endringene de gjorde i studieplanen da jeg begynte. Personlig så liker jeg at fagene det første året har et tydelig skille som gjør at du forstår hvordan ting fungerer hver for seg, eks. Psykologi, velferd, jus. Etterhvert har vi barnevernsfag hvor man lærer hvordan en barnevernskonsulent kombinerer f.eks. jus og psykologi i de forskjellige fasene av en barnevernssak. I tillegg så deler vi flere av fagene med sosialt arbeid og arbeider i grupper sammen med dem og da har man mulighet til å bli kjent.

Er det noen krav utenom snitt og generell studiekompetanse?

Ja, ettersom at studiet innebærer praksis sammen med barn så er det påkrevd at man leverer politiattest når man begynner.

Hvordan liker du Trondheim som studieby?

Jeg er født og oppvokst i Oslo, og kunne ikke vært mer fornøyd med valget mitt om å flytte til Trondheim. Det er en veldig bra studieby hvor det alltid er noe på gang i regi av Studentersamfundet eller linjeforeningen. I tillegg så er jeg veldig fornøyd med størrelsen på byen. Det tar ikke lang tid å komme seg til forskjellige steder, samtidig som at byen ikke føles for liten.

Hvordan er studentmiljøet?

Jeg er veldig fornøyd med studentmiljøet på barnevern. Linjeforeningen Baris gjør en kjempe jobb med å arrangere forskjellige ting slik at man får sosialisert seg. Fadderuken gjør det så og si umulig for en ny student å ikke få venner, så det anbefales på det sterkeste å være med på både som fadderbarn og fadder. Vi har i tillegg quiz hver måned, grilling i parken, linjetur til Åre osv..

Hvordan er kjønnsfordelingen på studiet?

Majoriteten av studentene som går barnevernspedagogikk er jenter. Fadderuken var tilpasset slik at flere av guttene kom på gruppe sammen slik at de kunne bli bedre kjent. Jeg kjenner flere av guttene på studiet i de tre kullene og ingen gir inntrykk for at dette er et problem.

Hva kunne du tenke deg å jobbe med når du er ferdig med studiene? 

Rett etter bachelorgraden min er jeg ikke helt sikker på hvor jeg skal gjøre av meg. Det er mye forskjellig å velge mellom og fordype seg i, men det blir fort miljøterapautisk arbeid, men dette vil jeg vite mer sikkert når jeg har vært ute i praksis siste året. Planen min er i hvert fall å jobbe i 2 år slik at jeg vet mer sikkert hva jeg kan tenke meg å fordype meg i. For øyeblikket synes jeg at familieterapi virker veldig spennende og jeg kunne absolutt tenkt meg å ta en master i det senere.

Det var alt for denne gang!

Er det noe mer du lurer på? Sjekk ut Instastoryen til Christine her, eller følg linkene under for mer informasjon!

Signe, medievitenskap, 3. år

Leave a Reply